Investiția Termeni trebuie să știți

Home » Investing » Investiția Termeni trebuie să știți

Investing Terms You Should Know

Una dintre cele mai dificile părți ale începe călătoria ca un investitor este termeni pe care nu le înțeleg confruntă. Se poate părea copleșitoare la început, dar, ca orice, odată ce te obișnuiești cu el, îți dai seama nu a existat nici un motiv pentru a fi intimidat. Ca rezultat, vreau să pună deoparte ceva timp să vă prezint cincisprezece termeni de investiții pe care le puteți întâlni, oferind o scurtă definiție a fiecăruia, precum și un link către unele dintre articolele mele în cazul în care puteți citi mai multe despre acest subiect.

 Speranța mea este că va pleca cu o mai bună înțelegere a terminologiei, astfel încât să se simtă mai încrezători cercetarea investițiilor potențiale.

Investind Termeni Asimilarea tipuri de investiții

Stoc comună  – O parte din acțiuni comune reprezintă proprietatea într – o societate formată în mod legal. Pentru cele mai multe companii, există o singură clasă de acțiuni care reprezintă întreaga proprietate comună de capital. Cu toate acestea, unele companii au mai multe clase de stoc, inclusiv clase duale de stoc. De multe ori, o clasă de stoc va avea mai multe drepturi de vot decât o altă clasă a stocului. Proprietarii de acțiuni comune au dreptul la cota proporțională din veniturile unei companii, dacă este cazul, dintre care unele pot fi distribuite sub formă de dividende în numerar. Cele mai bune dintre cele mai bune acțiuni sunt de obicei denumite stocuri ca blue chip.

Stoc preferate  – stoc preferat este un fel de securitate hibrid , care, în timp ce echitatea punct de vedere tehnic, se comportă oarecum ca acțiuni comune și oarecum ca o legătură.

 În general, simplu de vanilie stoc preferat este emis la valoarea nominală, să zicem 1.000 $ pe actiune, si are un cupon fix, să zicem 5%. Proprietarul va primi $ 50 pe an, până când stocul preferat este răscumpărat, dacă vreodată, ceea ce face extrem de sensibil la ratele dobânzilor. Am scris un articol care explică cum să calculeze valoarea intrinsecă a acțiunilor preferențiale, dacă sunteți interesat în acest tip de securitate.

 Există, de asemenea, diferite tipuri de acțiuni preferențiale, cum ar fi preferat stoc convertibile.

Obligațiuni  – O legătură reprezintă bani împrumutată emitentului de obligațiuni. De obicei, emitentul de obligațiuni promite să restituie întreaga sumă ordonatorul principal de credite într – o zi viitoare, cunoscut sub numele de data scadenței, și să plătească veniturile din dobânzi, între timp , pe baza unei rate cuponului. Există mai multe tipuri de obligațiuni , inclusiv obligațiunile suverane emise de guverne, cum ar fi titluri de stat, obligațiuni municipale duty-free, obligațiuni corporative, obligațiuni și de economii , cum ar fi legătura de economii Seria EE și legătura de economii Seria I. Există obligațiuni de investiții grad, obligațiuni cea mai mare fiind AAA evaluat, și, la capătul opus al spectrului, obligațiuni nedorite. Dacă nu doriți să cumpere obligațiuni în mod individual, puteți investi în fonduri de obligațiuni.

Real Estate  – Real Estate este de bunuri corporale, cum ar fi terenuri sau clădiri, că proprietarul poate utiliza sau permite altora să utilizeze , în schimbul unei plăți cunoscut sub numele de chirie.

Investind Termeni Asimilarea tipuri de structuri de investiții

Fonduri mutuale  – Un fond mutual este un portofoliu grupată. Investitorii cumpăra acțiuni sau unități într – o încredere și banii este investit de către un manager de portofoliu profesional. Fondul în sine deține stocurilor individuale, în cazul fondurilor de capital sau obligațiuni, în cazul fondurilor de obligațiuni, cu investitorii din fondul mutual care primesc un raport anual în fiecare an, care detaliază investițiile deținute, veniturile generate, câștigurile de capital, atât realizate cât și nerealizate, și multe altele.

 Dacă sunteți interesat în înțelegerea mecanicii de modul în care unul este pus împreună, citiți  Cum un fond mutual este structurat . Fondurile mutuale nu fac comerț pe tot parcursul zilei , pentru a evita să permită oamenilor să profite de schimbarea care stau la baza valorii activului net. În schimb, cumpere și să vândă ordinele sunt colectate pe tot parcursul zilei și o dată pe piețele au fost închise, executate pe baza valorii finală calculată pentru acea zi de tranzacționare.

