Kakšen dvig obrestnih mer sredstvih za svoj portfelj

Home » Finance » Kakšen dvig obrestnih mer sredstvih za svoj portfelj

Kako Spreminjanje podnebja trgu je vplivajo na vaš naložbeni portfelj

Kakšen dvig obrestnih mer sredstvih za svoj portfelj

Obrestne mere so v porastu. To je več kot naslov finančne novice. To bi dejansko vplivalo na vašo naložbenega portfelja.

Obrestne mere so se povečale polno 1 odstotek v zadnjih 5 mesecih od hitting ves čas nizka v juliju. Velik del tega zvišanja je pojavila volitvah Donalda Trumpa, saj so trgi izrazil prepričanje, da bo predlagani ekonomske politike Trump je vzpodbudila gospodarsko rast in inflacijo.

Na voljo je tudi razširjen občutek, da bodo ti naraščajoče obrestne mere uvedel trg medveda za obveznice. To ima smisel. Ko je stopnja dvignila za daljše znižanje cen obdobje obveznic, kot dve poti v klančin vzorec. Dolgoročne obveznice, tisti z 10-30 letno zapadlostjo je bolj močno vplivajo spremembe obrestnih mer kot kratkoročne obveznice z 1-3 letno zapadlostjo.

Kaj storiti, ko obrestne mere gredo gor

Big gyrations tečajev, tako kratkoročno in dolgoročno, lahko bistveno vplivajo na ravnovesje v vašem portfelju. In, kot je v vrvohodstvu, ravnotežje je ključnega pomena za uspeh pri vlaganju. Torej, kaj premika, bi morali narediti zdaj, da so obrestne mere so se pomikajo navzgor?

gibanja obrestnih mer, so notoričen težko napovedati. Toda zdi se verjetno, da se bo stopnja visečih višje v naslednjih nekaj mesecih, kot je optimizem nabrekne preko Trumpa in njegove politike, pro-rasti. Ta trend je še gorivo, zdaj, ko je Federal Reserve povečala svojo referenčno obrestno mero Fed Funds.

Ampak poglej za obrestne mere, da potem izravnati kot vlagatelji spoznali, da ni problem strukturna inflacija še ni, saj so enostavno prenizke, da zvišuje cene realne GPD in rast plač. Na dolgi rok, lahko vidimo, a počasi navzgor slog, saj je gospodarska rast omejena zaradi počasne rasti prebivalstva in dolga, ki še vedno omejuje sposobnost mnogih družin, da bi velike nakupe.

Seveda, pride do točke v našem vedno-ciklični gospodarstva, ko višje obrestne mere postala slaba stvar. Nihče ne more natančno določiti, da se natančno višino, vendar pa mnogi ekonomisti ga na 3 odstotke, za 3,5 odstotka območju. Po tem, inflacijski pritiski povlecite navzdol dobičkov dovolj za sprožitev recesije in, ja, pošljite obrestne mere nižje.

V obdobju rasti obrestnih mer, bodo obveznice trpijo. Kot dokaz, je bil novembra najslabši mesec za obveznice v 12 letih! Ampak ne, da v perspektivi. Indeks skupna vez je padla za 2,4 odstotka. Zaloge so veliko bolj nestanovitne. S & P je najhujša mesečna zmogljivost v 12 letih je bilo 16,9 odstotka slide oktobra 2008. najslabše doslej v letu 2016? Za 5 odstotkov v januarju. To je razlog, zakaj bi morali lastniki obveznic: Za dosledno dohodka in ublažiti nestanovitnost portfelja. V obdobjih negotovosti, kot je sedanja povolilnem obdobju tranzicije, obveznice res zaslužijo svoj obdržati.

Zaloge, nasprotno, na splošno koristi od naraščajočih stopenj, kot jih kažejo močnejšo gospodarsko rast. Ciklične panoge, kot so finančne institucije, industrijska podjetja in ponudniki energije, bo bolje, medtem ko je rja – z nepremičninskimi skladi, javne službe, potrošni material, telekomunikacije – sektorjih na trgu vrednostnih papirjev bo najverjetneje Dip.

Spodnja črta

Odgovor na to, kako bi morali biti vlaganje v sedanjih razmerah je zelo Zen. Vi bi morali vlagati na enak način, je treba vedno vlagajo. To pomeni ustvarjanje bolj razpršen portfelj, sestavljen iz zalog kakovosti in obveznice, ki vam bo plačal dohodek skozi vzpone in padce na trgih in po svetu. Izposoditi vrstice iz filma Benjamin Button , ne bomo nikoli vedeli, kaj prihaja za nami. Najboljše, kar lahko naredimo, je pozorno upravljajo svoje portfelje, da se omeji negativna in povečati potencialno na glavo, saj je trg gre o svoji nepredvidljivi poslovanja. Diverzifikacija je najboljši način za to, da – ne glede na to, kje so cene vodi.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.