Hur man kan öka ditt pensionssparande och spara pengar på skatter

Home » Retirement » Hur man kan öka ditt pensionssparande och spara pengar på skatter

Hur man kan öka ditt pensionssparande och spara pengar på skatter

Ingen tycker om att betala mer skatt till Uncle Sam än absolut nödvändigt. Lyckligtvis ger IRS skattelagstiftningen vissa skattelättnader för deltagande i olika pensions sparkonton för att sänka våra skatter. Men i slutet av året närmar sig våra skattereduktion alternativ för 2015 beskattningsåret blir lite mer begränsad.

Här är några sista minuten alternativ som kan bidra till att minska din skatt nu (eller senare), medan upprampning ditt sparande för pension:

Gör sista minuten bidrag till en 401 (k) eller 403 (b) pensionsplan.  Ett sätt att minska inkomstskatter samtidigt spara till pensionen är att öka före skatt bidrag till en 401 (k) eller 403 (b) plan om du omfattas av ett av dessa pensionsplaner i arbetet. IRS gräns för 401 (k) och 403 (b) planer är $ 18.000 2015 ($ 24.000 för åldrarna 50 år eller äldre) och denna gräns inte innehåller några matchande bidrag. Om du inte har möjlighet att bidra med upp till det maximala beloppet i år, åtminstone se till att du får full arbetsgivare match om man finns. Kontakta din personalavdelning för att se hur du kan lägga mer pengar i slutet av året.

Bidra till en Individual Retirement Account (IRA).  En annan vanlig skatt strategi för att minska som kan användas för pensionering är att en självrisk bidrag till en IRA. Bidraget gränsen är 100% ersättning upp till $ 5500 ($ 6500 om du är 50 år eller äldre) eller din beskattningsbara förvärvsinkomsten för året om din ersättning är lägre än dessa gränser.

Tänk på att om du redan deltar i en pensionsplan genom din arbetsgivare, är möjligheten att dra av dessa bidrag begränsas baserat på din inkomst. För 2015 beskattningsåret, är förmågan att göra avdragsgilla IRA bidrag inte är ett alternativ om du är en enda Uppgiftslämnaren med modifierad justerad bruttoinkomst (MAGI) på $ 71.000 eller mer ($ 118 tusen för gifta par arkivering gemensamt).

Om du är gift arkivering gemensamt med en make som omfattas av en plan men du är inte, kan du också göra avdragsgilla IRA bidrag om MAGI är under $ 193.000.

Utnyttja andra pensionssparande alternativ om du är egenföretagare.  Ytterligare möjligheter att avsätta pension tillgångar i skatte gynnade konton finns för entreprenörer och egenföretagare. SEP IRAS enkla IRAS och Solo 401 (k) s är populära pension spara alternativ för egenföretagare. Enkla IRAS måste ställas in innan 1 oktober deadline och Solo 401 (k) planer måste ställas in av den 31 december kan dock Sep-IRAS fastställas till den 15 april följande år (15 oktober om att lämna en förlängning.

Roth konton kan hjälpa till att sänka din framtida inkomstskatter.   Om din arbetsgivare erbjuder en Roth 401 (k) eller Roth 403 (b) alternativ du kanske vill överväga att göra bidrag till dessa konton om du inte behöver en innevarande år skatteavdrag. Före skatt bidrag till en arbetsgivare sponsrade pensionsplan eller till en avdragsgill IRA kan vara mindre fördelaktigt om du är i en lägre skatteklass, är inte i din topp tjänar år eller om du räknar med att vara i en högre marginalskatt fäste i framtida.

I sådana situationer kan det vara bättre att bidra till en Roth-konto för att dra nytta av skattefria vinsttillväxt. Tänk på att Roth IRAS har olika inkomst begränsningar än avdragsgilla IRAS men bidraget beloppet är densamma.

Överväga att avsätta medel i en Health Savings Account (HSA). Om du är inskriven i en hög självrisk Health Plan, HSAs är skatte gynnade, sätt att betala för framtida hälsorelaterade kostnader med omedelbara skatteförmåner. HSAs gör också en utmärkt sista minuten besparingar strategi för att minska din skatt. År 2015 HSA bidrag gränser är $ 3350 för enskilda täckning och $ 6650 för familjen täckning.

Om du är 55 år eller äldre, finns det ytterligare $ 1000 catch-up bidrag tills Medicare berättigande börjar vid 65.

Hälso sparkonton är unika genom att de erbjuder befrielse triple skatt. De pengar som du sätter in HSAs sänker din nuvarande beskattningsbara inkomsten växer skattefri uppskjuten, och kommer ut från ditt konto skattefria så länge du använder det för hälsorelaterade kostnader. HSA är ofta anses vara en viktig pensionssparande fordon eftersom det inte finns några påföljder för att använda dessa konton för icke-medicinska kostnader när du når 65 år (icke-kvalificerade uttag efter 65 års ålder beskattas med vanliga inkomstskatten.)

HSA bidrag kan fortfarande göras till den 15 april, 2016 för 2015 års taxering. Bekvämligheten och enkelhet att göra insatser genom automatiska löneavdrag är en tilltalande inslag i HSAs. Men många HSA deltagarna är omedvetna om den ytterligare tid tillåts att lämna bidrag för 2015 beskattningsåret utanför ordinarie löneavdrag. Du har fram till deadline skatt arkivering (exklusive eventuella förlängningar) för att göra extra bidrag till din HSA om du inte redan max ut dina bidrag genom löneavdrag i december 31. För att dra nytta av denna skatt spar möjlighet, skulle du måste göra direkta bidrag till en HSA-konto genom att direkt skriva en check eller ställa in automatiska överföringar från ditt bankkonto.

En ytterligare fördel av skatteavdraget för HSA bidrag är att du inte behöver specificera avdrag att göra anspråk på avdrag. För skattehänseende, är HSA bidrag betraktas som en ovanför linjen avdrag. Detta innebär att de kan hjälpa till att sänka justerad bruttoinkomst (AGI) och eventuellt hjälpa kvalificera dig för andra skatteavdrag och krediter som intäkter beroende.

Om du är frisk eller inte behöver tillgång till dina HSA pengar det finns ingen ”use it or lose it” bestämmelse som är fallet för flexibla utgifter konton (FSA). Som ett resultat, kan du fortsätta att lämna HSA pengar på kontot och låt ditt saldo växa till din pension år. Hälsa sparkonton ger också diversifierade investeringsalternativ genom olika fonder som erbjuder en långsiktig tillväxtpotential.

Till skillnad från bidrag till en IRA, gör hälsa sparkonton inte har inkomster begränsningar. Bara vara medveten om att du måste omfattas av en hög självrisk sjukförsäkring plan med en hälso-sparkonto fäst vid den under 2015 års taxering. Tidsfristen för att göra HSA bidrag är April 15, även om du lämna in en förlängning.

Uppskatta din skatt besparingar.  Om du är nyfiken på att se dina beräknad skatt under det senaste året skatt du inte behöver vänta tills du har lämnat in din deklaration. Denna före skatt besparingar miniräknare kan användas för att uppskatta de skattemässiga konsekvenserna av ytterligare bidrag till en arbetsgivare sponsrade pensionsplan, avdragsgilla IRAS, planer egenföretagare, eller HSAs.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.