Hogyan lehet növelni a nyugdíj megtakarítási és pénzt takarít adók

Home » Retirement » Hogyan lehet növelni a nyugdíj megtakarítási és pénzt takarít adók

Hogyan lehet növelni a nyugdíj megtakarítási és pénzt takarít adók

Senki sem szeret fizetni több adót Uncle Sam, mint amennyi feltétlenül szükséges. Szerencsére, az IRS adótörvény előírja bizonyos adókedvezményeket való részvétel különböző nyugdíj-megtakarítási számlák, hogy segítségével csökkentse az adókat. De mivel a az év vége közeledik a adócsökkentési lehetőséget a 2015-ös adóévre válhat egy kicsit korlátozott.

Íme néhány last minute alternatíva, amely segít csökkenteni az adókat most (vagy később), míg az induláskor a megtakarítás a nyugdíjra:

Tedd last minute hozzájárulás 401 (k) vagy 403 (b) nyugdíj tervét.  Csökkentésének egyik módja a jövedelemadók míg nyugdíjcélú megtakarítás növelése adózás előtti hozzájárulás 401 (k) vagy 403 (b) terv, ha fedezi egy ilyen öregségi nyugdíj munka. Az IRS határa 401 (k) és a 403 (b) tervek $ 18,000 2015-ben ($ 24,000 korosztály 50 éves vagy annál idősebb), és ezt a határt nem tartalmaz megfelelő hozzájárulást. Ha nem képes hozzájárulni a maximális összeget ebben az évben legalább győződjön meg róla, egyre a teljes munkáltatói mérkőzést, ha el van látva. Vegye fel a kapcsolatot az emberi erőforrás osztály, hogy hogyan lehet több pénzt az év végére.

Hozzájárulnak az egyéni nyugdíj számlán (IRA).  Egy másik gyakori adócsökkentés stratégia, hogy lehet használni a nyugdíjra az, hogy levonható hozzájárulás az IRA. A hozzájárulás határ 100% kompenzáció akár $ 5500 ($ 6,500, ha 50 éves vagy idősebb), vagy az adóköteles jövedelem az év, ha a kártérítés kevesebb, mint ezeket a korlátokat.

Tartsuk szem előtt, hogy ha már részt vettek egy nyugdíjazási terv révén a munkáltató, a képesség, hogy levonjuk ezeket a járulékok alapján korlátozni a bevételt. A 2015-es adóévre, a képesség, hogy levonható IRA hozzájárulások nem opció, ha egyetlen filer módosított kiigazított bruttó jövedelem (MAGI) a $ 71,000 vagy több ($ 118,000 házaspárok bejelentés közösen).

Ha házas bejelentés közösen házastárs programban érintett, de te nem, akkor is, hogy levonható IRA hozzájárulások, ha a mágusok alatt $ 193,000.

Kihasználják a másik nyugdíjmegtakarításainak lehetőség, ha önálló vállalkozó.  További lehetőségek félretenni öregségi eszközök adóból előnyben fiókok vannak vállalkozók és önálló vállalkozók. Szeptember IRA, SIMPLE IRA és Solo 401 (k) esetében a népszerű öregségi megtakarítási lehetőségek az önálló vállalkozók. Egyszerű IRA kell beállítani, mielőtt a határidő október 1. és Solo 401 (k) terveket kell létrehozni december 31. Mindazonáltal SEP-IRA lehet megállapítani április 15-ig a következő év (október 15., ha a bejelentés egy kiterjesztés.

Roth számlák segítségével csökkentheti a jövőbeli jövedelem adót.   Ha a munkáltató kínál Roth 401 (k) vagy Roth 403 (b) lehetőséget érdemes megfontolni a hozzájárulást az említett számlák, ha nem kell a tárgyévi adó levonására. Az adózás előtti hozzájárulást a munkáltató által szponzorált nyugdíj tervét, illetve levonható IRA kevésbé kedvező lehet, ha egy alacsonyabb adósávba, nem szerepel a csúcs kereső évig, illetve ha előre, hogy egy magasabb marginális adókulcs a jövő.

