Miten tärkeysjärjestykseen velan takaisinmaksu

Home » Budgeting » Miten tärkeysjärjestykseen velan takaisinmaksu

 Miten tärkeysjärjestykseen velan takaisinmaksu

Maksaa velkansa voi olla pitkä matka riippuen siitä, kuinka paljon se olet. Se on erittäin helppo menettää motivaation ja antaa periksi, varsinkin kun on muita taloudellisia tavoitteita kilpailevat rajalliset resurssit. Siksi se on niin tärkeää luoda suunnitelma maksaa se pois.

Kuitenkin jopa joka voi tuntua ylivoimainen, kun on kuusi eri tilejä yrität maksaa pois. Onneksi on olemassa muutamia nyrkkisääntöjä, joiden avulla voit priorisoida velkojen maksuun.

Mutta ensin mennään oman velan takaisinmaksua tiedot voidakseen ennen kuin pääsemme suunnitelmaa, koska se tekee asiat paljon helpompi järjestää.

Järjestäminen Velka

First things first, sinun täytyy löytää seuraavat tiedot kaikista teidän velka:

  • Velkamäärä (saldo)
  • Vähimmäismaksu
  • Korko / huhtikuu
  • Maksun eräpäivä

Tämä tieto löytyy tavallisesti lausuntojen saat postitse tai verkossa, kunhan sinulla on tunnus käyttää niitä.

Jos et löydä tätä tietoa helposti, sitten yksinkertaisesti soittaa velallisen ja kysyä heiltä tietoja. Niiden pitäisi pystyä katsomaan sen sinulle.

Kaksi suurinta kappaletta tiedon me keskitymme mukana saldo ja korot, joten ainakin varmista, että saat nämä kaksi ennen jatkamista. Ottaa budjetti paikallaan voi helpottaa tätä.

Priorisointi Velka korkoliikkeiden – Velka Avalanche Method

Tämä tunnetaan nimellä “velka Avalanche” -menetelmällä, ja matemaattisesti, se on yksi, joka säästää eniten rahaa aikana teidän velkojen matkaa.

Mitä sinun tarvitsee vain tilata saamisensa korkein korko matalimpaan koron.

Keskittymällä maksaa pois velkaa kanssa korkein korko  ensin , säästät enemmän rahaa, koska sen koron, joka on kertyviä tilisi vähenee. Kiinnostus voi olla erittäin ikäviä tekijä velan takaisinmaksu suunnitelma, jos et ole varovainen.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on $ 10.000 lainaa, jonka korko on 7%, ja sinulla on 5 vuotta maksaa se pois. Sinun maksaa kuukausittain vähintään olisi $ 198, mutta ei kaikkia, että maksu menee kohti loppuosan maksamista pois.

Sen sijaan noin $ 58 ensimmäinen maksu menee kohti kiinnostusta sijaan. Auts. Kontrasti että edellisestä maksusta jossa vain $ 1 siirtyy kohti kiinnostusta.

Making lisäkorvaukset tarkoittaa repimässä aihepiiriin nopeammin niin enemmän oman maksuja voidaan menevät pääasiallinen. Kuitenkin tämä menetelmä ei keskittyä psykologinen vaikutus velan usein.

Priorisointi velka saldo – Velka Snowball Method

Mitä jos tilaat velan korkein korko matalimpaan ja huomaamaan, että korkein korko velka on myös yksi olet velkaa eniten? Se saattaa tuntua kukistamalla, ja et ole edes alkaneet suunnitella vielä.

Jos tämä osoittautuu tapauksessa ja etsit vuori et usko pääsee vielä – eivätkä innoissaan päästä – niin saatat olla parempi, velka lumipallo menetelmä. Sen sijaan, että korko, voit keskittyä velan maksuun, jolla on pienin saldo ensin ja sitten etene ylöspäin.

Ei, et aio säästää niin paljon rahaa tällä tavalla, mutta karkaamassa velka on usein emotionaalinen kokemus, eikä looginen kokemus.

