Kako Prednostno svoj dolg Vračilo

Home » Budgeting » Kako Prednostno svoj dolg Vračilo

 Kako Prednostno svoj dolg Vračilo

Odplačilo dolga je lahko dolgo potovanje, odvisno od tega, koliko od tega imate. To je zelo enostavno, da izgubijo motivacijo in obupajte, še posebej, če imate druge finančne cilje, ki se potegujejo za vaše omejenih virov. To je razlog, zakaj je tako pomembno, da ustvarite načrt, da to izplačalo.

Vendar pa je tudi, da se lahko zdi prepričljivo, če imate šest različnih računov ste poskušali, da bi poplačala. K sreči obstaja nekaj osnovnih pravil, ki vam lahko pomagajo prednostno poplačilo svojega dolga.

Ampak najprej, kaj je dobil svoj dolg podatke odplačilo, da preden smo prišli v načrtu, saj bo to, da se stvari veliko lažje organizirati.

Organizacijski Vaš Dolg

Prvi stvari prvi, kar potrebujete, da bi našli naslednje informacije o vseh vaših dolga:

  • Dolgovani znesek (bilanca)
  • Minimalno plačilo
  • Obrestna mera / april
  • Rok plačila

Te informacije so običajno na voljo na izjave, ki jih prejmete po pošti ali na spletu, dokler imate račun za dostop do njih.

Če te informacije ne more najti preprosto, nato pa preprosto pokličite svojega dolžnika in jih prosi za informacije. Ti bi morali imeti možnost, da se poišče za vas.

Dva največja informaciji bomo s poudarkom na vključiti svoje bilance in obrestne mere, tako da vsaj poskrbite, da se tista dva, preden nadaljujete. Ob proračun v mestu bi tudi, da je to lažje.

Prednostno svoj dolg, ki ga obrestno mero – dolga Avalanche metode

To je znano kot “dolga plazov” metodi, in matematično, to je tista, ki vam bo prihranilo največ denarja tekom svojega potovanja odplačevanja dolga.

Kaj morate storiti, je, da vaše dolgove pri najvišji obrestni meri na najnižjo obrestno mero.

Z osredotočanjem na odplačilo svojega dolga z najvišjo obrestno mero  prvi , boste prihranili več denarja, saj bo interes, ki je obračunan na svojih računih zmanjšala. Obresti lahko zelo grdo dejavnik v vašem načrtu dolga odplačevanja, če niste previdni.

Recimo, da imate 10.000 $ posojilo z obrestno mero v višini 7%, in imate 5 let, da je izplačalo. Vaš minimalno mesečno plačilo bi bilo 198 $, vendar ne bo vse to plačila gredo v smeri plačevanja ravnovesje off.

Namesto, okoli $ 58 za prvo plačilo bo šel v smeri interesa namesto. Au. Kontrast, ki se s svojim zadnjim plačilom, v katerem samo 1 $ gre proti interesu.

Izdelava dodatnih plačil pomeni parajoč skozi interesu hitreje tako več vaših plačil more iti v smeri glavnice. Vendar pa ta metoda ne uspe, da se osredotoči na ima psihološki dolg učinek pogosto.

Prednostno svoj dolg, ki ga Balance – dolga Snowball metode

Kaj, če bi svoj dolg z najvišjo obrestno mero na najnižjo in ugotovili, da je vaš najvišji dolg obrestna mera, tudi tisti, ki ga dolgujem najbolj na? To se morda zdi poraz in si niso niti začela še načrtujejo.

Če se to izkaže, da je tako, in iščete na goro, da ne misliš, da lahko dosežejo še – in niso navdušeni , da bi dosegli – potem bi bilo bolje z metodo dolga snežne kepe. Namesto, da bi obrestne mere, da se osredotočite na odplačevanju dolga z najnižjo ravnotežje prvi in potem dela svojo pot navzgor.

Ne, ne boš, da shranite toliko denarja, na ta način, ampak vstajanje iz dolga je pogosto čustvena izkušnja, ni logično izkušnja.

Morate izbrati glede na uporabljeno metodo si ti najbolj motivirani kick svoj dolg do robnika. Če že majhno zmago vsake toliko bolj privlačna, potem metoda snežne kepe je pot.

Poglejmo pobliže, kako te metode odplačevanja dolga delo, saj je več do njih, ki je vidno očem.

Snowballing Vaš Plačila za Momentum

Zdaj, vas bo morda kar minimalnih plačil na svoj dolg, vendar to ne bo vam omogočajo, da dosežejo svobodo dolga zelo hitro. Če je vaš cilj je, da postane prost dolga, tako da lahko začnete živeti življenje brez spon, potem boste želeli začeti plačevati dodatno na svoj dolg. To je točno, kako metoda snežne kepe deluje. Recimo, da imate 4 dolgove:

  • Kreditna kartica # 1: $ 5,000 @ 12% obresti
  • Kreditna kartica # 2: $ 1000 @ 15% kraji
  • Student Loan: $ 14,000 @ 4% obresti
  • Osebna posojila: 10.000 $ @ 7% obresti

Z metodo dolga snežne kepe, bi se lahko osredotočite na kreditne kartice # 2 prvič. Zaradi primer, recimo, da se najnižje plačilo je 20 $. Sami se odločite, da plača 100 $ za dosego tega cilja pa še naprej plačati minimumov na vseh drugih dolgov.

Torej boš plačal skupno 120 $ v smeri kreditne kartice # 2. Ko ga izplačala, premaknete na kreditno kartico # 1. Recimo, da je minimalno plačilo, ki je bila 60 $. Ti roll 120 $ si plačal s kreditno kartico # 1 več, za skupno 180 $.