Azokban a helyzetekben, akkor több értelme, hogy hozzájáruljanak egy Roth számla kihasználni adómentes jövedelem növekedést. Tartsuk szem előtt, hogy Roth IRA különböző jövedelmi korlátok, mint a levonható IRA, de a hozzájárulás összege azonos.

Tekintsük félretéve alapok egy egészségügyi megtakarítási számla (HSA). Ha beiratkozott egy magas levonható egészségügyi terv, HSAs egy adó-helyzetű, úgy, hogy segítsen fizetni jövő egészségügyi jellegű költségek azonnali adókedvezményeket. HSAs szintén kiváló last minute megtakarítási stratégia segít csökkenteni a társasági adó. 2015-ben a HSA hozzájárulás korlátok $ 3350 egyéni lefedettség és $ 6,650 családi lefedettség.

Ha 55 éves vagy annál idősebb, van egy további $ 1,000 felzárkózási hozzájárulást amíg Medicare jogosultság kezdődik 65.

Egészségügyi megtakarítási számlák egyedülálló abban, hogy az általuk kínált hármas adómentesség. A pénz, amit helyezték HSAs csökkenti a jelenlegi adóköteles jövedelem, növekszik a halasztott adó-és jön ki a számla adómentes, amíg használja egészséggel kapcsolatos költségeket. HSA gyakran tekintik fontos nyugdíjmegtakarításainak jármű, mert nincsenek szankciók alkalmazásával ezeket a számlákat nem orvosi költségek, ha eléri 65 év (nem minősített kivonás után 65 éves adóznak rendes jövedelemadó-kulcsok).

HSA hozzájárulás lehet még április 15-ig, 2016. Az 2015 adóévben. A kényelem és az egyszerűség hozzájárulások révén automatikus bér levonásokat egy vonzó tulajdonsága HSAs. Azonban sok HSA résztvevők nincsenek tisztában a további időt engedélyezett, hogy a járulékok a 2015-ös adóévre kívül rendszeres bér levonásokat. Van, amíg a adóbevallási határidő (nem beleértve a kiterjesztést), hogy a plusz hozzájárulást a HSA, ha nem már max ki a járulékok révén bér levonásokat december 31. Annak érdekében, hogy kihasználják ezt a lehetőséget, adómegtakarítás, akkor lenne kell, hogy közvetlen hozzájárulás HSA fiókot közvetlenül írás egy csekket, vagy létrehozását automatikus átutalások a bankszámlájáról.

Egy további előnye az adó levonása HSA járulék az, hogy nem kell részletezni levonások igényt a levonás. Adózási szempontból, HSA járulékokat tekintik a vonal fölé levonás. Ez azt jelenti, hogy segít csökkenteni a korrigált bruttó jövedelem (AGI) és esetleg segíteni érdemessé más adó és kredit, amelyek jövedelem függő.

Ha Ön egészséges, vagy nem kell férni a HSA alapok nincs „használd vagy elveszíted” rendelkezés az esetben a rugalmas kiadási számlákat (FSA). Ennek eredményeként, akkor továbbra is hagyja HSA pénz a számláján, és hagyja, hogy az egyenlege nőnek a nyugdíjas évekre. Egészségügyi megtakarítási számlák is nyújt változatos befektetési lehetőségek a különböző befektetési alapok, melyek a hosszú távú növekedési potenciálját.

Ellentétben hozzájárulások egy IRA, az egészségügyi megtakarítási számla nincs jövedelem korlátai. Csak légy tudatában annak, hogy le kell fedni egy magas levonható egészségbiztosítási terv egészségügyi megtakarítási számla kapcsolódik hozzá során a 2015-ös adóévben. A határidő készítéséhez HSA hozzájárulást április 15. akkor is, ha a bejelentés meghosszabbítását.

Becsülje meg adómegtakarítás.  Ha kíváncsi, hogy a becslések szerint az adók az elmúlt évben adó nem kell megvárni, amíg már benyújtott bevallás. Ez az adózás előtti megtakarítási kalkulátort is használjuk, hogy megbecsüljük az adókövetkezményeit további járulékok munkáltató által szponzorált nyugdíj tervét, levonható IRA, az önálló tervek, vagy HSAs.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.