Strategii inteligente care pot ajuta la Cuceriți datoriei

Home » Budgeting » Strategii inteligente care pot ajuta la Cuceriți datoriei

Ieși de sub grămada de datorii cu aceste sfaturi rapide

Strategii inteligente care pot ajuta la Cuceriți datoriei

Încerci să ramburseze mai multe datorii?

Poate ai student împrumuturi, datorii card de credit, și un credit auto. Poate că datorez bani unui prieten sau membru al familiei. Poate ai un credit de nevoi personale de la o bancă.

Indiferent de tipul de datorii te transporta, esti, probabil, încercând să dau seama cum să se ocupe de mai multe datorii tale.

S-ar putea fi sub impresia că cel mai bun mod de a rambursa datoria ta este prin atacarea cea cu cea mai mare rată a dobânzii mai întâi.

De exemplu, vă permite să presupunem că aveți patru datorii:

  • Card de credit, rata dobânzii de 10%, $ de 24000 de echilibru
  • Student împrumut, rata dobânzii de 7%, $ 6.000 de echilibru
  • împrumut auto, rata dobânzii de 3%, $ 12.000 de echilibru
  • Împrumut de la mama ta, rata dobânzii 0%, $ de 10.000 de echilibru

Privind la această listă de datorii, s-ar putea presupune că ar trebui să ramburseze împrumutul dobânzii de 10% în primul rând. Acest lucru face cel mai punct de vedere financiar, nu?

Nu neaparat.

Există de fapt trei moduri pe care le-ar putea aborda datoria. Nici unul dintre ei sunt „drept“ sau „greșit“ – aveți nevoie pentru a alege cel care lucreaza pentru tine.

Trei abordări pentru plata datoriilor

Abordarea # 1: plăti datoriile pe baza de echilibru, de la cel mai mic la cel mai mare. În exemplul de mai sus, împrumutul de student (cu cel mai mic echilibru) este plătit-off în primul rând, care vă oferă fiorul psihologic de victorie, care te ține motivat.

Abordarea # 2: plăti datoriile bazate pe cele mai emoțional-iritant. In exemplul de mai sus, poate că banii ai împrumutat de la mama ta te face să te simți vinovat și deprimat.

Acest lucru ar putea fi primul care ar trebui să ramburseze, chiar dacă este fără dobândă.

Abordare # 3: plăti datoriile de la cel mai mare interes pentru cel mai mic interes.

Nu există nici o abordare „cea mai bună“. Alege cel care lucreaza pentru tine.

Singura mea sfat este că, dacă ați încercat deja una dintre aceste tactici și veți găsi că nu faci progrese mult cu strategia datoriei pe care le-ați ales, să ia una diferită.

Unul dintre prietenii mei, de exemplu, a petrecut ani încercând să rambursa datoria sa bazat pe ratele dobânzilor și timp de mai mulți ani nu au făcut progrese mult pe oricare din datoriile sale. În clipa în care a schimbat strategiile și a început să acorde prioritate datoria cu cea mai mică echilibru, viața sa schimbat.

De fiecare dată când scrie una dintre datoriile sale de pe lista lui, el a simțit un fior mic, o victorie pic psihologic. Acest lucru ia dat motivația de a continua.

Dupa ce a petrecut ani de luptă și în imposibilitatea de a rambursa toate datoriile sale, el a fost capabil să devină complet fără datorii în termen de un an, datorită în întregime schimbarea strategiei sale atunci când este vorba de datoria pe care el prioritate de rambursare mai întâi.

Dar, din nou, această abordare a lucrat pentru el. Acesta poate sau nu poate lucra pentru tine.

Trebuie să luați o privire la datoriile și să decidă care dintre ele va deveni ținta principală. Asigurați-vă plățile minime pe toate datoriile, desigur, și apoi aruncați în fiecare ban liber la acea țintă o datorie.

„Nu am Orice Dimes de rezervă!“

Te lupți să vină cu destui bani pentru a plăti mai mult decât the minim? Aceste următoarele sfaturi ar putea ajuta.

În primul rând, să ia o privire greu la bugetul. Tăiați marea majoritate a cheltuielilor dvs. discreționare.

Anulează cablu, nu mai mananca la restaurante, și reducerea dimensiunii la o casa sau un apartament mai mic, dacă ești un chiriaș.

Dacă sunteți un proprietar sau nu se pot deplasa cu ușurință într-o casă nouă, să ia într-o colega de camera sau un housemate.

Purtați haine magazin de cumpătare. Înlocuiți mașina cu o mașină mai veche folosită – tipul care un elev de liceu ar putea conduce – și de mers pe jos, plimbare cu bicicleta, și să ia transportul public ori de câte ori este posibil.

Găsiți un anumit tip de Hustle laterale, cum ar fi câștiga bani online, în timpul seara și în weekend, și de a salva fiecare ban din acest venit suplimentar după impozitare.

Atunci toți acești bani suplimentare pe care sunteți atât de câștig și de economisire, si arunca-l la o datorie pe care le-ați vizat. Vei începe să urmăriți acest declin echilibru și declin, până când în cele din urmă l felii departe în întregime.

Încă nu se poate plăti datoriile tale?

Dacă ați încercat să-ți plătești datoriile și ai nevoie de ajutor, aici sunt trei organizații cu un rating + de Better Business Bureau.

Două dintre aceste trei sunt organizații caritabile (non-profit).

InCharge este o organizație non-profit 501 (c), și are un rating A + Better Business Bureau. Ele vă pot ajuta să consolideze facturile de credit într-o singură plată lunară. Ele pot ajuta la planul cum să plătească datoria mai repede, scăderea ratelor dobânzilor dvs., opriți apeluri de colectare, și de a construi un buget realist și un plan financiar. Potrivit site-ului InCharge „clienții care finalizează programul de gestionare a datoriei plăti datoria în 3-5 ani.“ Acestea oferă consultații gratuite, consiliere buget, și servicii de educație financiară.

Pioneer consiliere de credit este un A + Better Business Bureau companie de consiliere datoriei, care este, de asemenea, o organizație 501 (c) non-profit. Ele oferă în mod specific studenților consiliere datoriei de împrumut și ei vor, de asemenea, se întâmplă să fie un furnizor pentru aplicația pentru mobil gratuit numit Trusted, care oferă Liniile de asistență de sprijin financiar și consiliere pentru toate dificultățile financiare ale vieții.

ClearOne Advantage este o altă companie A + Better Business Bureau, care este o alegere bună pentru consolidarea datoriilor. Ei nu percepe nici un comision up-front, dar va trebui să plătească o dată ce ești din datorii și a făcut cu programul lor. Rețineți că ClearOne Advantage nu este o organizație non-profit.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.