Velka Snowball vs. velan Stacking – Mikä Velka Voitto menetelmä on parempi?

Home » Budgeting » Velka Snowball vs. velan Stacking – Mikä Velka Voitto menetelmä on parempi?

Velka Snowball vs. velan Stacking - Mikä Velka Voitto menetelmä on parempi?

On kaksi suosituimmista tavoista, että ihmiset käyttävät maksaa velkansa. Perinteinen menetelmä on nimeltään “velan pinoaminen”, kun taas toinen on nimeltään “velan lumipallo” ja suosittelee suosittu talousasiantuntija Dave Ramsey.

Katsotaanpa katsomaan pro ja con jokaisen jotta voit selvittää, mitä lähestymistapaa ryhtyä maksaa pois velkaa.

velka pinoaminen

“Velka pinoaminen” menetelmä (tunnetaan myös velka lumivyöry menetelmä) suosittelee, että teet listan kaikki velat, sijoittui korkotason , suurimmasta pienimpään.

Esimerkiksi, saatat velkaa:

  • Mastercard – $ 2500 – 19 prosenttia – korkein korko
  • Visa – $ 7500 – 13 prosenttia – Toisen korkein korko
  • Autolainan – $ 4000 – 8 prosenttia – Kolmannen korkein korko
  • Opintolaina – $ 1900 – 5 prosenttia – Alin korko

“Velka pinoaminen” -menetelmä neuvoo, että teet vähimmäismaksu kaikki lainat. Sitten sinun pitäisi heittää kaikki ylimääräistä rahaa kohti maksaa pois MasterCard, joka on korkein korko, 19 prosenttia.

Kun olet pyyhkinyt pois 19 prosenttia MasterCard velkaa, puuttua Visa tasapainoa, mikä on toiseksi korkein korko, 13 prosenttia.

Se vie sinut kauan maksaa Visa, koska sillä on korkein saldo, on $ 7500. Pysy siinä. Aina kun olet valmis, voit aloittaa maksamalla pois velkoja alhaisemmalla korolla.

Plussat: Tämä menetelmä säästää eniten rahaa korkoina.

Miinukset: Se voi kestää kauan saada korkean tasapaino velka ylittää pois luettelosta.

Saatat turhautunut investointien jälkeen niin paljon aikaa ja energiaa kohti maksamalla alas lainan, tuntematta henkinen “voitto” on rajan sen pois listalta.

velka Snowball

Mukaan lumipallo menetelmää, sinun pitäisi heittää kaiken vapaa pennin kohti maksaa pois lainan alhaisin tasapainossa, riippumatta koron.

Jos käytit lumipallo menetelmää, voit järjestää uudelleen yllä luetteloa seuraavasti:

  • Opintolaina – $ 1900 – 5 prosenttia – Alin Balance
  • Mastercard – $ 2500 – 19 prosenttia – Toisen Alin Balance
  • Autolainan – $ 4000 – 8 prosenttia – Kolmannen Alin Balance
  • Visa – $ 7500 – 13 prosenttia – Korkein saldo

Sinusta tulisi vähimmäismaksu kaikki lainat. Sitten sinun heittää jokainen ylimääräinen penni kohti velan pienimmän tasapaino, siitä huolimatta, että – tässä tapauksessa – se on myös alin korko.

Ajatuksena menetelmä on, että maksamalla pois lainan, jolla on pienin saldo antaa sinulle psykologinen tunne “voiton”, kun ylität että laina pois listalta. Että henkinen “voittaa” motivoi sinua jatkamaan säästää rahaa ja maksaa takaisin velkojaan.

Plussat: Tämä menetelmä antaa sinulle enemmän välitöntä tunnetta voiton.

Miinukset: Se maksaa enemmän. Maksat enemmän korkoa, verrattuna velka pinoaminen menetelmää.

Mitä menetelmää tulisi käyttää?

Haluan sanoa, että henkilökohtainen rahoitus on … no … henkilökohtainen.

Maksaa velkansa on vähän kuin ruokavalioon. Toki on enemmän “ihanne” syöminen suunnitelmia siellä, mutta olkaamme realistisia: useimmat ihmiset eivät tule kiinni täydellinen ruokavalio. “Paras” ruokavalio on yksi, joka sinun kiinni.

Maksaa velkansa on samanlainen. Ole rehellinen tehdä budjetin, joka sopii persoonallisuuttasi ja pitää sinut motivoituneita. Maksat eniten korkojen jos et kiinni oman velka loppuratkaisu suunnitelma.

Se on okei kokeilla myös. Jos velka pinoaminen menetelmää kuulostaa houkuttelevampi juuri nyt, ja te kokeilla sitä muutaman kuukauden, ja toteavat, että se ei toimi, ei ole mitään syytä et voi vaihtaa velka lumipallo menetelmä.

Ottaa suunnitelma on hyvä idea, mutta se ei tarkoita, sinun pitää itse sen 100% ajasta, 365 päivää vuodessa. Asiat muuttuvat, elämä heittää käyrä palloa sinua, ja sinun täytyy sopeutua. Se tarkoittaa joskus vaihdat taloudellisia strategioita. Joten älä syytä itseäsi, jos ensimmäinen menetelmä yrität ei toimi. Pitää sitä, kunnes löydät jotain, joka ei.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.