Kvinnor bättre investerare än Män?

Home » Finance » Kvinnor bättre investerare än Män?

Svaret? Kön spelar ingen roll. Det handlar om att få grunderna rätt

Kvinnor bättre investerare än Män?

Det är den gamla ekonomiska ”kampen mellan könen” fråga. Vilka är de bättre investors- män eller kvinnor? Ingen tvekan många av oss har bantered denna fråga om med vänner och kollegor, och kanske det även utlöste en livlig debatt eller två i ditt eget hem.

Det har funnits ett stort antal artiklar och studier som publicerats som gräva djupt i detta ämne på jakt efter svaret. Här är vad som är mest intressant.

 Ett antal rapporter säger att män är huvudsakligen i förarsätet när det gäller att göra investeringsbeslut för deras hushåll. Till exempel kan en  CNN Money artikel med rubriken Rika män fortfarande styr beslut hushållens investeringar citerar en undersökning gjord av US Trust, Bank of America privata förmögenhet division. Undersökningen av några 650 vuxna med $ 3.000.000 eller mer i placerbara tillgångar visade att ”Nästan tre fjärdedelar av rika män säger att de är bättre lämpade att fatta investeringsbeslut än sin make. Det kan jämföras med bara 18% av rika kvinnor som tror att de kan göra ett bättre jobb.”

Men här är baksidan. Även om det kan vara så att män tror att de är mer kvalificerad att fatta investeringsbeslut, den överväldigande majoriteten av forskning publiceras berättar att kvinnor faktiskt bättre investerare. En sådan studie citerades i USA Today artikeln Kvinnor är oftast bättre investerare än män .

 LPL Financial genomfört en nationell undersökning som visade att kvinnor tenderar att göra bättre investerare eftersom de forskningsinvesteringar på djupet innan portföljbeslut och de är mer tålmodiga, medan män är mer benägna att marknadsimpulser. I samma artikel, Nelli Oster, regissör och investeringsstrateg på Blackrock, säger att “kvinnor tenderar att fokusera på långsiktiga, icke-monetära mål.

  I stället för att bara visa pengar som ett medel för att köpa något, de anser pengar för att representera självständighet och säkerhet.” Oster noterar också att kvinnor är mer benägna be om riktning på investeringar, medan män är mer benägna att fatta beslut på egen hand utan att söka professionell rådgivning eller vägledning.

Personligen har jag sett en hel del vad studier tyder på att spela ut i den verkliga världen. Kvinnor är i allmänhet söker för långsiktig säkerhet och vill skydda vad de har. De är lite mer medvetna sina känslor och farhågor om vad som händer på marknaden som ger dem en paus innan ett utslag eller snabbt beslut som kan kosta dem dyrt någon gång på vägen. Män, å andra sidan, är för det mesta fokuserat på att öka avkastningen. Naturligt, män är större risktagare, vilket inte är en dålig sak, men det kan orsaka betydande smärta på nedsidan.

Men med det sagt, om du skulle fråga mig punkt blankt som bättre investerare, är mitt svar att det beror på ”marknaden” och detta är något som investerare själva inte kan kontrollera. I det långa loppet, inte den som vinner inte ha något att göra med kön. Investeraren som vinner är den som kan vara medveten om och kontrollera sina känslor.

  Verkligheten är att investera är enkelt, det är bara inte lätt. Den verkliga nyckeln till framgång handlar inte om att hitta rätt lager eller slå på lotteri. Det handlar om att få grunderna rätt från början.

Fyra Grunderna att investera 

Balans är alltid vän.   Det är viktigt att fördela dina tillgångar i en kombination av investeringar hinkar. Dessa hinkar representerar kontanter, inkomst (obligationer), tillväxt (aktier) och alternativ (investeringar som inte prydligt passar in i lager eller obligation hink) som MLP aktier, Energy Royalty Högt aktier, guld relaterade investeringar och preferensaktier.

Rikta din faktiska mål.   Det enda som faktiskt betyder något i investeringsplanering är dina egna personliga mål och mål. Till exempel, om du behöver $ 3000 per månad i pension ovanpå social trygghet, då vet att du behöver nära till $ 750.000 i besparingar för att bekvämt göra susen.

Håll kostnaderna nere.   ETF: er är nu billigare alternativ för att äga en korg med mellan 30 till 3000 aktier. Prissättning vanligtvis vid en fjärdedel av en procent per år jämfört med ett helt procent per år (plus) för aktivt förvaltade fonder kommer att göra stor skillnad över tiden.

Tålamod.  Mycket få människor någonsin bli rik över en natt. De flesta rika människor har blivit rika långsamt, metodiskt och med hårt arbete. Detta är en formel som fortfarande fungerar i dag.

Slutsats

Denna debatt kommer att rasa på många år framöver. Vid slutet av dagen, inte kön inte verkligen göra en skillnad. De bästa investerarna kommer att vara de som får grunderna ned från början.

Upplysningar: Denna information ges till dig som en resurs i informationssyfte. Det läggs fram utan hänsyn till placeringsmålen risktolerans eller ekonomiska förhållanden någon specifik investerare och kanske inte lämpliga för alla investerare. Historisk avkastning är inte ett tecken på framtida resultat. Investera innebär risk inklusive eventuell förlust av kapitalbeloppet. Denna information är inte avsedd att, och bör inte utgöra en primär grund för alla beslut investering som du kan göra. Rådgör alltid med din egen juridisk, skatte- eller investeringsrådgivare innan du gör några investeringar / skatt / egendom / ekonomiska överväganden eller planeringsbeslut.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.