Noțiuni de bază Bugetarea: Cum de a stabili un buget

Home » Budgeting » Noțiuni de bază Bugetarea: Cum de a stabili un buget

Noțiuni de bază Bugetarea: Cum de a stabili un buget

Configurarea unui buget poate fi o sarcina descurajatoare. Nu există nici un motiv pentru a fi intimidat de acest proces. După ce ați configurat bugetul dvs. puteți vedea cu ușurință în cazul în care banii se întâmplă și cât de mult le-ați lăsat să salvați și să petreacă. Trebuie doar să urmați acești șapte pași simpli.

Stabilirea venitului dvs.

Trebuie să știi câți bani vei avea în fiecare lună pentru a satisface cheltuielile. Dacă porniți un nou loc de muncă poate doriți să utilizați un calculator de salarizare pentru a determina cât de mult bani vă va aduce acasă în fiecare lună.

Ați putea fi surprins la figură. Dacă aveți un venit variabil, va trebui să configurați un alt stil de buget și să învețe să gestioneze veniturile neregulate cu atenție. Este important să se știe exact cât de mult ați venit, astfel încât să știi cât de mult vă puteți permite să-și petreacă.

Determina cheltuielile dvs. fixe

cheltuielile fixe sunt elemente care nu se va schimba de la o lună la alta. Aceste elemente pot include chiria, o plată auto, asigurare auto, factura de curent și de împrumut student. Tu ar trebui să includă, de asemenea, economii în această categorie. Este important să vă plătească mai întâi. În mod ideal, ar trebui să pună cel puțin zece la sută din venitul dumneavoastră în economii în fiecare lună. cheltuielile fixe sunt facturi care nu se va schimba de la o lună la alta, dar, odată ce ați stabilit un buget ar putea fi în măsură să reducă aceste cheltuieli lunare de cumpărături în jurul valorii de noi planuri.

Determina cheltuielile dvs. de variabile

După ce ați enumerat cheltuielile fixe pe care va dori să stabilească suma pe care o cheltuiți pe cheltuielile variabile.

 Aceste elemente pot include cumpărăturile, mănâncă afară, îmbrăcăminte și de divertisment. Acestea sunt, de asemenea, luate în considerare variabile, deoarece puteți reduce pe cât de mult cheltuiți pe aceste categorii, dacă aveți nevoie pentru fiecare lună. Puteți determina ce cheltuiți prin revizuirea ultimele două sau trei luni ale tranzacțiilor dumneavoastră în fiecare categorie.

Asigurați-vă că sunt, inclusiv cheltuielile de sezon cum vă planificați bugetul. Puteți planifica cheltuielile sezoniere punând deoparte un pic de bani în fiecare lună pentru a le acoperi.

Comparați cheltuielile dvs. la veniturile dvs.

În mod ideal, ar trebui să creați un buget în cazul în care cheltuielile efectuate se potrivesc venitul tau. Dacă atribuiți fiecare dolar un loc specific aceasta se numește un buget zero-dolar. În cazul în care sumele care nu se potrivesc, va trebui să se adapteze în mod corespunzător. Poate fi necesar să reduceți din cheltuielile variabile.

Dacă aveți bani în plus, la sfârșitul lunii, rasplateste-te prin a pune banii direct în economii. Dacă ați redus semnificativ cheltuielile variabile și încă nu pot satisface cheltuielile fixe, va trebui să găsească modalități de a schimba cheltuielile fixe. O altă opțiune este de a găsi o modalitate de a crește veniturile dvs. printr-un loc de muncă suplimentară, de lucru independent sau în căutarea unui nou loc de muncă mai bine plătit.

Urmăriți cheltuielile dvs.

După ce ați configurat bugetul necesar să urmăriți cheltuielile în fiecare categorie. Puteți face acest lucru cu software-ul bugetare, sau cu o aplicație on-line cum ar fi YNAB sau Mentă sau pe o foaie de Carte Mare. Ar trebui să aveți o estimare a ceea ce ai in fiecare categorie, în orice moment.

Acest lucru va ajuta pentru a preveni cheltuielile excesive.

Dacă stai jos timp de câteva minute în fiecare zi, veți găsi că petreceți mai puțin timp, atunci ar fi dacă ai pune totul în afara până la sfârșitul lunii. Urmărirea cheltuielile în fiecare zi vă va permite să știi când să se oprească cheltuielile. Puteți trece, de asemenea, la sistemul de plic și de a folosi numerar, astfel încât să știi să se oprească cheltuielile atunci când a alerga afară de bani.

Reglați după cum este necesar

Puteți face ajustări cu ușurință pe tot parcursul lunii. Este posibil să aveți o mașină de reparații de urgență. Puteți muta bani de la categoria de îmbrăcăminte pentru a ajuta la acoperirea costurilor de reparație. Pe măsură ce mutați în jurul valorii de bani asigurați-vă că faceți acest lucru în budget.This dvs. este cheia pentru a face munca de buget. aceasta poate ajuta să se ocupe cu cheltuieli neașteptate și vă opriți de la bazându-se pe cardurile de credit, dacă se întâmplă să cheltuitoare o lună.

Evaluați bugetul dvs.

După ce ați urmat bugetul pentru o lună, puteți găsi că puteți reduce din nou în câteva zone, în timp ce au nevoie de mai mulți bani în altele.

Ar trebui să păstrați ajustând bugetul până funcționează pentru tine. Puteți evalua la sfârșitul fiecărei luni și să facă modificări în funcție de cheltuielile din luna viitoare, de asemenea. Ar trebui să evalueze bugetul în fiecare lună merge mai departe. Acest lucru vă va ajuta să ajusteze cheltuielile ca modificările de viață și crește dvs. de cheltuieli în diferite domenii.

 Sfaturi Bugetare:

  1. Când lucrați la comision, va trebui să urmeze un plan ușor diferit ar trebui să lucreze cu ea ca un buget variabil, dar să fie agresiv de economisire pentru a vă ajuta să acopere ori atunci când piața este lent.
  2. Se poate lua timp pentru a face bugetul începe să lucreze. Dacă aveți o problemă poate doriți să încercați una dintre aceste remedieri buget. Pornind de la bugetul este doar unul dintre pașii pe care se pot lua pentru a începe curățarea finanțelor dumneavoastră de astăzi. Puteți încerca, de asemenea, aceste cinci hacks bugetare pentru a face să funcționeze mai bine.
  3. Pe măsură ce te mai bine la bugetarea, este important să se păstreze cheltuielile, facturile și obiectivele de economii în echilibru. Puteți face acest lucru folosind regula 50/20/30 cu expenses.You poate uita, de asemenea, noi modalități de a economisi bani în fiecare lună
  4. Check out aceste alte abilități financiare care ar fi trebuit învățat în timp ce erau în liceu. Ei pot face gestionarea banilor atât de mult mai ușor. Niciodată nu este prea târziu pentru a începe gestionarea banilor și a schimba situația.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.