Sådan prioritere din gæld Tilbagebetaling

Home » Budgeting » Sådan prioritere din gæld Tilbagebetaling

 Sådan prioritere din gæld Tilbagebetaling

Afdrage gælden kan være en lang rejse, afhængigt af hvor meget af det du har. Det er ekstremt nemt at miste motivationen og give op, især når man har andre økonomiske mål konkurrerer om dine begrænsede ressourcer. Det er derfor, det er så vigtigt at skabe en plan til at betale det ud.

Men selv det kan virke overvældende, når du har seks forskellige konti, du forsøger at betale. Heldigvis er der et par tommelfingerregler, der kan hjælpe dig med at prioritere din gæld.

Men først, lad os få din gæld tilbagebetaling oplysninger i orden, før vi kommer ind i en plan, da det vil gøre tingene meget nemmere at organisere.

Organisering din gæld

Første ting først, skal du finde følgende oplysninger om alle dine gæld:

  • Skyldige beløb (balance)
  • Mindste betaling
  • Rente / april
  • forfaldsdato

Denne information kan typisk findes på de udsagn, du modtager med posten eller online, så længe du har en konto til at få adgang til dem.

Hvis du ikke kan finde disse oplysninger nemt, så bare ringe til din debitor og bede dem om oplysningerne. De bør være i stand til at slå det op for dig.

De to største stykker information vi vil med fokus på involvere din saldo og renter, så i det mindste sørge for at få de to, før du fortsætter. Have et budget på plads, kan også gøre dette lettere.

Prioriter din gæld Af rente – Gæld Avalanche Method

Dette er kendt som metoden “gæld lavine”, og matematisk, det er den, der vil spare dig flest penge i løbet af din gæld tilbagebetaling rejse.

Hvad du skal gøre er at bestille din gæld fra højeste rente til laveste rente.

Ved at fokusere på at betale din gæld med den højeste rente  først , du spare flere penge, fordi den interesse, der er renter på dine konti vil falde. Renter kan være en yderst ubehagelig faktor i din gæld tilbagebetaling planen, hvis du ikke passer på.

For eksempel sige, at du har en $ 10.000 lån med en rente på 7%, og du har 5 år til at betale det ud. Din mindste månedlige betaling ville være $ 198, men ikke alle, at betaling vil gå i retning betaling af saldoen fra.

I stedet omkring $ 58 i din første betaling vil gå i retning af interesse i stedet. Av. Sammenlign det med din sidste betaling, hvor kun $ 1 går mod interesse.

Gør ekstra betalinger betyder rippe gennem interesse hurtigere, så flere af dine betalinger kan gå i retning af hovedstolen. Denne metode imidlertid ikke at fokusere på de psykologiske konsekvenser gæld ofte har.

Prioriter din gæld Af Balance – Gæld Snowball metode

Hvad hvis du bestiller din gæld fra højeste rente til laveste og opdager, at din højeste rente gæld er også den, du skylder mest på? Det kan synes at besejre, og du har ikke engang begyndt at planlægge endnu.

Hvis dette viser sig at være tilfældet, og du kigger på et bjerg, du ikke tror, du kan nå endnu – og er ikke glade for at nå – så er du måske være bedre tjent med den gæld snebold-metoden. I stedet for rente, du fokuserer på at betale af på gælden med den laveste balance først og derefter arbejde dig op.

Nej, du kommer ikke til at spare så mange penge på denne måde, men at komme ud af gælden er ofte en følelsesmæssig oplevelse, ikke en logisk oplevelse.

Du bør vælge alt efter hvilken metode gør dig mest motiveret til at sparke din gæld til kantstenen. Hvis få en lille sejr hver så ofte er mere tiltrækkende, da den snebold metode er den rigtige vej at gå.

Lad os tage et nærmere kig på, hvordan disse gæld tilbagebetaling metoder virker som der er mere til dem, der opfylder øjet.

Snowballing dine betalinger til Momentum

Lige nu kan du være at gøre de mindste betalinger på din gæld, men det kommer ikke til at give dig mulighed for at nå gæld frihed meget hurtigt. Hvis dit mål er at blive gældfri, så du kan begynde at leve livet uden lænker, så du ønsker at begynde at betale ekstra på din gæld. Det er præcis, hvordan snebold metode virker. Sig du har 4 gæld:

  • Kreditkort # 1: $ 5.000 @ 12% i rente
  • Kreditkort # 2: $ 1.000 @ 15% i rente
  • Studerende lån: $ 14.000 @ 4% i rente
  • Personlige lån: $ 10.000 @ 7% i rente

Med den gæld snebold metode, ville du fokusere på kreditkort # 2 først. Af hensyn til eksempel, lad os sige din mindste betaling er $ 20. Du beslutter at betale $ 100 mod det, samtidig med at betale minimumsbeløb på alle dine øvrige gæld.

Så du betaler en total på $ 120 mod kreditkort # 2. Når du har betalt det ud, du går videre til kreditkort # 1. Lad os sige den mindste betaling for det var $ 60. Du ruller den $ 120 du betaler på kreditkort # 1 overstået, for i alt $ 180.

Efter der er betalt ud, du fokuserer på din personlige lån, som havde en betaling på $ 198 minimum. Med de $ 180 du brugte til at afbetale kreditkort # 1, kan du betale $ 378 mod det.

