Hvorfor du bør ikke medunderskrive for en anden

Home » Credit and Debt » Hvorfor du bør ikke medunderskrive for en anden

Hvorfor du bør ikke medunderskrive for en anden

Kom godkendt til kreditkort og lån kan være svært for en person, der har haft tidligere kredit spørgsmål eller endda nogen, der ikke har nogen kredit overhovedet. Virksomheder er villige til at godkende disse typer af ansøgere, hvis de har nogen cosign for dem. Hvis du får et opkald fra en ven eller slægtning til cosign for dem, være forsigtige. Du tror måske du bare tilbyder op dit navn til at hjælpe dem med at få godkendt til et lån eller kreditkort eller lejlighed.

Men sætter du mere på linjen end blot din signatur. Din økonomiske fremtid kan være i fare, når du beslutter at cosign for en anden.

De har brug for en cosigner fordi de ikke kan kvalificere sig alene.

Der er en grund til din elskede kan ikke kreditgodkendelse på eget – fordi deres kredit historie (eller mangel på samme) eller indkomst indikerer de er ikke ansvarlige nok med kredit til at kvalificere alene. Kreditorer og långivere gøre et temmelig godt stykke arbejde med at forudsige en ansøgers sandsynligheden for tilbagebetaling. Hvis kreditor kræver en cosigner, de ikke mener, at din elskede kan eller vil betale til tiden. Husk, deres konklusion er baseret på udelukkende på fakta og data om dine kære udgifter vaner, ikke om følelser eller vurderinger karakter.

Der er ingen reel fordel for dig.

Når du cosign for et lån, den anden låntager faktisk får gavn af lånet. De kører bilen, bor i huset, eller bruge kreditkort.

Du kan få et løft til din kredit score – forudsat alle de betalinger, der foretages til tiden – men det er ikke risikoen værd. Og hvis du kan kvalificere sig som en cosigner, din kredit score sandsynligvis ikke behøver megen hjælp.

Betalinger på den medunderskriver konto vil påvirke dig.

Når du cosign, du er lige så ansvarlig for gælden, som om det var dit alene, kun du ikke får den håndgribelige fordel ved hvad gælden bruges til.

Hvis din elskede er sent på betalinger, det er ligesom du var sent. Den sene betaling vil blive rapporteret på din kredit rapport ligesom alle dine andre konti. Det vil påvirke din kredit score og din evne til at få godkendt til dine egne konti.

Hvad værre er, kan det være måneder, før kreditor giver dig besked, at betalinger er kriminel, der er for sent for dig at gribe ind og redde dit kredit historie.

Dit niveau af gæld stiger, også.

Gælden du medunderskriver vil øge din gæld til indkomst-forholdet, der påvirker din evne til at få godkendt til dit eget kreditkort og lån. Når kreditorer og långivere behandle enhver ansøgning kan du om et kreditkort eller lån, vil de overveje at medunderskriver lån ligesom alle dine andre gæld. Hvis gælden gør din gæld til indkomst-forholdet for højt, kan din låneansøgninger benægtes.

Du er på krogen for betalinger, hvis den anden låntager misligholder eller filer konkurs.

Ved cosigning, du accepterer ansvar for de betalinger, hvis din elskede ikke betaler til tiden. Hvis betalingerne bliver kriminel, vil kreditor eller dets tredjeparts opkøber komme efter dig. Du kan blive sagsøgt for gælden og har en dom indtastet imod dig (en dom er en af ​​de værste poster for din kredit rapport).

Hvis din elskede får gælden losset i konkurs, vil de blive lukket ud af kniben for det. Du, på den anden side vil være eneansvarlig for at tilbagebetale gælden eller tvunget til at medtage den i din egen konkurs.

Forholdet kunne lide.

Det er ikke kun din kredit, der kunne ende beskadiget, hvis medunderskriver arrangement falder igennem. Tænk på, hvad der vil ske med dit forhold, hvis det værste sker, og den anden låntager misser betalinger og ruiner din kredit. Eller endnu værre, hvad der vil ske, hvis dit forhold falder fra hinanden, før lånet er betalt ud? Du er nødt til at træde varsomt, når du blander økonomi og relationer.

Komme medunderskriver lån er ikke så let som at få på det.

Du kan ikke komme ud af en medunderskriver lån, blot fordi du fortryde det. Når en kontrakt er blevet indtastet, typisk den eneste måde at få dit navn ud kontoen er den anden person til at få en ny konto i hans eller hendes eget navn.

Det betyder, at de bliver nødt til at forbedre deres kredit nok til at kvalificere sig på egen hånd. Det er muligt, men bare ikke så nemt som det lyder. Hvis du beslutter at cosign med nogen, gå ind i det vel vidende, at der er en mulighed for, at dit navn vil blive knyttet til lånet, indtil det er betalt ud.

Din elskede sandsynligvis ikke beder om din underskrift med den hensigt at manglende betalinger og såre din kredit; de måske ikke engang klar over, hvordan cosigning vil påvirke dig. Hvis du vælger at cosign bør du indse risikoen for, at du accepterer og hvad der kunne ske, hvis du tilbyder din signatur.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.