Obligațiuni Investiția: Care sunt obligațiunile de stat?

Home » Investing » Obligațiuni Investiția: Care sunt obligațiunile de stat?

Tot ce trebuie sa stii despre Sovereign Obligatiuni

 Tot ce trebuie sa stii despre Sovereign Obligatiuni

V-ați întrebat vreodată cum banii ridica guvernului de a finanța proiecte de infrastructură, programe sociale, sau alte măsuri de cheltuieli atunci când veniturile fiscale pur si simplu nu este de ajuns?

Guvernele naționale emit titluri de creanță cunoscute sub numele  de obligațiuni suverane , care pot fi exprimate fie în moneda locală sau a unei rezerve globale monede, precum dolarul american sau euro. În plus față de finanțarea programelor de cheltuieli guvernamentale, aceste obligațiuni pot fi utilizate pentru a rambursa datoriile mai vechi , care pot fi scadente sau pur și simplu să acopere plățile dobânzilor care devin scadente.

În acest articol, vom arunca o privire la unele concepte importante pentru a ști când este vorba de obligațiuni suverane (cum ar fi randamentele, evaluări și a riscului de credit), precum și modul în care investitorii le pot achiziționa.

Randamentele Bond Sovereign

randamentele obligațiunilor suverane sunt rata dobânzii guvernele să plătească pentru datoria lor. Ca și obligațiuni corporative, aceste randamentele obligațiunilor depinde de riscul implicat pentru cumpărători. Spre deosebire de obligațiuni corporative, aceste riscuri se numără în primul rând, rata de schimb (în cazul în care obligațiunile sunt taxate în moneda locală), riscurile economice și riscurile politice care pot duce la o posibilă implicit asupra plăților dobânzii sau a principalului.

Iată un scurt rezumat al celor trei factori determinanți majori ai randamentelor obligațiunilor suverane:

 • Solvabilitatea – Solvabilitatea este capacitatea percepută a unei țări de a rambursa datoriile având în vedere situația actuală. De multe ori, investitorii se bazează pe agențiile de rating pentru a ajuta la determinarea bonității unei țări în funcție de ratele de creștere și de alți factori.
 • Riscul de țară – riscurile suverane sunt factori externi care pot apărea și pun în pericol capacitatea unei țări de a rambursa datoriile. De exemplu, politica volatile ar putea juca un rol important în creșterea riscului de incapacitate de plată , în unele cazuri , în cazul în care un lider iresponsabil în funcție.
 • Cursul de schimb – Ratele de schimb au un mare efect asupra obligațiunilor suverane denominate în monedele locale. De fapt, unele țări și- au umflat modul lor de datorii pur și simplu prin emiterea de mai valută, ceea ce face datoria mai puțin valoroase.

Sovereign Bond Evaluări

Standard & Poor, Moody și Fitch sunt cei trei furnizori cele mai populare de rating de obligațiuni suverane. Deși există multe alte agenții de tip boutique, cele „trei mari agenții de rating“ transporta mai mult in greutate in randul investitorilor la nivel mondial. Upgrade-urile și retrogradările făcute de aceste agenții pot duce la schimbări semnificative în randamentele obligațiunilor suverane a lungul timpului.

ratingurile obligațiunilor suverane se bazează pe mai mulți factori, printre care:

 • Venit pe cap de locuitor
 • Creșterea produsului intern brut
 • umflare
 • Datoriile externe
 • Istoria neîndeplinirii obligațiilor de plată
 • Dezvoltare economică

Defaults Bond Sovereign

implicite de obligațiuni suverane nu sunt comune, dar au întâmplat de multe ori în trecut. Una dintre cele mai importante implicite recente a fost în 2002, când Argentina nu a fost în măsură să-și rambursa datoria, după o recesiune la sfârșitul anilor 1990. Din moment ce moneda țării a fost raportat la dolarul american, guvernul nu a putut umfla drumul de problemele sale și în cele din urmă în incapacitate de plată.

Alte două exemple populare au fost în Rusia și Coreea de Nord. Rusia în incapacitate de plată obligațiunile suverane în 1998 și a șocat comunitatea internațională, care a presupus că marile puteri ale lumii nu ar implicit cu privire la datoria lor. Și în 1987, Coreea de Nord în incapacitate de plată a datoriilor sale, după administrarea proastă a sectorului industrial și a cheltui prea multi bani pe expansiunea militară.

Cumpărarea obligațiunilor suverane

Investitorii pot cumpăra obligațiuni suverane printr-o varietate de canale. US obligațiuni de trezorerie pot fi achiziționate direct prin intermediul Trezoreriei SUA, prin intermediul TreasuryDirect.gov, sau în termen de cele mai multe conturi de brokeraj din SUA. Cu toate acestea, cumpărarea de obligațiuni suverane străine pot fi mult mai dificil pentru investitori cu sediul în SUA, în special în cazul în care doresc să utilizeze schimburi SUA.

obligațiunile suverane emise externe sunt cel mai ușor achiziționate prin fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri). ETF-urile de obligațiuni suverane permit investitorilor să cumpere obligațiuni suverane într-o formă de capital, care pot fi ușor tranzacționate la bursele din SUA. Aceste ETF-uri diversificate dețin de obicei un număr de obligațiuni la scadențe diferite și să ofere o investiție mai stabil decât obligațiunile suverane individuale.

Puncte cheie Takeaway

 • obligațiuni suverane sunt titluri de creanță emise de guvernele naționale, fie într-o monedă locală sau o monedă internațională, precum dolarul american sau euro.
 • randamentele obligațiunilor suverane sunt afectate în primul rând de solvabilitatea, riscul de țară și ratele de schimb.
 • ratingurile obligațiunilor suverane sunt, de obicei emise de către Standard & Poor, Moody și Fitch, și să ofere investitorilor cu o idee de risc o legătură suveran.
 • Investitorii pot achiziționa obligațiuni suverane cel mai simplu prin fonduri tranzacționate la bursă tranzacționate la bursele din SUA.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.