Hogyan Behavioral Finance lehet, hogy egy jobb Investor

Home » Investing » Hogyan Behavioral Finance lehet, hogy egy jobb Investor

Piacok könnyű lenne megjósolni, hogy az emberek nem vettek részt

Hogyan Behavioral Finance lehet, hogy egy jobb Investor

Ha valaha vásárolt vagy eladott készletek, van rá esély, akkor megtette alapján érzések és érzelmek helyett hideg, kemény bizonyíték.

Érdemes lehet hinni a kereskedelem objektív információk alapján, szem előtt tartva elsősorban feszülten a beruházás céljait. De te ember. Veszel egy állomány, mert látta, hogy egy tudós beszélni róla a tévében. Eladni a készlet mert veszített érték és te kiakadt.

Valószínűleg már vásárolt vagy eladott készletek csak azért, mert jó érzés, hogy a tranzakció.

Még ha nem kereskednek érzelmi alapon, lehet, hogy más esetekben, ahol nem, hogy az optimális befektetési választás miatt az információ hiánya.

Pénzügyi viselkedéstan új tanulmányi hogy vizsgálja ezt a jelenséget. Úgy néz ki, a pszichológia és az érzelem, és arra törekszik, hogy megmagyarázza, miért piacok nem mindig megy fel vagy le a, ahogy azt elvárnánk.

Hagyományos vagy hagyományos pénzügyek

Az emberek évszázadok óta kutatják az üzleti és pénzügyi évek óta. Ennek eredményeként sok elmélet és modellek használata objektív adatokat megjósolni, hogyan fog reagálni a piacok bizonyos körülmények között. A Capital Asset Pricing Model, hatékony piacok elmélete, és mások is egy meglehetősen jó eredményeket előre a piacon. De ezek a modellek azt feltételezik, néhány valószínűtlen dolgok, mint például:

  • A befektetők mindig teljes és pontos információt a rendelkezésükre álló
  • A befektetők ésszerű tolerancia a kockázat, és a tolerancia nem változik.
  • A befektetők arra törekszik, hogy a legtöbb pénzt a legnagyobb értéket.
  • A befektetők mindig a legésszerűbb választás.

Ennek eredményeként, ezek a hibás feltételezések, hagyományos finanszírozáshoz modellek nem egy tökéletes múlttal.

Tény, hogy az idő múlásával, a tudósok és a pénzügyi szakértők felfigyeltek anomáliák, hogy a hagyományos modellek nem tudott megmagyarázni.

fura dolgok

Ha a befektetők viselkednek racionálisan, vannak bizonyos események, amelyek nem történhet meg. De ők. Vegyük például, néhány bizonyíték, hogy a készletek lesz nagyobb hozamot az elmúlt napokban, és az első néhány napon a hónapban. Vagy az a tény, hogy a készletek már ismert, hogy alacsonyabb a hozamok hétfőn.

Nincs ésszerű magyarázat ilyen események, de lehet magyarázni az emberi viselkedést. Tekintsük az úgynevezett „január-hatás”, amely azt sugallja, hogy sok állomány jobban teljesítenek, mint az első hónap az évben. Nincs hagyományos modell, amely azt jósolja, de tanulmányok azt mutatják, hogy a készletek túlfeszültség januárban, mert a befektetők eladják a készletek vége előtt az év adózási okokból.

Elszámolása Rendellenességek

Az emberi pszichológia bonyolult, és ez nyilvánvalóan lehetetlen megjósolni minden irracionális lépés befektetők teheti. De azok, akik tanulmányozták a pénzügyi viselkedéstan arra a következtetésre jutottak, hogy számos gondolat folyamatok álljon tőlünk, hogy kevesebb, mint a tökéletes befektetési döntéseket.

Ezek tartalmazzák:

  • Figyelem Bias:  Van bizonyíték arra, hogy az emberek beruházni cégek, amelyek a hírek szerint, még ha kevésbé ismert cég kínál az ígéret jobb megtérülést. Aki közülünk nem fektetett az Apple vagy az Amazon, egyszerűen azért, mert tudjuk, hogy minden róluk?
  • Nemzeti Bias:  An American fog befektetni az amerikai cégek, még akkor is, ha a készletek tengerentúli hez jobb megtérülést.
  • Underdiversification:  Van egy tendencia, hogy a befektetők szívesebben kezében egy viszonylag kis számú készletek portfolió, akkor is, ha szélesebb diverzifikációt tenné őket a pénz.
  • Arcátlanság:  A befektetők szeretnék azt hinni, hogy jók abban, amit csinálnak. Ők valószínűleg nem változtatja befektetési stratégiákat, mert bízik saját maguk és megközelítés. Hasonlóképpen, ha a dolgok jól mennek, akkor valószínű, hogy hitelt, ha a tény, hogy a jó eredményt a külső tényezők, vagy puszta szerencse.

Hogyan segíthet

Ha azt szeretnénk, hogy legyen egy jobb befektető, akkor eldönthetjük, hogy kevésbé emberi. Ez úgy hangzik, durva, de ez előnyére válik, hogy számba vegye a saját előítéletek és elismerik, ahol a saját hibás gondolkodás bántani a múltban.

Tekintsük kérve magát kemény kérdéseket, mint például „Ne mindig azt gondolom, igazam van?” Vagy „Do I viszi befektetési nyer, és hibás külső tényezők az én veszteségeket?” Kérdezd meg: „Van, amit valaha eladott egy készlet a harag, vagy vásárolt állomány alapja egy egyszerű megérzés?”

Talán a legfontosabb, akkor kérdezd meg magadtól, hogy van az összes szükséges információt, hogy a megfelelő befektetési döntéseket. Lehetetlen mindent tudni egy állomány a vásárlás előtt vagy eladási, de egy jó kis kutatást segít biztosítani te befektetés alapja a logika és az objektív tudás helyett a saját előítéletek és érzelmek.

Vegyünk egy Robo-tanácsadó

Az egyik legújabb trendek befektetés használata robo-tanácsadók, amelyben a cég kezeli a beruházások nagyon kevés emberi beavatkozással. A pénz helyett kezelni matematikai utasítások és algoritmusok. Néhány nagyobb kedvezmény brókercég beleértve Vanguard, E-kereskedelem és Charles Schwab van Robo-tanácsadók szolgáltatások, valamint számos újabb vállalatok, így a fejlesztő és a személyes Capital.

Az még nem dőlt el, hogy a Robo-tanácsadók nyújtanak átlag feletti hozamot. De elméletileg egy robo-tanácsadó növeli az esélyét annak, hogy az optimális és racionális befektetés döntéseket. Sőt, ahogy egyre több a befektetők viszont, hogy ez az automatizált megközelítés láthatjuk a hagyományos finanszírozáshoz modellek pontosabbá válik, mint az emberi viselkedés játszik kisebb szerepet a piacok teljesítményét.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.