Sinun tulisi valita kumpi tapa tekee sinusta kaikkein motivoitunut kick your velkaa sen hillitsemiseksi. Jos saada pieni voitto joka niin usein on houkuttelevampi, niin lumipallo menetelmä on tie.

Otetaanpa tarkemmin, miten nämä velan takaisinmaksua työskennellä siellä on enemmän niitä, jotka silmä näkee.

Snowballing Maksut Momentum

Juuri nyt, saatat olla tehdä vähintään maksut teidän velkaa, mutta se ei aio avulla voit tavoittaa velan vapautta hyvin nopeasti. Jos tavoitteena on tulla Velaton joten voit alkaa elää elämää ilman kahleita, niin haluat alkavat maksaa ylimääräistä velkaa. Juuri niin lumipallo menetelmä toimii. Että sinulla on 4 velkoja:

  • Luottokortti # 1: $ 5000 @ 12% korolla
  • Luottokortti # 2: $ 1000 @ 15% korko
  • Opintolaina: $ 14000 @ 4% korko
  • Henkilökohtainen laina: $ 10000 @ 7% korolla

Kun velka lumipallo menetelmä, voisitte keskittyä luottokortilla # 2 ensin. Yksinkertaisuuden vuoksi esimerkiksi sanokaamme vähimmäismaksu on 20 $. Päätät maksaa $ 100 sitä kohti jatkaen maksaa minimivaatimuksia kaikki muut velat.

Joten maksat yhteensä 120 $ kohti luottokortti # 2. Kun olet maksanut sen, sinun siirtyä luottokortilla # 1. Sanotaan vähimmäismaksu sillä se oli $ 60 vuotta. Heität $ 120 olit maksat luottokortilla # 1 yli, yhteensä $ 180 vuorokautta.

Sen jälkeen on maksettu pois, voit keskittyä henkilökohtainen laina, joka oli vähintään maksua $ 198. Kun $ 180 käytit maksaa pois luottokortti # 1, voit maksaa $ 378 kohti.

Kun olet maksanut henkilökohtainen laina pois, on aika tappaa lopulliseen velka: opintolainan. Pienin maksu oli $ 260 – mutta yhdessä $ 378, maksat $ 638 kohti.

Tämän esimerkin, se olisi helppo nähdä, miten olet “snowballing” maksut yhteen ja tehdä suurempi vaikutus joka kerta kun maksaa velkaa. Jos et käytä tätä menetelmää ja piti maksaa minimivaatimuksia kautta linjan, se vie paljon kauemmin maksaa pois velkaa.

Sinä vain käyttää resursseja teillä paremmin. Maksamalla $ 100 sijasta 20 $ luottokortilla # 2 ei ole edes tarpeen – voit maksaa vain $ 20 ja lumipallo – mutta se auttaa sinut ajattelutapa maksaa ylimääräistä velkaa.

Voit käyttää tätä samaa periaatetta, että lumivyöry menetelmä, mutta siinä järjestyksessä, jossa maksat pois velat olisivat erilaiset.

Velan Snowflake Method

Vielä yksi vaihtoehto sinulla on käyttää velan lumihiutale menetelmällä, ja tätä menetelmää voidaan käyttää yhdessä joko velan lumipallo tai velan lumivyöry menetelmiä.

Kuten ehkä arvata nimi, “snowflaking” maksuja vain tavalla, jolla pieni maksut aina kun mahdollista.

Oletetaan, että löytää $ 5: n kuntosalilla tai työtoveri antaa $ 10 aterian ostit ne kuukautta sitten (joka unohti), tai saat $ 50 mistä suhteellinen syntymäpäivänäsi.

Kaikissa näissä tapauksissa sait pienen pudonneiden rahaa – tämä on rahaa et odottanut eikä ollut huomioitu budjetti.

