Viktiga finansiella lektioner varje arbetsdag vuxen bör Lär

Home » Finance » Viktiga finansiella lektioner varje arbetsdag vuxen bör Lär

Utveckla Dessa pengar-ledningskompetens för att få dina finanser under kontroll

Viktiga finansiella lektioner varje arbetsdag vuxen bör Lär

Navigera världen privatekonomi kan vara överväldigande, även för en vuxen som har en hel del erfarenhet av arbetslivet. Med några smarta planering, en bra strategi och förståelse för grunderna bör du kunna utveckla pengar ledningskompetens du behöver för att få din ekonomi under kontroll. Här är några grundläggande sanningar privatekonomi som alla bör vara medvetna om.

1. Sätt mål

Om du inte har en uppsättning mål att arbeta mot det kan vara svårt att hitta motivationen att spara.

Oavsett om det är ett hus som du har kollat ​​eller din pension, noggrant definiera dessa mål och räkna ut hur mycket du behöver spara så att du kan hantverk en plan för att komma dit.

2. Starta så snart du kan

Någonsin hört talas om ränta på ränta? Denna process gör det möjligt för ränta på dina besparingar för att tjäna ännu mer intresse. Ju tidigare du börjar spara till pensionen, desto mer tid dina pengar måste växa och dra nytta av ränta på ränta. Tiden är verkligen en kraftfull ledning för dina investeringar så väntar bara några år att börja spara kan avsevärt minska storleken på din pension rede ägg.

3. spenderar mindre än du gör 

Det är otroligt lätt i denna konsumentdriven värld att leva över våra tillgångar men en bra tumregel är att försöka spara minst 15 procent av din inkomst. Om du tycker att det är lätt att spendera försöka betala för saker som kläder och matvaror med kontanter i stället för ett kredit- eller betalkort.

Uttag ett fast belopp varje månad hjälper dig att bli mer medvetna och göra bättre val utgifter.

4. Skapa en budget 

Budgetar spelar en avgörande roll i att betala av skulden, kontrollera dina utgifter och vistas på rätt spår mot dina mål. Det är lätt att spendera lite extra några dagar än andra, men om du har en budget på plats eller ange en daglig köpgräns du kommer att kunna anpassa sig och kompensera för eventuella förbiseenden en annan dag.

5. Sätt dina besparingar på autopilot

Har dina besparingar bidrag automatiskt dras från din lön via 401k plan och / eller direkt insättning i ett mäkleri konto. Om du lägger undan pengar innan du ens ser det att du inte missar det.

6. Ta alltid gratis pengar 

Om din arbetsgivare erbjuder att matcha en procentandel av din 401K bidrag – och de flesta gör – maximera denna förmån genom att bidra till matchen gränsen arbetsgivare som erbjuder för att matcha ditt bidrag kommer normalt göra det upp till 3-6 procent av din årslön.. Så om du gör $ 50.000 och din chef matchar din 401k upp till 5 procent, vara säker på att bidra $ 2500 under loppet av året.

7. Do not Go House Crazy

Var noga med att inte över köpa när du handlar för ett nytt hem. En stor inteckning betalning kan verkligen ställa dig tillbaka med ditt sparande. Försök att tänka på vad du verkligen behöver ut ur ditt hem så att du har friheten att spendera på andra förnödenheter.

8. Skydda dig

En helt komplett ekonomisk plan innehåller bestämmelser för att skydda ditt liv och din framtid. Livförsäkring och egendom planering är nyckeln till att se din skyldighet att dina nära och kära är uppfyllt, även efter att du är borta. Börja shoppa för livförsäkringar så snart som möjligt om du inte har det redan.

9. Låt inte den finansiella världen skrämma dig

Pengar guru Dave Ramsey har observerat att ”80 procent av privatekonomi är beteende” inte utbildning. Tvärtemot vad många tror du inte behöver vara en finansiell expert på aktiemarknaden att börja bygga din portfölj och förbereda för framtiden. Allt du behöver göra är att arbetet med att bygga en solid plan som du kommer att engagera sig och hålla fast vid under åren.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.