Slik fjerner navnet ditt fra en cosigned Loan

Home » Credit and Debt » Slik fjerner navnet ditt fra en cosigned Loan

Slik fjerner navnet ditt fra en cosigned Loan

Hvis du leser dette, er du sannsynligvis opplever cosigners’ anger. Du har funnet ut at cosigning at kredittkort eller lån for din kjære ikke var en god idé, og du ønsker å fjerne navnet ditt fra gjelden. Fjerne navnet ditt fra en cosigned lån vil ikke være lett, for noen gjeld det kan ikke engang være mulig.

Cosigning et lån eller kredittkort forteller utgangspunktet banken at du er villig til å gjøre betalinger hvis den andre personen ikke.

Cosigning betyr også at banken kan forfølge deg for betaling selv om den andre personen filer konkurs eller går bort før gjelden er betalt.

Som en generell regel, vil banken ikke fjerne navnet ditt fra en cosigned gjeld med mindre den andre personen har vist at de kan håndtere lånet på egenhånd. Tenk på det: du aldri ville ha blitt bedt om å medundertegne hvis den andre låner hadde vist denne muligheten fra begynnelsen. Kanskje ting har endret seg siden da. Banken vil definitivt vil ha bevis.

Fjerne navnet ditt fra en cosigned Loan

Få en medunderskriver utgivelse . Noen lån har et program som vil gi ut en medunderskriver forpliktelse etter et visst antall sammenhengende på gang betalinger er gjort. To år på gang betalinger synes å være normen. Les gjennom lånedokumenter for å se om det er noen form for program som er knyttet til lån. Eller ring utlåner og spørre om noe sånt som dette gjelder for lån.

Refinansiere eller konsolidere . Et annet alternativ er å ha den andre låner refinansiere lånet til navnet sitt. For å kvalifisere for en refinansiering, den som låner å ha en god kreditt historie og nok inntekter til å gjøre den nye lånets månedlige innbetalinger. Konsolidering er vanlig med studielån. Dersom låntaker kvalifiserer, kan de bruke konsolidering lån å betale ned lånet du cosigned.

Den opprinnelige cosigned lån ville fortsatt være notert på kreditt rapporten, men det bør indikere at kontoen er stengt og betalt i sin helhet. Betalinger – og ikke-betalinger – på konsolidering lån vil ikke påvirke deg hvis navn ikke er oppført på lånet.

Selge eiendelen og betale ned lånet . Hvis du co-signert på en bolig eller bil lån, og den andre personen er ikke å gjøre betalinger som er nødvendig, kan du være i stand til å selge eiendelen (bilen eller huset) og bruke pengene til å nedbetale lånet. Ditt navn må være på tittelen for å selge eiendommen til noen andre.

Fjern navnet ditt fra et kredittkort

Kredittkortselskapet kan gjerne fjerne navnet ditt fra kredittkortet hvis det er ingen balanse på kortet. Men hvis det er en balanse, må du betale den av før du kan gjøre disse typer endringer i kontoen.

Overføre balansen . Den andre låner kan være i stand til å overføre balansen til et kredittkort som er i deres navn bare. Når balansen er overført, lukker kredittkort slik at fremtidige kostnader kan ikke gjøres til konto. For å holde fremtidige kostnader blir gjort, kan du be kredittkortutstederen for å legge til en kommentar i deres system som indikerer at kreditkort ikke skal gjenåpnes.

Betale av balansen selv . Det vil ikke være morsomt å betale et kredittkort balanse du ikke gjorde, og ikke dra nytte av. Men betale balansen er bedre enn å ødelegge din kredittverdighet og ha gjeld samlere forfølge deg. Du kan selv stenge kontoen eller har kredittkortselskapet fryse kredittgrensen så ingen fremtidige kostnader kan gjøres til kortet, spesielt mens du prøver å kvitte seg med balansen.

Fjern navnet ditt fra en Forged Loan

Når en kjær har forfalsket signaturen din på et lån, det setter deg i en tøff spot. Du ønsker ikke å bli holdt ansvarlig for en avgjørelse du aldri gjort, men du også ønsker å unngå at din kjære bli arrestert for forfalskning eller bedrageri – noe som kan skje hvis du blåse i fløyta for å få deg på kroken.

Den utlåner sannsynligvis ikke vil fjerne navnet ditt fra en forfalsket lån med mindre du rapportere forfalskning til politiet eller gi dem en signert erklæring der falskneren innrømmer å lovbruddet.

Både sette din kjære i fare for søksmål. Hvis du ikke la utlåner vet om forfalskning snart etter at du finner ut, kan din taushet tolkes som en bekreftelse. Med andre ord, kan du være ansvarlig for lånet.

Du kan prøve å ta en av handlingene nevnt før: har personen refinansiere eller konsolidere lån eller overføre balansen hvis det er et kredittkort. Du kan også gjøre en avtale med den personen å ha dem nedbetale lånet innen en viss tid, før heller enn senere. Du har kanskje falskner signere en erklæring innrømme til forfalskning i tilfelle de ikke betaler ned lånet og senere prøve å påstå at du gjorde cosign.

Siste utvei

Hvis du ikke kan få utlåner til å fjerne navnet ditt fra en cosigned lån eller kredittkort balanse, er det beste alternativet for å i det minste holde seg minimum betalinger inntil beløpet er betalt av eller til andre som låner kan få kontoen i sin eget navn. Cosigning kan ikke bli et problem hvis den andre personen ikke er å holde tritt med betalinger, så får det til en vane å sjekke betalingsstatus, spesielt i dagene fram til forfallsdato, ved forfall, og datoen etter . Ikke vent for lenge fordi sene betalinger gå på kreditt-rapporten etter 30 dager.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.