Kaj je NIS? Kako vlagati v NIS (Real Estate Investment Trust)?

Home » Real Estate » Kaj je NIS? Kako vlagati v NIS (Real Estate Investment Trust)?

Kaj je NIS?  Kako vlagati v NIS (Real Estate Investment Trust)?

NIS je kratica za “naložbene nepremičnine zaupanja.” NIS je kot vzajemni sklad, ki ima v lasti posamezne lastnosti, ne pa delnice ali obveznice. NIS je odgovoren za pridobivanje in upravljanje nepremičnin, ki jih ima v lasti.

Kot investitor, je cilj, da boste prejeli najemnino o lastnostih in sodelujejo v zahvalo cen. Prednost vlaganja v nepremičnine z NIS je dobiš izpostavljenost razpršen portfelj nepremičnin, in vam ni treba, da jih upravljajo sami.

Pravilnik

Predpisi urejajo z nepremičninskimi skladi  , in zahteva, da REIT razdeliti najmanj 90 odstotkov obdavčljivega dohodka za delničarje. Te storitve so plačane kot dividende. Ker nepremičninski skladi izplačati dividende so pogosto tržijo kot naložbo za upokojitev, ki proizvajajo dohodek. Izplačila dividend ponavadi pade v 5 do 8 odstotkov območja, toda niso zagotovljeni. V težkih gospodarskih časih, vse lastnosti, ne smejo biti v zakup. Če ni dovolj najemnina na voljo, lahko REIT morali za zmanjšanje ali odpravo teh dividend.

Vrste nepremičninskimi skladi

Nepremičninski skladi spadajo v eno od dveh kategorij; lastniški nepremičninski skladi ali hipotekarni nepremičninski skladi.

Sklade REIT običajno lastnik velike poslovne stavbe, maloprodajne izložbe trgovin, ali stanovanjskih zgradb, čeprav obstajajo tudi posebni nepremičninski skladi, ki so lastniki hotelov in drugih lastnosti v gostinstvu, in tam so nepremičninski skladi, ki se osredotočajo na dolgoročne zmogljivosti zdravstvenega varstva in drugih lastnosti v medicinski industrijo.

Primer poslovnih nepremičnin v lasti nepremičninskimi skladi bi bili veliki, multi-nadstropje poslovne stavbe, ki se pogosto uporabljajo kot sedež za srednje velika velika podjetja.

Primer lastnosti prodajalne na drobno v lasti nepremičninske sklade bi bilo trgovin, kot so Walmart, Petsmart ali Ultimate Electronics. Mnoge od teh družb v zakup svoje lokacije trgovin namesto da bi jih lastnik.

Hipotekarna nepremičninski skladi lastnik dolga na lastnosti, ne lastnine sama. So kot vzajemni sklad, ki ima v lasti hipoteke in zbira plačila.

Javni in zasebni

Nepremičninski skladi se lahko javno trguje, kar pomeni, da imajo simbol Ticker, in lahko enostavno poiščete svojo ceno delnice in dividendno donosnostjo na internetu.

Drugi nepremičninski skladi so zasebne in ne trgujejo na borzi. Čeprav so še vedno registriran varnost, zasebni nepremičninski skladi nimajo simbol Ticker. Morate kupiti delnice neposredno iz nepremičninske družbe njih ali prek enega od svojih prodajnih predstavnikov, ki ponujajo. Zasebni nepremičninski skladi pogosto plačati visoke provizije za finančne prodajalcev, ki jih ponujajo. Pogosto je težko priti ven iz saj ni javni trg, kjer lahko enostavno prodati svoje delnice. Večina zasebnih nepremičninski skladi imajo izhodno strategijo, kjer nameravajo iti javnosti, vendar ne vedno izšlo. Leta 2008/2009 veliko vlagateljev, ki so v lasti zasebni nepremičninski skladi videl znatno zmanjšanje svojih prihodkov od dividend in ni mogel prodajati svoje naložbe za dolgo časa. Njihov denar je v bistvu ujet v investicije.

Kot del portfelja

Nepremičninski skladi so najbolje uporabiti kot del razpršen portfelj in ne kot eno naložbo. Niso zelo povezane z zalogami ali obveznic, kar pomeni, da tisto, kar je stanje ali vez trg počne bo imela ničesar, le malo opraviti z vrednostjo NIS.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.