Kommer Warren Buffett pensionsplan fungera för dig?

Home » Investing » Kommer Warren Buffett pensionsplan fungera för dig?

 Kommer Warren Buffett pensionsplan fungera för dig?

Det är inte svårt att hitta folk som är beredda att dela ut pengar råd men om Warren Buffett erbjöd någon pension råd, skulle du lyssna? Med en nettoförmögenhet på över $ 90 miljarder dollar, kommer hans råd skulle hålla mer vikt än de flesta, men det fungerar för dig?

Buffett 90/10 Strategi

I ett 2014 brev till sina aktieägare, Buffett sade detta:

Mitt råd till förvaltaren kunde inte vara enklare: Sätt 10% av kontanter i kortfristiga statsobligationer och 90% i en mycket låg kostnad S & P 500 index fond. (Jag föreslår Vanguard s [Stock-symbol = VFINX].) Jag tror att förtroende långsiktiga resultat från denna policy kommer att vara bättre än de som uppnås av de flesta investerare, oavsett om pensionsfonder, institutioner eller individer, som använder hög avgift chefer .

 

Låt oss bryta ner det. Första, är en indexfond en fond eller Exchange handlad fond som följer deras prestanda i vissa index. I detta fall föreslår Buffett en indexfond som följer utvecklingen för S & P 500. När S & P 500 stiger, så ökar indexfond. Han föreslår att investera 90 procent av dina pengar i en aktiebaserad indexfond.

Buffett föreslår de övriga 10 procent går till en kortsiktig statsobligation fond. Finansiella rådgivare rekommenderar att du använder obligationsfonder för säkerhet och enhetlighet i intäkter. Om den totala finansiella marknaderna drabbades en grov lapp, obligationsfonder ofta inte kommer att drabbas lika mycket som aktiefonder.

Undvik fondavgifter

Slutligen betonar Buffett, ”låg kostnad.” Att investera är inte gratis. Om du har en finansiell rådgivare, kommer de ofta ut en avgift och om du investerar i fonder, ETF: er, eller några andra investeringsprodukter som kommer med avgifter. Vissa konsumenter befinner sig hit med dubbla avgifter som de betalar en finansiell rådgivare och fondavgifter.

Avgifter lägga upp snabbt. Tänk dig en 25-årig som har en pension konto med en $ 25.000 balans. De lägger $ 10.000 per år och få en 7 procent avkastning och går i pension i 40 år. Om denna person betalar en procent i avgifter, kommer det att kosta dem nästan $ 600.000 i avgifter under 40 år.

Att investera i lägre kostnader medel som Buffett konturer, kan rädda den här personen mer än $ 200.000 i avgifter låta honom / henne att gå i pension nästan $ 340.000 rikare.

I motsats till konventionell visdom

Buffett: s pensionsplan kommer inte att få glödande rekommendationer från några av de finansiella rådgivning samhälle. Konventionell visdom säger att diversifiera med en blandning av lager, obligationer och internationella fonder. Pensionsportföljer är ofta fyllda med en blandning av medel-långt mer än två, för att undvika risken för en del av marknaden underpresterar.

Många finansiella rådgivare skulle också ta frågan med Buffett viktning. De skulle hävda att i synnerhet för kunder senare i livet, placerar sin strategi för mycket vikt på riskfyllda aktiebaserade fonder där en recession kan utplåna pensionssparande i många år framöver.

En välkänd tumregel säger att investera en procentandel av din portfölj i obligationsfonder som motsvarar din ålder. Om du är 50 år gammal, investerar 50 procent i obligationer eller obligationsfonder. Finansiella rådgivare i allmänhet överens om att det är alltför konservativ och alltför förenklat, men de skulle säga att Buffett råd är alltför riskabelt.

Slutligen skulle de sannolikt hävda att när du är värd $ 90 miljarder din investeringsstrategi är annorlunda än någon som har några hundra tusen i totala besparingar på mest.

Vad ska du göra?

Du kan inte kontrollera med placeringsmarknaden kommer att göra i framtiden, men du kan styra de avgifter du betalar.

Högre avgifter lika sällan bättre avkastning så när du väljer fonder för 401 (k) eller annan pensionsfond, väljer indexfonder med låga avgifter. Om du använder en finansiell rådgivare, be dem om deras avgifter. Om de totala avgifterna är mycket över 1 procent, kanske du betala för mycket, men som allt, utvärdera vad du får för de avgifter du betalar.

I allmänhet, ju mer komplex din ekonomiska situation, desto mer är det vettigt att betala högre avgifter. Tidigt i livet när man har en relativt låg balans kan Robo-rådgivare vara värt att överväga.

För det andra, inte faller för tanken att du kan slå marknaden. Forskning visar att över tiden kommer din prestation till stor del speglar utvecklingen av den totala marknaden. Betala höga avgifter för professionella investerare som försöker slå marknaden förmodligen inte kommer att löna sig.

Det handlar om enkelhet

Buffett investering avhandling har alltid handlat om enkelhet. Skapa en strategi som är billig, enkel att förstå, och är baserad på vad decennier av studier visar att vara sant. Det är bäst att hitta en finansiell rådgivare du litar på och skapa en plan skräddarsydda för dig, men Buffett: s pensionsplan har varit framgångsrik pension playbook för att inte bara sig själv, men många andra i flera år.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.