Ska jag köpa mitt liv Insurance genom arbete?

Home » Insurance » Ska jag köpa mitt liv Insurance genom arbete?

Ska jag köpa mitt liv Insurance genom arbete?

Många arbetsgivare erbjuder grundläggande livförsäkring till sina anställda som en del av ersättningar till anställda paket. Även om det varierar, är detta liv försäkring vanligtvis ett fast belopp eller motsvarande en årslön och erbjuds till en mycket låg kostnad eller till och med gratis. Fast det kan vara tillräckligt täckning om du är singel utan anhöriga, många företag erbjuder möjlighet att köpa en kompletterande politik. Nedan, allt du behöver veta om att få livförsäkring genom din arbetsgivare så att du kan avgöra om det är det bästa alternativet för dig.

Nackdelarna med att köpa Livförsäkring Genom ditt jobb

Samtidigt få en livförsäkring genom din arbetsgivare kan verka som det mest bekväma alternativet, det är inte utan sina nackdelar. Om du skulle förlora ditt jobb, skulle du förlorar ditt liv försäkringsskydd. Du kan också ha en lucka i täckning om du skulle sluta ditt jobb och börja en ny.

En annan sak att tänka på är om ditt företags standard livförsäkring är tillräckligt stor om du har en make och andra anhöriga. Om inte, kan du behöva köpa en kompletterande politik från en utomstående enhet.

Fördelarna med att få Livförsäkring Genom ditt jobb

Om du har en redan existerande sjukdomstillstånd som diabetes, kan det vara svårare att kvalificera sig för ett traditionellt uttryck livförsäkring. Om så är fallet, skulle det vara fördelaktigt för dig att få livförsäkring genom din arbetsgivare, eftersom det är oftast lättare att få godkänt av din arbetsgivare än en extern leverantör.

En annan stor fördel med att få livförsäkring genom din arbetsgivare är bekvämligheten. Till exempel kan du vet att du behöver för att få livförsäkring, men helt enkelt inte har fått runt till det ännu. Arbets sponsrade planer är en bra lösning på detta. Sist är kostnaden för en livförsäkring köpt via din arbetsgivare ofta mycket billigare, och många är gratis.

Fastställande av täckning du behöver

Att sätta det helt enkelt, du måste köpa tillräckligt livförsäkring för att täcka dina skyldigheter, som begravningskostnader, medicinska räkningar och framtida levnadskostnader för eventuella anhöriga. För dem med familjer och andra anhöriga, är en bra tumregel att ha en term life politik på cirka åtta gånger din årsinkomst. I detta fall bör en livförsäkring som erhållits genom din arbetsgivare anses vara en kompletterande politik till en annan större politik.

Dessutom, som din lön och uppehälle öka ditt liv försäkringsskydd bör, liksom. Men när du har betalat av ditt hem och sätta dina barn genom college, kan du välja att minska er politik belopp.

Å andra sidan, när man är ung, om du är ogift, eller inte har några anhöriga, kan du inte välja att bära livförsäkring alls förrän du startar en familj. Om du gör detta, se till att du har tillräckligt avsatts för att täcka dina begravningskostnader, så det är inte en börda för dina vänner och familj.

Att välja en livförsäkring

Om du väljer att inte skaffa livförsäkring genom din arbetsgivare, eller om du söker efter en kompletterande politik på vad din arbetsplats redan erbjuder, se till att handla flera olika strategier för att få den bästa tillgängliga pris.

Tänk på att livet försäkringsgivare göra en riskbedömning när de försäkra dig och du kan minskade för allvarliga hälsotillstånd eller debiteras en högre skattesats om de känner att risken är större.

Term livet erbjuder de lägsta priserna och ger täckning för en viss tidsperiod, som 10, 20 eller 30 år. Term livförsäkring har inget kontantvärde och din mottagare endast får en utbetalning om du dör under den termen. När termen är upp, kommer du att ha möjlighet att förnya er politik, ofta med en högre hastighet. Du kan också konvertera livförsäkring till en helhet politik.

Hela livförsäkringar faller också skattefria utdelningar, även känd som politikens kontantvärde. Du kan också låna mot mängden av politiken. Premien förblir också densamma, även om det är dyrare än en term liv politik.

Slutligen, kom ihåg: det finns ingen ursäkt för att inte ha livförsäkring om du har anhöriga, så börjar ta stegen i dag för att skydda dig själv.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.