Izdelava težke odločitve o študentski dolg

Home » Uncategorized » Izdelava težke odločitve o študentski dolg

Zakaj je tako visoka in jo je mogoče nadzorovati?

Izdelava težke odločitve o študentski dolg

Študent dolg je vroča tema v teh dneh. Predsednik Obama je novice govorimo o tem, predsedniških kandidatov vključiti v svoje “štor ture” in novinar v zadnjem času pritegnila pozornost, ko je zapisal, da je namenoma izpolnila svojih študentskih posojil . Te epizode ustvarjajo mediji “iskrica”, vendar ne v resnici priti do razlogov za dolg, in govori o tem, kaj je mogoče storiti, da jo nadzorujejo.

Zadnji podatki kažejo, da je kolegij razred leta 2015 diplomiral s povprečno dolga $ 35.000.

Ali to zdi preveč dolga, da pridobijo znanje, ki se lahko uporablja v teku življenja? Morda se zdi, kot nepremagljiva znesek za nekoga, ki je pravkar diplomiral in še neiztovorjenih visoko plačanih zaposlitev ali najti dolgoročno kariero. Po drugi strani pa, čeprav je povprečna cena novega avtomobila je okoli 33.000 $. Mnogi ljudje z veseljem vzeli na ta dolg po višjih obrestnih merah, s krajšim rokom odplačila, za nakup, ki zmanjšuje vrednost v daljšem časovnem obdobju.

Prav tako je lahko informativno, da vidim, če je ta dolg vzpostavitev. Nekatere od najbolj znanih univerzah, ki imajo višje stroške, lahko tudi višje Endowment sredstva, ki jim omogočajo, da so bolj radodarni z njihovo finančno pomočjo. Velik del dolga, ki je privedla do študentov, ki plačujejo zajetne stroške za udeležbo zasebnih neprofitnih institucij, kot so University of Phoenix in DeVry University, namesto neprofitnih ali vladnih podprta institucij.

Kaj lahko starši in njihovi učenci storiti, da nadzirajo lastno raven dolga? Odgovor lahko zahteva nekaj težkih odločitev:

  • Prihranite več denarja prej : Družine, ki niso shranjene denarja redno postaviti proti so stroški kolegij za osem žogo že od samega začetka. Denar sposodil za študente, ki vstopajo kolegij obračunajo obresti za štiri leta. Varčevanje se mora začeti takoj, ko se je otrok rodil in nadaljujemo desno navzgor preko študentskih letih. Proračun znesek, ki se razveljavi vsak mesec, tako kot vam za vse druge stroške v gospodinjstvu.
  • Imajo jasne denarja pričakovanja : Preveč pogosto starši ne komunicirajo s svojimi otroki o denarnih pričakovanja. Vključite vaš otrok tako mlad, kot je on ali ona je sposoben razumeti, denar, tako da lahko delo proti cilju, kot družina. Izobraževati vaš otrok pogosto o kreditnih in proračuna, ter pojasniti, koliko stroškov kolegij on ali ona se pričakuje za plačilo.
  • Skrbno preučiti kolegij : “. Bang za svoj denar” Izberite kolegij, kjer boste dobili največ dobil težko številke o tem, koliko vhodnih novincev diplomiral v štirih letih, koliko bi dobili delo, in kakšne so njihove izhodiščne plače so. Najboljša šola je tista, ki daje otroku on spretnosti ali ona potrebuje, da postane uspešen.
  • Čim bolj zmanjšati dolg : ne zadolžujejo najvišji znesek, ki je na voljo. Vas bo zamikalo, da bi porabili denar, samo zato, ker je tam. Poglej tesno na stroške akademije, razviti proračun s svojim otrokom, in samo sposoditi, kar je potrebno. Enako velja tudi za kreditne kartice dolga. Dati samo otroku vnaprej plačane kreditne ali debetne kartice, ki ste naložena na določen znesek denarja, ki je potreben za izpolnitev dogovorjen proračuna.
  • Več o možnostih odplačevanja : Veliko študentska posojila možnosti odplačevanja, kot so odlog, potrpežljivosti, konsolidacija posojila ali načrtov, ki temeljijo na dohodku so na voljo. Izberite tistega, ki naredi najbolj smiselno za posamezne situacije.

Greš na fakulteti gre za učenje za sprejemanje odločitev. Začnite zdaj z učenjem, kako narediti več dobro informirane odločitve o študentskih posojil.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.