Hvorfor du ikke bør undertegne for noen andre

Home » Credit and Debt » Hvorfor du ikke bør undertegne for noen andre

Hvorfor du ikke bør undertegne for noen andre

Får godkjent for kredittkort og lån kan være vanskelig for en person som har hatt tidligere kreditt problemer eller til og med noen som ikke har noen poeng i det hele tatt. Bedrifter er villige til å godkjenne disse typer søkere hvis de har noen cosign for dem. Hvis du får en telefon fra en venn eller slektning til å medundertegne for dem, være forsiktig. Du tenker kanskje du bare tilby opp navnet ditt for å hjelpe dem med å få godkjent for et lån eller kredittkort eller leilighet.

Men, du setter mer på linje enn bare signaturen din. Din økonomiske fremtid kan være i fare når du bestemmer deg for å medundertegne for noen andre.

De trenger en medunderskriver fordi de ikke kan kvalifisere alene.

Det er en grunn til din kjære ikke kan kreditt godkjenning på egenhånd – fordi deres kreditthistorie (eller mangel på sådan) eller inntekt indikerer at de ikke er ansvarlige nok med kreditt for å kvalifisere seg alene. Kreditorer og långivere gjør en ganske god jobb med å forutsi en søkers sannsynligheten for tilbakebetaling. Dersom kreditor krever en medunderskriver, de tror ikke din kjære kan eller vil betale i tide. Husk, deres konklusjon er basert på utelukkende på fakta og data om dine kjære forbruksvaner, ikke om følelser eller karaktervurdering.

Det er ingen reell nytte for deg.

Når du medundertegne for et lån, den andre låner faktisk får nytte av lånet. De kjører bil, bor i huset, eller bruke kredittkort.

Du kan få et løft til din kreditt scorer – forutsatt at alle betalinger er gjort på tid – men det er ikke verdt risikoen. Og hvis du kan kvalifisere som en medunderskriver, kreditt score sannsynligvis ikke trenger mye hjelp.

Betalinger på cosigned konto vil påvirke deg.

Når du medundertegne, du er like ansvarlig for gjelden som om det var din alene, bare du ikke får konkret nytte av hva gjelden er brukt til.

Hvis din kjære er sent på betalinger, er det akkurat som om du var for sent. Sen betaling vil bli rapportert på kreditt rapporten som alle dine andre kontoer. Det vil påvirke din kreditt score og din evne til å få godkjent for dine egne kontoer.

Verre kan det være måneder før kreditor varsler deg om at betalinger er betalingsudyktig, som er for sent for deg å gripe inn og lagre din kreditthistorie.

Ditt nivå av gjeld øker, også.

Gjelden du cosigned vil øke din gjeld i forhold til inntekt, som påvirker din evne til å få godkjent for ditt eget kredittkort og lån. Når kreditorer og långivere vurdere alle programmer du kan for et kredittkort eller lån, vil de vurdere at cosigned lån akkurat som alle andre gjeld. Hvis gjelden gjør din gjeld til inntekt ratio for høy, kan det hende at lånesøknader nektes.

Du er på kroken for utbetalinger dersom de andre låntaker misligholder eller filer konkurs.

Ved cosigning, du tar ansvar for betalinger hvis din kjære ikke betaler i tide. Hvis betalingene blir betalingsudyktig, vil kreditor eller dets tredjepartssamler komme etter deg. Du kan bli saksøkt for gjelden og har en dom kom inn mot deg (en dom er en av de verste oppføringer for kreditt-rapporten).

Hvis din kjære får gjelden slippes ut i konkurs, vil de bli sluppet av kroken for det. Du, derimot, vil være ansvarlig for å betale tilbake gjelden eller tvunget til å inkludere det i din egen konkurs.

Forholdet kunne lide.

Det er ikke bare din kreditt som kan ende opp skadet hvis cosigned ordning faller gjennom. Tenk på hva som vil skje med forholdet hvis det verste skjer, og den andre låner savner betalinger og ødelegger din kreditt. Eller, enda verre, hva som vil skje hvis ditt forhold faller fra hverandre før lånet er nedbetalt? Du må trå varsomt når du mikser økonomi og relasjoner.

Få av cosigned lån er ikke så enkelt som å få på den.

Du kan ikke komme ut av en cosigned lån bare fordi du angre. Når en kontrakt er inngått, vanligvis den eneste måten å få navnet av kontoen er for den andre personen til å få en ny konto i sitt eget navn.

Dette betyr at de må forbedre sine kreditt nok til å kvalifisere på egenhånd. Det er mulig, men bare ikke så lett som det høres ut. Hvis du velger å medundertegne med noen, gå inn i det å vite det er en mulighet for at ditt navn vil bli knyttet til lånet før det er nedbetalt.

Din kjære sannsynligvis ikke ber om din signatur med den hensikt manglende betaling og skade din kreditt; de kan ikke engang forstå hvor cosigning vil påvirke deg. Hvis du velger å medundertegne, bør du innse risikoen for at du akseptere og hva som kan skje hvis du tilbyr opp signaturen din.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.