Smarte strategier som kan hjelpe deg å erobre gjeld

Home » Budgeting » Smarte strategier som kan hjelpe deg å erobre gjeld

Komme ut fra under det hoper av gjeld med disse raske tips

Smarte strategier som kan hjelpe deg å erobre gjeld

Prøver du å betale tilbake flere skyld?

Kanskje du har studielån, kredittkort gjeld, og en bil lån. Kanskje du skylder penger til en venn eller et familiemedlem. Kanskje du har en personlig lån fra en bank.

Uavhengig av type gjeld du bærer, er du sannsynligvis prøver å finne ut hvordan de skal håndtere flere skyld.

Du kan være under inntrykk av at den beste måten å tilbakebetale gjelden er ved å angripe den med høyest rente først.

For eksempel kan si at du har fire gjeld:

  • Kredittkort, 10% rente, $ 24.000 balanse
  • Student lån, 7% rente, $ 6000 balanse
  • Billån, 3% rente, $ 12.000 balanse
  • Lån fra din mor, 0% rente, $ 10.000 balanse

Ser på denne listen av gjeld, kan du anta at du bør betale tilbake 10% rente lån først. Som er mest økonomisk fornuftig, ikke sant?

Ikke nødvendigvis.

Det er faktisk tre måter du kan nærme din gjeld. Ingen av dem er “riktig” eller “galt” – du må velge det som fungerer for deg.

Tre tilnærminger for nedbetaling av gjeld

Tilnærming # 1: Betal din gjeld basert på balanse, fra minst til størst. I eksempelet ovenfor, blir studielånet (med den minste balanse) betalt av først, noe som gir deg den psykologiske spenningen på seier, som holder deg motivert.

Fremgangsmåte 2: Betal din gjeld basert på mest følelses irriterende. I eksempelet ovenfor, kanskje de pengene du lånte fra moren din gjør at du føler deg skyldig og deprimert.

Dette kan være det første du bør betale tilbake, selv om det er rentefritt.

Tilnærming # 3: Betal din gjeld fra høyeste interesse for laveste rente.

Det er ingen “beste” tilnærming. Plukk en som fungerer for deg.

Mitt eneste råd er at hvis du allerede har prøvd en av disse taktikk, og du finner ut at du ikke gjør mye fremgang med gjeld strategi som du har valgt, kan du ta en annen.

En av mine venner, for eksempel brukt år på å nedbetale sin gjeld basert på rentene og i flere år ikke gjøre mye fremgang på noen av hans gjeld. Minuttet at han flyttet strategier og begynte å prioritere gjelden med den minste balanse, hans liv forandret.

Hver gang han skriver en av hans gjeld ut av sin liste, følte han et lite spennende, litt psykologisk seier. Dette ga ham motivasjon til å holde det gående.

Etter å ha brukt år sliter og ute av stand til å betale tilbake all sin gjeld, var han i stand til å bli helt gjeldfri innen ett år, takket helt til skiftende sin strategi når det gjelder hvilken gjeld han prioritere å betale tilbake først.

Men igjen, denne tilnærmingen jobbet for ham. Det kan eller kan ikke fungere for deg.

Du må ta en titt på din gjeld og bestemme hvilken som kommer til å bli din primære målet. Gjøre minimum betalinger på alle dine gjeld, selvfølgelig, og deretter kaste hver ledig krone på at en gjeld mål.

“Jeg har ikke noe Spare Dimes!”

Er du sliter med å komme opp med nok penger til å betale mer enn den minimale? Disse følgende tips kan hjelpe.

Først, ta en hard titt på budsjettet. Skjær ut det store flertallet av skjønnsmessige utgifter.

Avbryt kabelen, slutte å spise på restauranter, og ned til en mindre hjemme eller leilighet hvis du er en leietaker.

Hvis du er et hus, eller du kan ikke enkelt flytte til et nytt hjem, ta i et kollektiv eller en housemate.

Bruk sparsommelighet lagre klær. Bytt ut bilen med en eldre bruktbil – den typen som en high school student kan kjøre – og gå, sykle og ta offentlig transport når det er mulig.

Finn noen type side kjas, slik som å tjene penger på nettet i løpet av kvelden og i helgene, og lagre hver krone av denne ekstra inntekt etter skatt.

Så alt dette ekstra penger som du er både opptjening og sparing, og kaste den på en gjeld som du har målrettet. Du vil begynne å se at balansen nedgang og fall, til slutt det skjærer bort helt.

Likevel kan ikke tilbakebetale gjelden?

Hvis du har prøvd å tilbakebetale gjelden, og du trenger hjelp, her er tre organisasjoner med A + rating fra Better Business Bureau.

To av disse tre er veldedige (ikke-for-profit) organisasjoner.

InCharge er en 501 (c) ideell organisasjon, og har en A + Better Business Bureau rating. De kan hjelpe deg med å konsolidere kredittkort regninger i én månedlig betaling. De kan bidra til å planlegge hvordan du skal betale ned på gjelden raskere, lavere rente, stoppe samling samtaler, og bygge et realistisk budsjett og finansieringsplan. Ifølge InCharge nettside, “kunder som fullfører Gjeld Management Program nedbetale sin gjeld i 3-5 år.” De gir gratis konsultasjoner, budsjett rådgivning og økonomisk utdanning tjenester.

Pioneer Credit Rådgiving er en A + Better Business Bureau gjeldsrådgivning selskap som er også en 501 (c) non-profit organisasjon. De tilbyr spesielt student lån gjeld rådgivning og de vil de også skje for å være en leverandør for gratis mobil app som heter Trusted hjelpetelefon som gir økonomisk støtte og råd for alle livets økonomiske vanskeligheter.

ClearOne Advantage er et annet A + Better Business Bureau selskap som er et godt valg for gjeld konsolidering. De har ikke betalt noen up-front avgifter, men du må betale når du er ute av gjeld og ferdig med sitt program. Merk at ClearOne Advantage er ikke en non-profit organisasjon.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.