Kako povečati svoje upokojitve prihranke in prihranite denar za davke

Home » Retirement » Kako povečati svoje upokojitve prihranke in prihranite denar za davke

Kako povečati svoje upokojitve prihranke in prihranite denar za davke

Nihče ne mara plačevati več davkov stricu Samu, kot je nujno potrebno. Na srečo, davčna številka IRS predvideva določene davčne ugodnosti za sodelovanje v različnih varčevalnih upokojitve računi pomagali zniževati davke. Ampak kot konec leta približa naše možnosti za zmanjšanje davka za davčno leto 2015 postala nekoliko bolj omejena.

Tukaj je nekaj last minute alternative, ki lahko pomagajo zmanjšati davke zdaj (ali kasneje), medtem ko so napredovali svoje prihranke za upokojitev:

Poskrbite, last minute prispevkov v 401 (k) ali 403 (b) pokojninski načrt.  Eden od načinov za zmanjšanje davkov na dohodek, medtem ko varčevanje za upokojitev je povečati pred obdavčitvijo prispevkov v 401 (k) ali 403 (b) načrt, če ste vključeni v eno od teh odpravnin načrtov pri delu. Omejitev IRS za 401 (k) in 403 (b) načrte je $ 18.000 v letu 2015 (24.000 $ za starosti 50 ali več) in ta omejitev ne vključuje nobenih prispevkov zadetka. Če niste sposobni letos prispevala do najvišjega zneska, vsaj poskrbite, da boste dobili polno delodajalca tekmo, če je predpisan. Obrnite se na oddelek za človeške vire, da vidite, kako lahko dajo več denarja v do konca leta.

Prispevati k upokojitev račun posameznika (IRA).  Druga skupna strategija znižanje davka, ki se lahko uporablja za upokojitev je, da odbitnega prispevek k IRA. Meja prispevek je 100% kompenzacija do $ 5500 ($ 6500, če ste 50 let ali več) ali svojega obdavčljivega zasluženi dohodek za leto, če je vaše nadomestilo manjše od teh omejitev.

Imejte v mislih, da če ste že sodeluje v pokojninski načrt pri delodajalcu, je možnost odbiti te prispevke omejena na podlagi vašega dohodka. Za davčno leto 2015, sposobnost, da odbitne prispevkov IRA ne pride v poštev, če ste samski filer s spremenjeno prilagojena bruto dohodka (Magi) za 71.000 $ ali več (118.000 $ za poročene pare, ki vlagajo skupaj).

Če ste poročeni vložitev skupaj z zakoncem, vključenih v program, vendar nisi, si lahko tudi odbitne prispevke IRA, če je MAGI pod $ 193,000.

Izkoristite drugih možnosti pokojninskih prihrankov, če ste samozaposleni.  Obstajajo dodatne možnosti za prahi upokojitev premoženje, davek ugodnejši računov za podjetnike in samozaposlene. SEP IRAS, SIMPLE IRAS in Solo 401 (k) ov so priljubljena varčevanje za upokojitev možnosti za samozaposlene. Preproste IRAS mora biti nastavitev pred iztekom roka 1. oktobra in Solo 401 (k) načrte morajo biti ustanovljena decembra 31. Vendar pa lahko SEP-IRAS treba vzpostaviti do 15. aprila naslednjega leta (15. oktobra po vložitvi podaljšanje.

Roth računi lahko pomaga znižati vaše prihodnje dohodnine.   Če vaš delodajalec ponuja Roth 401 (k) ali Roth 403 (b) možnost, ki jo morda želeli razmisliti, ki prispevajo k teh računov, če jih ne potrebujete trenutno leto davčne olajšave. Pre-davčni prispevki v pokojninski načrt za zaposlovalcev sponzorira ali do odbitnega IRA je lahko manj ugodna, če ste v nižjo kategorijo davkov, niso v vaših vrh zaslužijo let, ali če predvidevate da je v višji mejno davčno nosilec v prihodnosti.

