Koliko bi si dvigniti iz pokojninskih računov?

Home » Retirement » Koliko bi si dvigniti iz pokojninskih računov?

 Koliko bi si dvigniti iz pokojninskih računov?

Od leta 1994, ko je William P. Bengen objavljene svoje raziskave, ki kažejo, da bi lahko upokojenec umakniti približno 4% od njegove starostne portfelja, ga prilagodi letno inflacijo, in še vedno upravičeno prepričani, da bi preživela svoj denar, je to vodilo nekoliko postala od industrijski standard, kot je varna stopnja umik upokojitev. Ampak, kot vsaka druga pravilo palca, so določene težave predstavil, ko je vodenje pogledal na tesno.

Oglejmo si nekaj trenutnega razmišljanja o varnem stopnjo odstopnega upokojitev računa.

Varno Umik Cene: Več kot pravilo palca?

Kot Michael Kitces deljeno s finančnega svetovalca skupnosti v Reševanje paradoks – Je varen umik Oceni Včasih preveč varno? (Maj, 2008), lahko scenarij, v katerem dve pari z enakimi portfeljev upokojijo leto narazen privede do presenetljivih in nekoliko nelogično rezultate glede na to, kaj se dogaja na trgu ustrezne let pari upokojiti. Če bi bil trg za povečanje ali bistveno zmanjša v letu, ko je eden par upokojil, drugi pa se še ni, vsak par bo verjetno potrebno opozoriti na dokaj različnih zneskov varen umik več kot preostanek svojega življenja, ki temelji na pravilu 4% do Bengen uveden, tudi če je relativno, so svetovale zneski umik so protislovni. To se zgodi, čeprav imajo enak izhodiščni portfelja.

V skladu s pravilom 4%, le čas njihovega datuma upokojitve in vrednost račun para v času upokojitve narekuje dramatično razliko v predlagano trajnostni življenjski standard. Pri čemer nobene druge ugotovitve so, pravilo 4% samo preprosto ne zagotavlja trd in hiter odgovor, da ima trajnostno raven pokojninskih prihodkov.

To je le izhodišče. Razmislite par, na primer, ki se je upokojil tik pred trgu nosijo finančne krize leta 2008. V skladu s pravilom 4%, jih je smiselno imeti možnost, da umakne enak znesek se umaknila leto prej, prilagojeno za inflacijo. Ampak je, da umik znesek še vedno trajnostno po prizadela njihov portfelj se je v letu 2008? Vprašanje je preprosto ni odgovorila samo pravilo 4%.

Torej, kaj je varno Upokojitev Umik Znesek?

Ni prepričan rešitev brez tveganja za varno stopnjo odtegnitveni obstaja. Vsak predlog je bodisi tveganje, da boste porabili preveč hitro in zmanjkalo ali da ste porabili premalo in pozno v življenju, postane razočaran nisi v pokoju, ne preživijo več prej. Ena možnost predlog je, da uporabite pravilo 4%, kot izhodišče, ker se bojijo nekaterih ključnih dejavnikov, ki lahko vodijo boste porabili več ali manj v določenem letu med svoje upokojitve, kot so naslednje:

  • Vaše zdravje lahko odkloni, kot boš starejši. Razmislite o porabi več v začetku upokojitve na predmete, kot so potovanja in počitnice z vednostjo, da vaše potovanje proračun na začetku leta upokojitev lahko zelo dobro jih je treba prerazporediti na vaš proračun zdravstveni kasneje v pokoju.
  • Na trgu lahko hudo recesijo kmalu po tem, ko se upokojijo.  Če se vam to zgodi, kot je to storil za upokojence tik pred letom 2008, menijo ratcheting nazaj porabe v zgodnjih letih, da vaše naložbe priložnost, da pridejo nazaj in ne zaveda svoje izgube s prodajo na relativno nizki točki.
  • Morda boste postali v živo pričakovano.  Danes mnogi upokojenci so dobro živijo v svojih devetdesetih in drugi morajo na dodatne stroške daljšo življenjsko dobo, skupaj z drugimi proračunskimi morilci, kot so dolgotrajno oskrbo. Za zavarovanje tveganja preživi svoje premoženje, menijo boj možnost z nakupom takojšnje rente ali dolgoživosti rento, da se zagotovi, da ste zavarovani. Dolga zavarovanje za dolgotrajno oskrbo, je tudi vredno razmisliti.

Upokojitev Umik Cene niso prepričani Thing

Tudi s tem omejenih informacij, ki jih lahko verjetno vidite, zakaj je praktično nemogoče, da Smernice dajejo natančna navodila, koliko si lahko privoščite, da preživijo v določenem letu, v pokoju.

Obstaja preprosto preveč neznanih spremenljivk. Vendar, kot ljudje hrepenijo poenostavitev iz bolj zapleten pojem upokojitve, pravila palca so lahko koristni. Osebno bom prizadevala za začetek na 4%, en dan, vedeli, obstaja kup spremenljivk, od katerih mnogi ne morejo nadzorovati, da lahko spremeni svoj končni delež porabe iz leta v leto. Prevrednotil svoj portfelj in proračun bo le del vsako leto enačbe.

Spodnja črta

Določanje varno pokojnino, ki temelji na vaši vrednosti portfelja, je le ni tako enostavno, kot mero eden umika. Toda pozorno spremljanje vašega portfelja in porabe, po možnosti s pristojnim finančnim svetovalcem na vaši strani, lahko vam zaupanje, da se udobno preživijo na stvari, ki jih resnično želijo s časovno razporeditvijo, da je smiselno, glede na svoje splošne cilje za upokojitev. Morda najbolj pomembna strategija načrtovanja dohodek upokojitev, da se je ustvariti načrt, preden začnete prisluškovanje v svoje upokojitve naložbe.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.