Slimme strategieën die u kunnen helpen veroveren Schuld

Home » Budgeting » Slimme strategieën die u kunnen helpen veroveren Schuld

Ga uit van onder die stapel van de schuld met deze snelle tips

Slimme strategieën die u kunnen helpen veroveren Schuld

Probeer je meerdere schulden af ​​te lossen?

Misschien heb je student leningen, credit card schulden, en een auto lening. Misschien heb je geld schuldig aan een vriend of familielid. Misschien heb je een persoonlijke lening van een bank.

Ongeacht het type van de schuld je draagt, ben je waarschijnlijk proberen te achterhalen hoe u uw meerdere schulden af ​​te handelen.

Je zou onder de indruk dat de beste manier om uw schuld terug te betalen is door een aanval op degene met de hoogste rente eerste prijs.

Bijvoorbeeld, laten we zeggen je hebt vier schulden:

  • Credit card, 10% rente, $ 24.000 balans
  • Student lening, 7% rente, $ 6.000 balans
  • Autolening, 3% rente, $ 12.000 balans
  • Lening van je moeder, 0% rente, $ 10.000 balans

Kijkend naar deze lijst van de schulden, kan je ervan uitgaan moet u eerst terugbetalen van de 10% rente lening. Dat maakt de meeste financiële zin, toch?

Niet noodzakelijk.

Er zijn eigenlijk drie manieren waarop u uw schuld zou kunnen benaderen. Geen van hen is “rechts” of “fout” – moet je de een die werkt voor u te plukken.

Drie benaderingen voor de aflossing van de schuld

Aanpak # 1: Betaal uw schulden op basis van balans, van klein naar groot. In het bovenstaande voorbeeld, de student lening (met de kleinste saldo) krijgt betaald-off eerste, waarin u de psychologische thriller van de overwinning, dat je gemotiveerd blijft geeft.

Aanpak # 2: Betaal uw schulden gebaseerd op de meest-emotioneel-irritant. In het bovenstaande voorbeeld, misschien is dat geld dat je geleend van je moeder maakt je schuldig en depressief voelen.

Dit zou de eerste zijn die je moet terugbetalen, ook al is het renteloze.

Aanpak # 3: Betaal uw schulden van de hoogste rente op laagste rente.

Er is geen “beste” aanpak. Kies degene die voor u werkt.

Mijn enige advies is dat als je al een van deze tactieken heeft geprobeerd en u vindt dat u niet je maakt veel vooruitgang geboekt met de schuld strategie die je gekozen hebt, neem dan een andere.

Een van mijn vrienden, bijvoorbeeld, jaren besteed aan het proberen om zijn schuld op basis van de rente en een aantal jaren terug te betalen heeft veel vooruitgang geboekt op een van zijn schulden niet te maken. Op het moment dat hij verschoven strategieën en begon prioritering van de schuld met de kleinste balans, veranderde zijn leven.

Elke keer als hij schrijft een van zijn schulden af ​​van zijn lijst, voelde hij een kleine sensatie, een beetje psychologische overwinning. Dit gaf hem de motivatie om door te gaan.

Na een verblijf van jaren worstelen en niet in staat om al zijn schuld terug te betalen, was hij in staat om volledig vrij van schulden binnen een jaar te worden, dankzij geheel aan het verschuiven zijn strategie als het gaat om welke schuld hij prioriteren eerste terugbetaling.

Maar nogmaals, deze aanpak werkte voor hem. Het kan wel of niet voor je werken.

Je moet een kijkje nemen op uw schulden te nemen en beslissen welke gaat om uw primaire doelgroep geworden. Maak de minimale betalingen op al uw schulden, natuurlijk, en dan gooien elke vrije dubbeltje op dat ONE schuld doel.

“Ik heb geen Spare Dimes!”

Bent u moeite om te komen met genoeg geld om meer-dan-de-minimum betalen? De volgende tips kunnen helpen.

Eerst, neem een ​​harde kijken naar uw budget. Knip de overgrote meerderheid van uw discretionaire uitgaven.

Annuleer uw kabel, stoppen met eten in restaurants, en verkleinen tot een kleiner huis of appartement als je een huurder bent.

Als u een huiseigenaar bent of u kunt niet gemakkelijk te verplaatsen naar een nieuw huis, te nemen aan een huisgenoot of een huisgenoot.

Draag kringloopwinkel kleren. Vervang uw auto met een oudere gebruikte auto – het type dat een middelbare school student zou kunnen rijden – en wandelen, paardrijden uw fiets en met het openbaar vervoer waar mogelijk.

Vind een soort van kant drukte, zoals het verdienen van geld online in de avonduren en in het weekend, en op te slaan elke cent van deze extra inkomsten na belastingen.

Neem dan dit alles extra geld dat u beiden verdienen en besparing bent, en gooi het op de een schuld die u heeft getarget. Je begint het kijken naar dat evenwicht achteruitgang en verval, totdat uiteindelijk snijdt geheel weg.

Toch mag je schulden af ​​te lossen?

Als u hebt geprobeerd om uw schulden af ​​te lossen en je hulp nodig hebt, hier zijn drie organisaties met een A + ratings van het Better Business Bureau.

Twee van deze drie zijn charitatieve (not-for-profit) organisaties.

InCharge is een 501 (c) non-profit organisatie, en heeft een A + Better Business Bureau rating. Zij kunnen u helpen uw krediet rekeningen te consolideren in een maandelijkse betaling. Ze kunnen helpen bij het plannen hoe sneller af te betalen uw schuld, lager uw rente, inzameling oproepen te stoppen, en het bouwen van een realistische begroting en financieel plan. Volgens de InCharge website, “klanten die de Debt Management Program te voltooien af ​​te betalen hun schuld in 3-5 jaar.” Ze bieden gratis consulten, budget begeleiding en financiële educatie diensten.

Pioneer Credit Counseling is een A + Better Business Bureau schuldhulpverlening bedrijf dat is ook een 501 (c) non-profit organisatie. Ze bieden specifiek student lening schuldhulpverlening en zij zullen ze toevallig ook een provider voor de gratis mobiele app genaamd Trusted Helplines dat de financiële steun en advies voor elk van de financiële moeilijkheden van het leven aanbiedt.

ClearOne Advantage is een ander A + Better Business Bureau bedrijf dat is een goede keuze voor de consolidatie van schulden. Ze hebben geen up-front kosten in rekening, maar je zal moeten betalen zodra je uit de schulden en gedaan met hun programma. Merk op dat ClearOne Advantage is niet een non-profit organisatie.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.