Schimb de fonduri tranzacționate  – De asemenea , cunoscut sub numele de ETF – uri, fonduri tranzacționate pe bursă sunt fonduri mutuale care tranzacționează pe tot parcursul zilei la bursele de valori ca și în cazul în care acestea au fost stocuri. Acest lucru înseamnă că puteți plăti de fapt , mai mult sau mai puțin decât valoarea exploatațiilor care stau în fond. În unele cazuri, ETF – uri ar putea avea anumite avantaje fiscale , dar cele mai multe dintre beneficiile lor în comparație cu fondurile mutuale tradiționale sunt în mare parte un triumf al marketingului asupra substanței.

 Dacă doriți să le utilizați în portofoliul dumneavoastră, bine. Dacă preferați în mod tradițional fondurile mutuale structurate în portofoliul dumneavoastră, bine.

Fonduri Index  – un fond de index nu este un tip distinct sau special de fond. Mai degrabă, este un fond mutual obișnuit, uneori de tranzacționare ca ETF -uri , care permite proiectantul unui index pentru a gestiona în mod eficient fondul prin controlarea metodologiei managerul portofoliului fondului folosește pentru a cumpăra sau de a vinde investiții. De exemplu, un fond de index S & P 500 nu este de fapt pasiv. Este extrem de pasiv. Normele pentru care stocurile se incluse în portofoliul – și asta este ceea ce contează cu adevărat în calitate de investitor în fondul de index este încă în stocurile de cumpărare individuale numai printr – un mecanism care le ascunde de ochii simplu decât dacă sapi în jos , în exploatațiile – sunt determinate de o comisie de la standard and Poor lui. De-a lungul ultimilor 13+ ani, au fost în liniște schimbarea metodologiei într – un mod care astăzi S & P 500 este, în opinia mea, demonstrabil inferior S & P 500 a trecut și va duce cu siguranță la randamente nu numai mai mici decât ar trebui dar a generat îmbogăți din interior bogați în detrimentul mama și pop investitorilor. (M – am referit la aceasta ca 500 S & P mic secret murdar, care rezumă modul în care mă simt cu privire la aceasta.) De obicei, fonduri de index oferă cheltuieli mult mai mici decât fondurile care nu sunt indexate , datorită faptului că piggybacks cu privire la deciziile altor investitorului, făcând l din cele mai bune alegeri pentru investitori mai mici, în special în adăposturi fiscale, precum și a altor investitori în anumite circumstanțe limitate. Un alt indice celebru este indicele Dow Jones Industrial Average.

Fondurile speculative  – Un fond de hedging este o entitate privată, în zilele de demult , cel mai adesea un parteneriat limitat , dar mai frecvent o societate cu răspundere limitată ca acesta din urmă a evoluat pentru a deveni standardul de facto , datorită flexibilității sale superioare, care investește bani de la partenerii săi limitate sau membri , în conformitate cu un anumit stil sau strategie. De multe ori, fondul de hedging percepe o taxă anuală de 2% plat , plus 20% din profiturile pe o rată de obstacol cu alte modificări pentru a proteja investitorii. Din cauza reglementărilor guvernamentale menite să protejeze fără experiență, investiții în fonduri speculative pot fi dificil pentru investitori cele mai obișnuite.

Fondurile Trust  – Trust fonduri sunt un tip special de entitate în sistemul juridic , care oferă beneficii enorme de protecție a activelor și, uneori, avantaje fiscale, dacă este structurată inteligent. Fonduri fiduciare pot deține aproape orice activ imaginabile de acțiuni, obligațiuni, și imobiliare la fonduri mutuale, fonduri speculative, artă și ferme productive. Dezavantajul este că încrederea ratele de impozitare fond sunt comprimate pe venit care nu este distribuit beneficiarului ca o modalitate de a preveni acumulări uriașe de capital care duc la o altă aristocrație. Asta înseamnă mușcături mult mai mari de federale, de stat și guvernele locale , fără un fel de atenuare de planificare prudentă.

REITs – Some investors prefer to buy real estate through real estate investment trusts, or REITs, which trade as if they were stocks and have special tax treatment.  There are all different types of REITs specializing in all different types of real estate.  For example, if you wanted to invest in hotel properties, you could consider investing in a hotel REIT.

Master Limited Partnerships – MLPs, as they are often known, are limited partnerships that trade similarly to stocks.  Given the unique tax treatment and complex rules surrounding them, investors who don’t know what they are doing should generally avoid investing in MLPs, particularly in retirement accounts where the tax consequences can be unpleasant if not masterfully managed.

Investing Terms Dealing with Portfolio Management

Asset Allocation – Asset allocation is an approach to managing capital that involves setting parameters for different asset classes such as equities (ownership, or stocks), fixed-income (bonds), real estate, cash, or commodities (gold, silver, etc.).  It is generally thought that fact that asset classes usually have different characteristics and behavior patterns, getting the right mix for a specific investor’s situation can increase the probability of a successful outcome in accordance with the investor’s goals and risk tolerance.  For example, stocks and bonds play a different role in an investor’s portfolio beyond the returns they may generate.

