Van megtakarítás elég a nyugdíj?

Home » Budgeting » Van megtakarítás elég a nyugdíj?

 Van megtakarítás elég a nyugdíj?

Van megtakarítás elég pénz a nyugdíjra?

Számos elmélet arról, hogyan kell válaszolni erre a kérdésre. Azt javasoljuk, séta az összes ezeket a gyakorlatokat, így kapsz egy széles ötlet-e vagy sem te a pályán.

Ha fut végig ezeket a szabályokat-of-hüvelykujj, és a legtöbb kapsz egy felfelé mutató hüvelykujjal eredmény (mondván, hogy te vagy a pályán), akkor valószínűleg rendben. De ha több lakmusz teszt mondani, hogy te nem a pályán, lehet, hogy egy figyelmeztető jel, hogy meg kell növelni a nyugdíj hozzájárulást.

Ezzel azt mondta, vessünk egy pillantást:

# 1: Százalék

Az első szabály-of-hüvelykujj egyszerű: van megtakarítás legalább 15% -át minden fizetést a nyugdíj számlák, mint egy 401k, 403b vagy IRA?

Ne feledje, hogy a munkáltató mérkőzések számítanak bele az összegben. Ha a munkáltató megegyezik az első 5% -a hozzájárulást, például akkor mentheti 10% -a jövedelem, a munkáltató chipek további 5%, és te megtakarítás összesen 15%.

# 2: Cserélje 70-85 százalék

A népszerű szabály-of-hüvelykujj az, hogy képesnek kell lennie arra, hogy cserélje 70-85 százaléka a jelenlegi jövedelem a nyugdíj. Ha Ön és házastársa keresni $ 100,000 egyesítjük, például meg kell generálni $ 70.000 $ 85.000 évente nyugdíjba.

Kétségtelen, hogy ez egy hibás szabály-of-hüvelykujj, mivel az a vélelem, hogy a kiadások (költségek) szorosan összefügg a jövedelem. (A megnevezetlen feltevést, hogy tölti a legtöbb, mit csinál).

Azt javasoljuk, hogy módosítja ezt a taktikát, a vizsgálatával a jelenlegi költségeket.

Ami a következő tipp …

# 3: Becsült keresztül a folyó kiadások

Egy másik módja megközelíteni ezt: megbecsülni, hogy mennyi pénzt szüksége lesz a nyugdíj.

Kezdjük azzal, nézi a folyó kiadások. Ez jó közelítéssel, hogy mennyi pénzt (inflációval korrigált dollár) akar majd tölteni nyugdíjas.

Igen, van, költségek, hogy ma nem lesz a nyugdíj, mint a jelzálog. (Ideális esetben, hogy fizetik ki, mire nyugdíjba). De akkor is van nyugdíjazási költségeit, hogy nem hordoznak ma, mint bizonyos out-of-pocket egészségügyi és végső gondozást költségeit. És ideális esetben, akkor is többet utaznak, és élvezze, hobbi, és kényeztesse egy kicsit.

Ennek eredményeként, akkor érdemes költségvetés nyugdíjazás feltételezve fogod tölteni nagyjából azonos összeget költenek most.

Nézzünk egy példát, hogy bemutassa ezt. Tegyük fel, hogy Ön és házastársa jelenleg költeni $ 60.000 évente (függetlenül attól, hogy a jövedelem), és hogy szeretne élni a költségvetés 60.000 $ per évben nyugdíjba.

A következő lépés az, hogy nézd meg a várt társadalombiztosítási kifizetéseket, amely be tudja szerezni a Social Security Administration honlapján. Ez az ügynökség megmutatja, hogy mennyi pénzt te a pályán, hogy megkapja. Ön is használja a becslő eszközt az SSA honlapján, ha nem tudok belépni a személyes számlára.

Tegyük fel, hogy te légteleníteni kap $ 20.000-től évente SSA. Ez azt jelenti, hogy szüksége lesz egy nyugdíjas portfolió, amely képes létrehozni a másik $ 40.000 évente (eléri a $ 60,000 összesen).

A generál 40.000 $ évente, akkor szükség van legalább 1 millió $ a portfólió.

Ez lehetővé teszi, hogy vonja vissza a portfolió ütemben évi 4 százalékkal, amelyet általában tekinteni, mint egy biztonságos mértékkel.

Tökéletes. Most már tudja, a cél cél.

Egy online öregségi számológép, hogy ha a jelenlegi járulékok elhelyezés akkor a pályán, hogy építsenek egy $ 1.000.000 portfólió. Ha nem, akkor majd többet kell befektetni a nyugdíjas számlák.

(Ha menteni $ 2500 havonta, például a halasztott adó-fiókot, hogy a nő egy 7 százalékos évesített, akkor lesz egy milliomos 17 éves. Ha csak menteni $ 400 havonta, elviszlek 39 év létrehozni, hogy a millió.)

Végső gondolatok

Van megtakarítás elég a nyugdíj? Ha félretéve legalább 15 százaléka a jövedelem, akkor a rövid és egyszerű válasz: igen.

De, hogy egy átfogó képet arról, hogy te megtakarítás elég megbecsülni a költségeket alatt nyugdíjba, akkor kap egy ötletet, hogy mennyi azoknak a költségeket is figyelembe kell generált a befektetési portfólió. Ezután egyszerűen megnézi-e vagy sem a járulékok elhelyezés akkor a pályán generálni ezt a pénzt a tárca.

Ha aggódik, hogy te nem megtakarítás elég, soha nem fáj, hogy növeljék a járulékok csak egy kicsit. Ha mást nem is, az extra megtakarítást kapsz hozzá, béke a-tudat.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.