Ta bort ditt namn från en cosigned Loan

Home » Credit and Debt » Ta bort ditt namn från en cosigned Loan

Ta bort ditt namn från en cosigned Loan

Om du läser detta, är du antagligen upplever cosigners’ ånger. Du har räknat ut att cosigning att kreditkort eller lån för din älskade inte var en bra idé och du vill ta bort ditt namn från skulden. Ta bort ditt namn från en cosigned lån kommer inte att bli lätt för vissa skulder kan det inte ens vara möjlig.

Cosigning ett lån eller kreditkort berättar i stort sett den bank som du är villig att göra utbetalningar om den andra personen inte.

Cosigning innebär också att banken kan förfölja dig för betalning, även om den andra personen filer konkurs eller avlider innan skulden är betald.

Som en allmän regel, kommer banken inte bort ditt namn från en cosigned skuld om den andra personen har visat att de kan hantera lånet på egen hand. Tänk på det: du aldrig skulle ha ombetts att cosign om den andra låntagaren hade visat denna förmåga från början. Kanske saker har förändrats sedan dess. Banken kommer definitivt vill ha bevis.

Ta bort ditt namn från en cosigned Loan

Få en cosigner utsläpp . Vissa lån har ett program som kommer att släppa en cosigner skyldighet efter ett visst antal på varandra följande i tid betalningar har gjorts. Två år av i tid betalningar verkar vara normen. Läs igenom dina lånehandlingar för att se om det finns någon typ av program i samband med ditt lån. Eller, ring långivaren och fråga om något sådant här gäller ditt lån.

Refinansiera eller konsolidera . Ett annat alternativ är att ha den andra låntagaren refinansiera lånet i deras namn. För att kvalificera sig för en refinansiering, måste låntagaren att ha en bra kredithistoria och tillräckliga inkomster för att göra det nya lånet månatliga betalningar. Konsolidering är vanligt med studielån. Om låntagaren kvalificerar, kan de använda konsolidering lån för att betala av lån du cosigned.

Den ursprungliga cosigned lånet skulle fortfarande vara noterade på din kredit rapport, men det bör ange kontot stängs och betalas i sin helhet. Betalningar – och uteblivna betalningar – på den konsolidering lån kommer inte att påverka dig om ditt namn inte finns på lånet.

Sälja tillgången och betala av lånet . Om du co-undertecknade på ett hem eller bil lån och den andra personen inte gör de betalningar som är nödvändiga, kan du kanske att sälja tillgången (bilen eller huset) och använda pengarna för att betala av lånet. Ditt namn måste vara på titeln för att sälja fastigheten till någon annan.

Ta bort ditt namn från ett kreditkort

Kreditkortsutgivaren kan gärna ta bort ditt namn från kreditkortet om det finns ingen balans på kortet. Men om det finns en balans, måste du betala det innan du kan göra dessa typer av ändringar i kontot.

Överföra saldot . Den andra låntagaren kan ha möjlighet att överföra saldot till ett kreditkort som är i deras namn bara. När balansen överförs stänger kreditkort så framtida avgifter kan inte göras till kontot. För att hålla framtida kostnader från görs, kan du be kreditkortsutgivaren för att lägga till en kommentar i deras system indikerar att kreditkortskonto inte bör tas upp på nytt.

Betala av balansen själv . Det kommer inte vara roligt att betala en kreditkortsskuld du inte göra och inte dra nytta av. Men betalning är bättre än att förstöra din kreditvärdighet och har inkasserare förfölja dig. Du kan även stänga kontot eller har kreditkortsutgivaren frysa kreditgränsen så inga framtida kostnader kan göras till kortet, särskilt när du försöker bli av med balansen.

Ta bort ditt namn från ett förfalskat Loan

När någon närstående har skapat din signatur på ett lån, uttrycker det du i en tuff plats. Du vill inte att hållas ansvarig för ett beslut som du aldrig gjort, men du också vill undvika att din älskades bli arresterad för förfalskning eller bedrägeri – något som kan hända om du blåser i visselpipan för att få dig ur knipan.

Långivaren förmodligen inte kommer att ta bort ditt namn från ett förfalskat lån om du inte rapporterar förfalskning till polisen eller ge dem en undertecknad utsaga där förfalskaren medger till brottet.

Båda sätter din älskade i riskzonen för rättsliga åtgärder. Om du inte låter långivaren känner till förfalskning snart efter att du ta reda på, kan din tystnad tolkas som en bekräftelse. Med andra ord, kan du vara ansvarig för lånet.

Du kan försöka att ta en av de åtgärder som nämnts tidigare: har den person refinansiera eller konsolidera lånet eller överföra saldot om det är ett kreditkort. Du kan också göra en överenskommelse med den personen att få dem att betala av lånet inom en viss tid, förr snarare än senare. Du kanske har förfalskaren underteckna ett intyg intagningen till förfalskning ifall de inte betala av lånet och senare försöka hävda att du gjorde CoSign.

Sista utvägen

Om du inte kan få långivaren att ta bort ditt namn från en cosigned lån eller kreditkort balans, är det bästa alternativet för att åtminstone hålla upp minsta betalningar tills slutbetalningen av eller tills den andra låntagaren kan få kontot i sin eget namn. Cosigning får inte bli en fråga om den andra personen inte håller jämna steg med betalningarna, så vänja sig vid att kontrollera betalningsstatus, särskilt i dagarna fram till förfallodagen, på förfallodagen, och det datum efter . Vänta inte för länge eftersom sena betalningar gå på din kredit rapport efter 30 dagar.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.