Okos stratégiák is segít legyőzni adósság

Home » Budgeting » Okos stratégiák is segít legyőzni adósság

Kifelé alól, hogy a halom adósság ezeket a tippeket

Okos stratégiák is segít legyőzni adósság

Ön próbálta visszafizetni több adósságok?

Lehet, hogy van diákhitel, hitelkártya-tartozás, és egy autó hitel. Talán pénzzel tartozik, hogy egy barát vagy családtag. Lehet, hogy van egy személyi kölcsön a bank.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú adósság magánál, akkor valószínűleg, hogy kitaláljam, hogyan kell kezelni a többszörös adósságait.

Lehet, hogy az a benyomása, hogy a legjobb módja, hogy visszafizeti az adósságot a támadó az egyik a legmagasabb kamat először.

Például tegyük fel, hogy négy tartozások:

  • Hitelkártya, 10% -os kamatláb, $ 24.000 egyenleg
  • Diákhitel, 7% -os kamatláb, 6000 $ mérleg
  • Autó hitel, 3% -os kamatláb, $ 12,000 egyensúly
  • Kölcsön anyád, 0% kamat, $ 10,000 egyensúly

Nézzük ezt a listát, a tartozások lehet feltételezni kell visszafizetni a 10% kamatozású hitel első. Ez teszi a legtöbb pénzügyi értelemben, nem igaz?

Nem feltétlenül.

Vannak valójában három módon, hogy meg tudná megközelíteni a tartozást. Egyik sem „jó” vagy „rossz” – meg kell, hogy vegye az egyik, hogy működik az Ön számára.

Három megközelítései adósságait

Megközelítés # 1: fizetni az adósságait alapuló egyensúly, a legkisebbtől a legnagyobbig. A fenti példában a diákhitel (a legkisebb egyenleg) kap fizetett-off első, amely megadja a lelki izgalom a győzelem, amely tart motivált.

Megközelítés # 2: fizetni az adósságait alapján leginkább érzelmileg irritáló. A fenti példában, talán pénzt kölcsönzött anyád érzi magát bűnösnek, és depressziós.

Ez lehet az első, meg kell visszafizetni, bár ez kamatmentes.

Megközelítés # 3: Fizesse tartozások legnagyobb érdeklődés a legalacsonyabb kamatozású.

Nincs „legjobb” megközelítés. Pick az egyik, hogy működik az Ön számára.

Az egyetlen tanácsom az, hogy ha már próbált egy ilyen taktika, és úgy találja, hogy te nem így sok előrelépés az adósság stratégia, hogy úgy döntött, hogy egy másikat.

Az egyik barátom például éveken át próbálják visszafizetni az adósságát alapján kamatok és a több éve nem sok előrelépés bármely az adósságait. Abban a pillanatban, hogy eltolódott stratégiák és elkezdte előnyben az adósság a legkisebb egyenleg, az élete megváltozott.

Minden alkalommal, amikor azt írja az egyik adósságait le a listát, úgy érezte, egy kis izgalom, egy kis lelki győzelem. Ez adta neki a motivációt, hogy folytassam.

Miután kiadások évek óta küzd, és nem tudja visszafizetni a teljes tartozását, tudta, hogy teljesen adósság-mentes egy éven belül, köszönhetően teljesen változó a stratégia, amikor a tartozás, amely ő előtérbe visszafizetésére először.

De ismétlem, ez a megközelítés dolgozott neki. Ez lehet, hogy nem működik az Ön számára.

Be kell, hogy megnézzük az adósságait, és eldönti, melyik fog válni az elsődleges cél. Végezzük el a minimális kifizetések minden tartozás, persze, majd dobja minden szabad fillért abban ONE adósság célt.

„Nem kell a tartalék Dimes!”

Ön küzd, hogy dolgozzon ki elég pénzt több-mint-a-minimum? Ezek alábbi tippek segíthetnek.

Először is, hogy egy kemény pillantást a költségvetést. Vágja ki a túlnyomó többsége a diszkrecionális kiadások.

Mégsem a kábel, hagyja abba az evést éttermekben, és építenie egy kisebb otthoni vagy lakás, ha egy bérlő.

Ha egy háztulajdonos, vagy nem könnyen mozog egy új otthon, hogy egy szobatársat, vagy egy lakótárs.

Viseljen takarékosság ruhák tárolására. Cserélje autóját egy régebbi használt autó – az a típus, egy középiskolás diák lehet vezetni – és gyalog, a kerékpárt, és a tömegközlekedést, ha lehetséges.

Találni néhány típusú oldalsó mozgás, mint a pénzt online esténként és hétvégeken, és mentse minden fillért a kiegészítő jövedelem után adót.

Ezután minden ezen további pénzt, hogy te is kereső és takarékos, és dobd az egy tartozás, amit megcélzott. Majd elkezd nézni, hogy egyenleg romlásának és a hanyatlás, amíg végül ez szeleteket el teljesen.

Még mindig nem tudja visszafizetni a tartozását?

Ha kipróbálta visszafizetni az adósságait, és segítségre van szüksége, itt van három szervezet A + alapján a Better Business Bureau.

Ezek közül kettő jótékonysági (non-profit) szervezetek.

InCharge egy 501 (c) nonprofit szervezet, és egy A + Better Business Bureau minősítés. Ezek segítségével konszolidálja a hitel számlák egyetlen havi fizetés. Ezek segítségével a terv, hogyan fizeti ki a tartozást gyorsabb, alacsonyabb a kamatlábak, pénzbehajtás, és épít egy reális költségvetés és pénzügyi terv. Szerint a InCharge honlapján, „az ügyfelek, akik teljesítik az adósságkezelési program fizeti ki az adósságot 3-5 év.” Ezek ingyenes konzultációt, költségvetési tanácsok, és a pénzügyi oktatási szolgáltatások.

Pioneer hiteltanácsadás az A + Better Business Bureau adósság tanácsadó cég, amely szintén 501 (c) non-profit szervezet. Ők kifejezetten hez diákhitel adósság tanácsadás és akkor ők is megtörténhet, hogy a szolgáltató az ingyenes mobil app nevű Megbízható segélyvonalak, hogy pénzügyi támogatást nyújt, és tanácsokat ad az élet összes pénzügyi nehézségek.

ClearOne Advantage egy másik A + Better Business Bureau cég, egy jó választás az adósság konszolidáció. Nem számít fel kezdeti díj, de akkor kell fizetni, ha te ki az adósság és kész a program. Vegye figyelembe, hogy ClearOne előny nem a non-profit szervezet.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.