Investment Mandate – An investment mandate is a set of guidelines, rules, and objective used to manage a specific portfolio or pool of capital.  For example, a capital preservation investment mandate is meant for a portfolio that cannot risk meaningful volatility even if it means accepting lower returns.

Custody Account – A custody account is an account that an institutional custodian operates on behalf of an investor to hold the investor’s portfolio of securities.  The custodian will record cash flows from interest and dividends, submit instructions on behalf of the investor for proxy voting or corporate events, take delivery of spin-offs and make sure the shares end up in the custody account.  Custody accounts are assessed custodial fees but some investors don’t realize they pay them because brokers offer custody services for free or reduced prices in many cases if the investor has a minimum account size or places a certain number of stock trades each year, referring to their custodial services as a brokerage account.

Asset Management Company – An asset management company is a business that actually invests capital on behalf of clients, shareholders, or partners. The asset management business inside of Vanguard is the one buying and selling the underlying holdings of its mutual funds and ETFs.  The asset management business at J.P Morgan’s private client division is building portfolios for individuals and institutions.  I am a Managing Director of Kennon-Green & Co., which will open its doors in late 2016 as an asset management company for affluent and high net worth individuals, families, and institutions with at least $500,000 in investable assets who want to put their wealth to work alongside my family’s capital.

Registered Investment Advisor – An RIA is a firm that is engaged, for compensation, in the act of providing advice, making recommendations, issuing reports or furnishing analyses on securities, either directly or through publications.  RIAs can include asset management companies, investment advisory companies, financial planning companies, and a host of other investment business models.  The special thing about RIAs is that they are bound by a fiduciary duty to put the needs of the client above their own rather than the lower suitability standard that applies to taxable brokerage accounts.  Registered investment advisor fees have to be “reasonable” and vary from firm to firm.

Fiduciary Duty – In the American legal system, a fiduciary duty is the highest duty owed to another person.  It requires the fiduciary to put the interest of the principle (often the client) above its own.  This involves disclosing conflicts of interest.

UTMA – This is an account organized under the Uniform Transfers to Minors Act of a particular state.  It allows an adult to buy property, titled in his or her name for the benefit of the minor child, until the minor child reaches a certain age set in the UTMA documentation with 21 years old being the maximum allowable age in most states.  The adult with title of the property is known as the custodian and owes a fiduciary duty to the child.  There have been cases of parents who gave their kids stock, only to turn around and use that stock for necessary medical care for the child, who later are hauled into court for effective embezzlement.  If the child becomes an adult and “compels an accounting”, you need to be able to produce every cash flow, every statement or else you could be on the hook for not only the missing money, but the compounded value of what that money should have grown into had it been left alone in the portfolio.

Stock Broker – A stock broker is an institution or individual who or which executes buy or sell orders on behalf of a customer.  Stock brokers settle trades – making sure cash gets to the right party and the security gets to the right party by a certain deadline – against their client’s custody account.  There are many different types of stock trades you can submit to your stock broker but be careful about becoming over-reliant upon them.  A stop-loss trade, by way of illustration, won’t always protect your portfolio.  Additionally, it is sometimes possible to buy stock without a broker through programs such as DRIPs.

Stock Trades – There are at least twelve different types of stock trades you can place with a broker to buy or sell ownership in companies including market orders, limit orders, and stop loss orders.

Selling Short – Also known as short selling, this is when an investor or speculator borrows shares of stock or another asset he or she doesn’t own, sells it, pockets the money with the promise to replace the property someday, and hopes the asset declines in price so it can be repurchased at a lower cost, the differential becoming the profit.  Done wrongly, it can bankrupt you.  One poor guy had $37,000 in his brokerage account and in a matter of hours had not only lost the entire amount, but discovered he was in debt to his brokerage firm by $106,445.56.

Margin – Brokers will often lend customers money against the value of certain stocks, bonds, and other securities within their custody account if the client agrees to pledge the entire account balance as collateral as well as provide a personal guarantee.  When you open a brokerage account, you need to specify if you want a cash account or a margin account.  I believe that almost all investors should be using cash accounts in part due to what appears to be a rising risk from regulatory arbitrage in the form of rehypothecation.  If you borrow on margin, the broker can issue a margin call at any moment, for any reason, demanding you pay off some or all of your balance.  It even has the right to sell your investments, triggering potentially steep capital gains if you have appreciated positions, without giving you advanced warning or an opportunity to deposit additional cash or securities.