Koska se on “löydetty” rahaa tai “extra” rahaa, se menee suoraan velkaa. Voisit elänyt ilman sitä, niin miksi ei laita se suuntaan teidän # 1 tavoite saada pois velkaa?

Voit myös valita lumihiutale varoja milloin on ylimääräistä rahaa budjetista. Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on vain käyttänyt $ 20 kaasua tällä viikolla, kun taas normaaliin $ 40. Lähetä että muut $ 20 kohti velkaa.

Lopuksi, voit käyttää tätä menetelmää, jos saat maksaa epäsäännölliseltä aikataulussa. Ehkä olet freelancerina tai saat maksaa välittäjänä, ja et voi kassavirta suuria, extra kertasuoritusten. Yritä lähettää pienempiä maksuja kohti velkaa aina kuluttaa vähemmän kuin luulit olisi. Tai, freelancerina, ottaa 5% pois joka kerta asiakas maksaa sinulle ja laita se kohti velkaa.

Tämä menetelmä saattaa tuntua tehoton aluksi, mutta pieniä määriä täsmää. Jos maksat $ 20 ylimääräistä viikossa, joka on ylimääräinen $ 100 olet maksanut kohti velkaa! Lisäksi saat hyötyä tunne kuin teet kehitykseen useita kertoja koko kuukauden, aina, kun ajoittaa maksu.

Miten sinun pitäisi valita priorisoida?

Kumpikaan menetelmä on oikein tai väärin. Kuten monet asiat Personal Finance, se on täysin sinun, mikä menetelmä valitaan.

Tärkeää on, että olet maksaa velkansa ja edistyä tätä varten. Maksaa velkansa saa sinut lähemmäksi muita taloudellisia tavoitteita, ja rahat vihdoin oman. Sinulla on mielenrauhan, että et enää velkaa kenellekään.

Sinun ei myöskään välttämättä tarvitse valita kahden menetelmän. Voisit kokeilla lumipallo menetelmää, ja jos löydät se ei ole motivoivaa, vaihda lumivyöry menetelmällä. Suunnitelma ei tarvitse kiveen. Tärkeämpi asia on, että olet keskittynyt maksaa pois velkaa.

Älä unohda talousarvion Maksut

Kuten sinun pitäisi budjetin säästö, sinun pitäisi myös budjetin ylimääräisiä velan maksuun, varsinkin jos olet tottunut maksamaan minimiin.

Pestä budjetti ja onko olemassa mitään paikkoja voit väliaikaisesti viedä. Ehkä voit mennä ilman ulkona syömisestä kuukaudessa, ja käyttää $ 50 olet varattu tähän kohtaan velkaa. Tai ehkä voit peruuttaa kaapelin ja alkaa lähettää $ 150 kohti velkaa.

Selvittää, kuinka paljon sinulla on varaa maksaa, ja varmista, että se oli oman budjetin. Et halua budjetoida vain vähintään maksut ja sitten käyttää mitä jää lopussa kuukauden kohti velkaa, koska sinun päätyä menoja että rahaa. Huomioon erityisen maksuja etuajassa niin et ole houkutusta käyttää varat mitään muuta.

Jos et tunne innoissaan siitä mahdollisuudesta leikkaamalla joitakin asioita, muista, että tämä on väliaikainen. Voisit aina aloittaa puoli touhu ansaita enemmän rahaa puolella, jos et halua pitää viettää sama, ja lähettää kaikki ylimääräiset rahaa teet kohti velkaa.

Mitä jos sinulla ei ole mitään ylimääräistä rahaa, ja velka maksut lamaannuttavan? Soita velkojien ja kysyä heiltä, ​​jos on olemassa jokin tapa treenata pienempi maksu aloittaa kanssa, kunnes voit saada vauhtia ja mahdollisesti ansaita enemmän. Vain olla varovainen velanhoitomenetelmien yritykset, jotka tarjoavat tätä palvelua maksua.

Pienellä organisaation, huolellisuutta ja pysyvyys, sinusta tulee velaton liian aikaisin.