Viktig Finans Lessons Hver arbeider voksen bør lære

Home » Finance » Viktig Finans Lessons Hver arbeider voksen bør lære

Utvikle Disse Money-ledelse for å få økonomien under kontroll

Viktig Finans Lessons Hver arbeider voksen bør lære

Navigere verden av personlig økonomi kan være overveldende, selv for en voksen som har ganske mye erfaring i arbeidslivet. Med litt smart planlegging, en god strategi og forståelse av det grunnleggende du bør være i stand til å utvikle de pengene-ledelse du trenger for å få økonomien under kontroll. Her er noen grunnleggende sannheter i personlig økonomi som alle bør være klar over.

1. Sett mål

Hvis du ikke har et sett mål å jobbe mot kan det være vanskelig å finne motivasjon til å redde.

Enten det er et hus du har vært eyeing eller din pensjon, nøye definere disse målene, og finne ut hvor mye du må spare slik at du kan lage en plan for å komme dit.

2. Start så snart du kan

Hørt av rentes rente? Denne prosessen gjør at renter på sparepengene dine for å tjene enda mer interesse. Jo tidligere du begynner å spare til pensjonisttilværelsen, pengene har mer tid til å vokse og dra nytte av rentes rente. Tid er virkelig en mektig leder for dine investeringer, så venter bare noen få år til å begynne å spare, kan redusere størrelsen på din pensjon hekker egg.

3. Bruk mindre enn du gjør 

Det er utrolig lett i denne forbruker-drevet verden å leve over evne, men en god tommelfingerregel er å prøve og spare minst 15 prosent av inntekten. Hvis du synes det er lett å overspend prøve å betale for ting som klær og dagligvarer med kontanter i stedet for et kredittkort eller debetkort.

Uttak et fast beløp hver måned hjelper deg å bli mer bevisst og ta bedre utgifter valg.

4. Lag et budsjett 

Budsjetter spille en avgjørende rolle i å betale ned gjeld, kontrollere kostnadene og bor på sporet mot målene dine. Det er lett å bruke litt ekstra noen dager enn andre, men hvis du har et budsjett på plass eller angi en daglig kostnadsgrense du vil være i stand til å justere og gjøre opp for eventuelle forglemmelser en annen dag.

5. Sett besparelser på autopilot

Har dine spare bidrag automatisk trukket fra lønnen din via 401k plan og / eller direkte innskudd til en megling konto. Hvis du legger penger til side før du ser det du ikke vil gå glipp av det.

6. Ta alltid gratis penger 

Hvis din arbeidsgiver tilbyr å matche en prosentandel av 401K bidrag – og de fleste – maksimere at fordelen ved å bidra til kampen grensen Arbeidsgivere som tilbyr å matche ditt bidrag vil typisk gjøre det opp til 3-6 prosent av årslønn.. Så, hvis du gjør $ 50.000 og sjefen din matcher 401k opp til 5 prosent, sørg for å bidra med $ 2500 i løpet av året.

7. Ikke gå Hus Crazy

Vær forsiktig så du ikke over-kjøpe når du skal kjøpe et nytt hjem. Et stort boliglån betaling kan virkelig sette deg tilbake med din sparing. Prøv å tenke på hva du virkelig trenger ut av ditt hjem, slik at du har frihet til å bruke på andre nødvendigheter.

8. Beskytt deg selv

Et fullt fullstendig økonomisk plan har bestemmelser som skal beskytte liv og din fremtid. Livsforsikring og eiendom planlegging er nøkkelen til å gjøre at din forpliktelse til din kjære er oppfylt, selv etter at du er borte. Begynn å handle for livsforsikring så snart som mulig hvis du ikke har det allerede.

9. Ikke la den finansielle verden skremme deg

Penger guru Dave Ramsey har observert at “80 prosent av personlig økonomi er atferd” ikke utdanning. I motsetning til det mange tror du ikke trenger å være en økonomisk ekspert på aksjemarkedet til å begynne å bygge din portefølje og forberede for fremtiden. Alt du trenger å gjøre er arbeidet med å bygge en solid plan som du vil forplikte seg til og feste med gjennom årene.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.