Hva en renteoppgang Midler for din portefølje

Home » Finance » Hva en renteoppgang Midler for din portefølje

Hvordan markedets skiftende klima påvirker din Investment Portfolio

Hva en renteoppgang Midler for din portefølje

Rentene er på vei oppover. Det er mer enn en økonomisk nyhetsoverskrift. Det kan ha en reell innvirkning på din investeringsportefølje.

Rentene har steget en full 1 prosent i løpet av de siste 5 månedene siden treffe en all-time low i juli. Mye av at økningen ble bedt av Donald Trump valget, som markedene uttrykte en tro på at Trump foreslåtte økonomiske politikk vil anspore både økonomisk vekst og inflasjon.

Det er også en utbredt oppfatning at disse stigende renter vil innlede et bear marked for obligasjoner. Det er fornuftig. Når prisene stiger for en lengre periode obligasjonskursene nedgang, som de to beveger seg i en seesaw mønster. Langsiktige obligasjoner, de med 10-30 års løpetid er mer tungt påvirket av renteendringer enn kortsiktige obligasjoner med 1-3 års løpetid.

Hva gjør du når renten går opp

Store rente gyrations, både på kort og lang sikt, kan ha betydelig innvirkning på balanse i din portefølje. Og, som i Tightrope walking, er balanse avgjørende for å lykkes i å investere. Så, hva som beveger bør du gjøre nå som renten er drivende oppover?

Renteutviklingen er notorisk vanskelig å forutse. Men det virker sannsynlig at prisene vil drive høyere i løpet av de neste månedene som optimisme sveller i løpet av Trump og hans pro-vekstpolitikk. Det oppadgående trenden er videre fueled nå at Federal Reserve har økt sin benchmark Fed Funds rate.

Men se for renten for å deretter flate ut som investorer skjønner det er ikke en strukturell inflasjon problem ennå, så ekte GPD og lønnsveksten er rett og slett for lav til å holde kjører opp prisene. På lengre sikt kan vi se en langsom oppover slog som økonomisk vekst er begrenset av langsom befolkningsvekst og gjeld som fortsatt begrenser mange familier evne til å gjøre store innkjøp.

Selvfølgelig, det kommer et punkt i vår alltid-syklisk økonomi når høyere rente bli en dårlig ting. Ingen kan fastslå det eksakte nivået, men mange økonomer setter den i 3 prosent-3,5 prosent rekkevidde. Utover det, inflasjonspress dra ned bedriftens overskudd nok til å utløse en resesjon og, ja, sender rentene lavere.

I en periode med stigende renter, vil obligasjonene lide. Som bevis, november var den verste måneden for obligasjoner i 12 år! Men holder det i perspektiv. Den samlede binding indeksen falt 2,4 prosent. Aksjer er mye mer volatile. S & P verste månedlig ytelse på 12 år var 16,9 prosent raset i oktober 2008. Det verste så langt i 2016? Ned 5 prosent i januar. Dette er hvorfor du bør eie obligasjoner: For konsekvent inntekt og for å dempe porteføljevolatilitet. I perioder med usikkerhet, som den nåværende etter valget overgangsperiode, obligasjoner virkelig tjene sine beholde.

Aksjer, tvert imot, vil generelt ha nytte av stigende priser som de foreslår sterkere økonomisk vekst. Sykliske bransjer som finansinstitusjoner, industribedrifter og energileverandører vil gjøre det bedre, mens RUST – REITs, verktøy, konsum, telekommunikasjon – sektorer i aksjemarkedet vil trolig dukkert.

Bunnlinjen

Svaret på hvordan du bør investere i dagens klima er svært Zen. Du bør investere på samme måte som du alltid bør investere. Det betyr å bygge en diversifisert portefølje bestående av kvalitets aksjer og obligasjoner som vil betale deg inntekt gjennom oppturer og nedturer i markedene og verden. For å låne en linje fra filmen Benjamin Button , vi vet aldri hva som kommer til oss. Det beste vi kan gjøre er mindfully håndtere våre porteføljer for å begrense nedsiden og øke potensiell oppside som markedet går om sin uforutsigbare virksomhet. Diversifisering er den beste måten å gjøre det – uavhengig av hvor prisene er på vei.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.