Po tem je izplačala, da se osredotočite na vašo osebno posojilo, ki je imel minimalno plačilo $ 198. Z $ 180 ste jo uporabljali za poplačilo kreditne kartice # 1, lahko plačate $ 378 proti njej.

Ko ste ga plačali za osebno posojilo off, je čas, da bi ubil svojo končno dolg: vaše študentsko posojilo. Najnižje plačilo za to je 260 $ – ampak skupaj z $ 378, ki jo plačuje $ 638 proti njej.

V tem primeru, bi moralo biti enostavno videti, kako ste “snowballing” svoje plačila skupaj in tako večji vpliv vsakič, ko odplačilo dolga. Če niste uporabili to metodo, in se hranijo plačuje minimumov na vseh področjih, bi trajalo veliko dlje, da bi poplačala svoj dolg.

Ti si samo s sredstvi, ki jih imate na boljši način. Plačilni 100 $ namesto 20 $ na kreditne kartice # 2 niti ni potrebno -, da bi lahko plačal samo $ 20 in snežne kepe, da je – vendar to ne pomaga spraviti v miselnosti dodatno plačilo na svoj dolg.

Lahko uporabite to isto načelo za metodo plazov, vendar vrstni red, v katerem ste poplačala svoje dolgove, bi bilo drugače.

Dolg Snowflake metoda

Še ena možnost, ki jo imajo, je uporaba metode dolga snežinke, in ta metoda se lahko uporablja v povezavi z bodisi snežene kepe dolga ali metod dolga plazov.

Kot ste lahko uganiti iz imena, “snowflaking” plačila samo je treba kar malo plačila, kadar je to mogoče.

Recimo, da ste našli $ 5 v telovadnici, ali vaš sodelavec vam 10 $ za obrok, da jih kupili že pred meseci (da si pozabil), ali pa boste prejeli 50 $ od sorodnika za tvoj rojstni dan.

V vseh teh primerih, ki ste ga prejeli majhne izredni denarja – to je denar, ki ga ni pričakoval in se je ne upošteva v svoj proračun.

Ker pa je “našel” denar ali “ekstra” denar, gre naravnost do vašega dolga. Lahko bi živeli brez njega, tako, zakaj ne dajo proti svoj # 1 cilj vstajanje iz dolga?

Izberete lahko tudi, da snežinke plačila, ko ste imeli dodaten denar v svoj proračun. Recimo, da ste porabili samo 20 $ na plin ta teden, v nasprotju z vašo redno $ 40. Pošlji ta drugi $ 20 proti svoj dolg.

Končno, lahko uporabite ta način, če ste plačani na neenakomernem delovnem času. Morda ste samostojni ali ste plačani na provizijo, in ne moreš denarni tok velika, dodatne pavšalna plačila. Poskusite poslati manjših plačil v smeri vašega dolga, ko boste porabili manj, kot ste mislili, da bo. Ali, kot freelancer, vzemite 5% ven vsakič, ko stranka vam plača, in ga proti vaši dolga.

Ta metoda se zdi neučinkovito na prvi, ampak majhne zneske sešteti. Če boste plačali 20 $ ekstra vsak teden, to je dodatnih 100 $, da ste plačani proti vaši dolga! Plus, boste dobili v korist občutek, kot da ste kar napredku večkrat ves mesec, vsakič, ko načrtujete plačilo.

Kako bi morali izbrati za prioriteto?

Niti metoda je prav ali narobe. Kot pri mnogih stvareh v osebnih financ, to je povsem odvisno od vas, kateri način izberete.

Kar je pomembno je, da ste odplačevanju dolga in napredek v ta namen. Odplačilo dolga vas približa svoje druge finančne cilje, in svoj denar končno postane svoje. Boste imeli mir mislih, da ti dolgujem ni več nikogar.

Prav tako ni nujno, da izbirajo med dvema metodama. Lahko bi poskusil metodo snežne kepe, in če se vam zdi, da se ne motivira, preklopite na način plazu. Vaš načrt ni treba določiti v kamen. Bolj pomembno je, da ste osredotočeni na odplačilo svojega dolga.

Ne pozabite, da proračun za plačila

Kot bi morali proračun za varčevanje, ki jih je treba tudi sredstva za dodatnih plačil dolga, še posebej, če ste navajeni, da plačuje minimalno.

Ribiči svoj proračun, in videli, če obstajajo kakršne koli mesta, lahko začasno sprejme od. Mogoče lahko greš brez jedilnico ven za en mesec, in uporabite $ 50, ki ste jih dodeljen za to proti dolg. Ali morda lahko prekličete kabel in začnete pošiljati 150 $ proti vaši dolga.

Ugotovimo, koliko si lahko privoščite za plačilo, in se prepričajte, da je znašal v svoj proračun. Vi ne želite, da se v proračun samo za najmanjše vsote, nato pa uporabite kar je ostalo na koncu meseca proti vašega dolga, saj boste na koncu porabi tega denarja. Račun za dodatnih izplačil pred časom, tako da si ne mika, da bi porabili ta denar za kaj drugega.

Če se ne počuti navdušen na možnost rezanje nazaj na nekatere stvari, ne pozabite, da je to začasna. Lahko bi se vedno začne na strani vrveža, da zaslužijo več denarja na strani, če bi raje imejte porabi enako, in poslali vse več denarja, da jih naredite v smeri dolga.

Kaj pa, če nimate nobenega dodatnega denarja, in vaša plačila dolga, so ohromili? Pokliči svoje upnike in jih vprašal, če obstaja kakršen koli način za delo iz nižje plačilo začeti z, dokler lahko dobila nov zagon in morda zaslužili še več. Samo bodi previden družb za upravljanje dolga, ki ponujajo to storitev za plačilo.

Z malo organizacije, prizadevnostjo in vztrajnostjo, boste postali prosti dolga dovolj hitro.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.