Investment Terms Related to Types of Retirement Accounts

Roth IRA – A Roth IRA – IRA stands for individual retirement account – is a special type of account designation put on a custody account that gives it some incredible tax benefits, while simultaneously restricting the amount you can contribute to it and the types of investments you can hold within it unless you want to face some fairly draconian consequences.  Money contributed to a Roth IRA comes from after-tax dollars, meaning you don’t get a tax deduction for it, but, as long as you follow the rules, under the current system, you would never pay a penny in taxes on any of the profits you generated from the investments held within the Roth IRA, nor when you went to withdrawal those profits, for the rest of your life.  You can buy stocks, bonds, real estate, certificates of deposit, and some other asset types within a Roth IRA.

Traditional IRA – A Traditional IRA is the earliest type of IRA.  Investors can contribute money to it if they qualify based on the income limitations and pay no taxes on certain types of investment gains held within the account until they withdrawal it at 59.5 years old or are forced to at 70.5 years old.

401(k) – A special type of retirement plan offered by employers to their employees, a 401(k) usually allows investors to put their money to work in mutual funds or stable value funds.  Like a Traditional IRA, the investor usually gets a tax deduction at the time the account is funded, there are annual limits (albeit much higher than those on a Traditional IRA or Roth IRA), employers often match contributions (e.g., 50% match on the first 6%), and there are no taxes owed until you begin withdrawing the money (59.5 years old at the earliest but required distributions begin at 70.5 years old).  The term 401(k) refers to the section of the tax code that created it.  In recent years, there has been a rise of so-called self-directed 401(k)s that allow the investor to buy individual stocks and bonds in the account.

403(b) – A retirement plan that is much like a 401(k) only offered in the non-profit sector.

Rollover IRA – When an employee leaves his or her employer, he or she can opt to rollover the 401(k) balance and have it deposited into a Rollover IRA, which otherwise behaves almost exactly like a Traditional IRA.

SIMPLE IRA – A type of IRA for small business owners with fewer than 100 employees who want to offer some sort of retirement benefits to their employees but don’t want to deal with the complexity that comes from a 401(k).

SEP-IRA – Short for Simplified Employee Pension Individual Retirement Account, a SEP-IRA can be used by self-employed people and small business owners under certain circumstances, allowing them to put aside substantially more money than they otherwise would have been able to invest due to much higher contribution limits calculated as a percentage of income.

Investment Terms Related to Companies

Board of Directors – A company’s board of directors is elected by the stockholders to watch out for their interests, hire and fire the CEO, set the official dividend payout policy, and consider recommending or voting against proposed mergers.

Enterprise Value – Enterprise value refers to the total cost of acquiring all of a company’s stock and debt.

Market Capitalization – Market capitalization refers to the value of all outstanding shares of a company’s stock if you could buy them at the current stock price.

Income Statement – An income statement shows a company’s revenues, expenses, taxes, and net income.

Balance Sheet – A balance sheet shows a company’s assets, liabilities, and shareholders’ equity.

Form 10-K – An annual disclosure document certain firms are required to file with the SEC, it contains in-depth information about a business including its finances, business model, and much more.

Other Investment Terms You May Want To Know

Stock Exchange – A stock exchange is an institution, organization, or association which hosts a market for buyers and sellers of equities to come together during certain business hours and trade with one another.  The most important stock exchange in the world is the New York Stock Exchange, or NYSE.  Companies that want their shares listed on “The Big Board”, as the NYSE is sometimes called, must meet strict criteria.  If the company fails to continue meeting these requirements, it is subsequently de-listed.

Price-to-Earnings Ratio – Also known as the p/e ratio, it tells you how many years it would take for a company to pay back its purchase price per share from after-tax profits alone at current profits with no growth.  In other words, the p/e ratio tells you how much money you are paying for $1 of the company’s earnings. If a company is reporting a profit of $2 per share, and the stock is selling for $20 per share, the P/E ratio is 10 because you are paying ten times earnings ($20 per share divided by $2 per share earnings = 10 P/E.)  It can be inverted to calculate something known as the earnings yield.

PEG Ratio – A modified form of the p/e ratio that factors growth into the metric to show that a company growing at 15% per annum and trading at 20x earnings can be cheaper than a company trading at 8x earnings and shrinking by 10% per annum.

Dividend-Adjusted PEG Ratio – A modified form the PEG ratio which factors dividends into the metric to account for the fact that sometimes, slower growth is the result of a company paying out significant portions of its earnings in the form of cash dividends, which contribute to total return.

Dividend Yield – The current yield of a common stock at its present dividend rate.  If a stock is trading at $100 per share and pays out $5 in annual dividends, the dividend yield would be 5%.

Volatility – Volatility refers to the degree to which a traded security fluctuates in price.

Derivative – A derivative is an asset that derives its value from another source.

Discover More Investing Terms

Of course, there are many more investing terms you can discover to help you grow in your journey to financial independence.  I’ve written more than 1,000 articles on the site to help you learn how to manage your money, read financial statements, calculate financial ratios, and much more.  Take advantage of them.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.