Når du har betalt den personlige lån fra, er det tid til at dræbe din endelige gæld: dit studielån. Den mindste betaling på dette var $ 260 – men kombineret med $ 378, du betaler $ 638 mod det.

Med dette eksempel, bør det være let at se, hvordan du “snowballing” dine betalinger sammen og gøre en større effekt hver gang du betaler en gæld. Hvis du ikke har brugt denne metode og holdes betale de minimumsbeløb over hele linjen, vil det tage dig meget længere tid at betale din gæld.

Du er bare at bruge de ressourcer, du har på en bedre måde. Betale $ 100 i stedet for $ 20 på kreditkort # 2 er ikke engang nødvendigt – du kunne betale bare $ 20 og snebold at – men det hjælper at få dig i den tankegang for at betale ekstra på din gæld.

Du kan bruge det samme princip for den lavine metode, men i hvilken rækkefølge du betale din gæld ville være anderledes.

Den gæld Snowflake Method

Endnu en mulighed, du har, er at bruge den gæld snefnug metode, og denne metode kan bruges sammen med enten den gæld snebold eller gæld lavine metoder.

Som du kan gætte fra navnet, “snowflaking” betalinger bare betyder at gøre små betalinger når det er muligt.

Lad os sige, du finder $ 5 på gym, eller din kollega giver dig $ 10 for måltidet du har købt dem måneder siden (som du glemte), eller du modtage $ 50 fra en slægtning til din fødselsdag.

I alle disse tilfælde, du har modtaget små stormfald af penge – det er penge, du ikke havde forventet og havde ikke tegnede sig for i dit budget.

Da det er “fundet” penge eller “ekstra” penge, det går lige til din gæld. Du kunne have levet uden det, så hvorfor ikke sætte det mod din # 1 mål om at få ud af gælden?

Du kan også vælge at snowflake betalinger, når du har ekstra penge i dit budget. For eksempel sige, at du kun brugt $ 20 på gas i denne uge, i modsætning til din almindelige $ 40. Send denne anden $ 20 mod din gæld.

Endelig kan du bruge denne metode, hvis du får udbetalt på en uregelmæssig tidsplan. Måske er du en freelancer eller du får udbetalt på provision, og du kan ikke cashflow store, ekstra engangsbeløb. Prøv at sende mindre betalinger mod din gæld, når du bruger mindre, end du troede, du ville. Eller, som freelancer, tage 5% ud, hver gang en kunde betaler dig og sætte det i retning af din gæld.

Denne metode kan synes ineffektiv i starten, men små mængder tilføje op. Hvis du betale $ 20 ekstra hver uge, det er en ekstra $ 100 du har betalt mod din gæld! Plus, du får gavn af at føle som du gør fremskridt flere gange i løbet af måneden, hver gang du planlægger en betaling.

Hvordan skal du vælge at prioritere?

Hverken metode er rigtigt eller forkert. Som med mange ting i privatøkonomi, det er helt op til dig, hvilken metode du vælger.

Hvad der er vigtigt er, at du betaler off gæld og gøre fremskridt på dette formål. Afdrage gælden får dig tættere på dine andre finansielle mål, og dine penge bliver endelig din egen. Du får ro i sindet, at du ikke længere skylder nogen.

Du også behøver ikke nødvendigvis at vælge mellem de to metoder. Du kan prøve snebold-metoden, og hvis du finder det ikke motiverende, skifte til lavine metode. Din plan behøver ikke at blive sat i sten. Jo mere vigtige er, at du er fokuseret på at betale din gæld.

Glem ikke at budgettet for betalinger

Som du bør budgettet for besparelse, bør du også budgettet for ekstra gæld betalinger, især hvis du er vant til at betale minimum.

Gennemsøge dit budget og se, om der er nogen steder, kan du midlertidigt tage fra. Måske kan du gå uden spisning ud for en måned, og bruge de $ 50, du har afsat til at mod gæld. Eller måske kan du annullere kabel og begynde at sende $ 150 mod din gæld.

Finde ud af, hvor meget du har råd til at betale, og sørg for at det er tegnede sig for i dit budget. Du ønsker ikke at budgettet kun for de mindste betalinger og derefter bruge det, der er tilbage i slutningen af ​​måneden mod din gæld, fordi du vil ende med at bruge de penge. Konto for de ekstra betalinger forud for tid, så du ikke fristes til at bruge disse penge på noget andet.

Hvis du ikke føler begejstret ved udsigten til at skære ned på nogle ting, så husk, at dette er midlertidig. Du kan altid starte en side trængsel for at tjene flere penge på den side, hvis du hellere vil holde dine udgifter det samme, og sende alle de ekstra penge du foretager mod gæld.

Hvad hvis du ikke har nogen ekstra penge, og din gæld betalinger er ødelæggende? Ring til dine kreditorer og spørge dem, hvis der er nogen måde at udarbejde en lavere betaling for at starte ud med, indtil du kan vinde momentum og muligvis tjene mere. Bare vær forsigtig med gældsforvaltning selskaber, der tilbyder denne service for et gebyr.

Med en lille smule af organisation, flid og vedholdenhed, vil du blive gældfri hurtigt nok.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.