V teh primerih je morda bolj smiselno, da bi prispevala k računu Roth, da izkoristijo rast neobdavčenega zaslužka. Imejte v mislih, da imajo Roth IRAS drugačne omejitve dohodka kot odbitne IRAS, vendar znesek za prispevek je enak.

Razmislite razveljavitev sredstev na računu za zdravstveno varstvo prihrankov (HSA). Če ste vpisani v visoko odbitno franšizo zdravje načrta, HSAs so davčno ugodnem položaju, tako da bi plačal za prihodnje zdravjem povezanih stroškov z takojšne davčne ugodnosti. HSAs tudi odlično last minute strategijo varčevanja, da bi zmanjšali svoje dohodnine. Leta 2015 so omejitve prispevkov HSA so 3350 $ za posamezno pokritost in 6.650 $ za družine pokritost.

Če ste starosti 55 let ali več, pa je dodaten $ 1.000 dohitevanja prispevek do Medicare upravičenost se začne ob 65.

Zdravje varčevalni računi so edinstveni, saj ponujajo trojno davčno oprostitev. Denar, ki ga dajo v HSAs znižuje trenutne obdavčljivega dohodka, raste-odloženi davek, in prihaja iz svojega računa neobdavčene, dokler ga uporabljate za stroške, povezane z zdravjem. HSA se pogosto obravnava kot pomembno pokojninsko varčevanje vozilo, ker ni kazni za uporabo teh računov za nemedicinske stroške, ko ste dosegli starost 65. (Non-kvalificiranih dvige, ko so starost 65 obdavčeni po rednih dohodninskih stopenj.)

Prispevki HSA je še vedno mogoče narediti do 15. aprila 2016, za davčno leto 2015. Udobje in preprostost, ki prispevajo s samodejnimi odbitkov na izplačane plače je privlačna lastnost HSAs. Vendar pa številni udeleženci HSA ne pozna dodatnega roka, da bi prispevke za davčno leto 2015 zunaj rednih izplačane odbitkov. Ti morajo do roka za oddajo davčne napovedi (ne vključuje razširitve), da bi dodatne prispevke v vašem HSA, če nisi že max vaši prispevki prek izplačane odbitkov, ki ga decembra 31. Da bi izkoristili ta davek varčevanja priložnost, bi si morali neposredne prispevke za račun HSA neposredno pisanjem pregled ali nastavitev samodejne prenose s svojega bančnega računa.

Dodatna ugodnost v obliki davčne olajšave za prispevke HSA je, da vam ni treba izkazovati odbitkov zahtevati odbitek. Za davčne namene, se prispevki HSA obravnava kot zgoraj odbitka linije. To pomeni, da lahko pomaga znižati prilagojene bruto dohodek (AGI) in lahko pomagajo ti izpolnjujejo pogoje za druge davčne olajšave in krediti, ki so odvisna od dohodka.

Če ste zdravi in ​​ne potrebujejo dostop do vaših HSA sredstev ni “uporabi ali izgubi” določbe, ki velja za fleksibilne računov porabe (FSA). Kot rezultat, lahko še naprej pusti HSA sredstva na računu in pustite vaše stanje rastejo v svoje upokojitve leta. varčevalni zdravstvene račune tudi raznovrstne možnosti za naložbe prek različnih vzajemnih skladov, ki ponujajo dolgoročni potencial rasti.

Za razliko od prispevkov k IRA, varčevalni zdravstveni računi nimajo omejitev dohodka. Samo je treba zavedati, da morate biti zajete v načrtu visoko priznanih zdravstvenega zavarovanja s prihranki zdravstvene račun v zvezi z njo v davčnem letu 2015. Rok za izdelavo prispevkov HSA je 15. april, tudi če ste vložitev razširitev.

Ocenite svoje davčne prihranke.  Če ste radovedni, da vidijo vaše ocenjenih davkov za zadnje davka na leto, vam ni treba čakati, dokler ste vložili svojo davčno napoved. Ta pred obdavčitvijo kalkulator za izračun prihranka , se lahko uporabijo za oceno davčne posledice dodatnih prispevkov v pokojninski načrt za zaposlovalcev sponzorira, odbitne IRAS, samozaposlenih načrtov, ali HSAs.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.