Waarom u niet mede te ondertekenen voor iemand anders

Home » Credit and Debt » Waarom u niet mede te ondertekenen voor iemand anders

Waarom u niet mede te ondertekenen voor iemand anders

Krijgen goedgekeurd voor creditcards en leningen kan moeilijk voor een persoon die verleden krediet problemen of zelfs iemand die geen krediet helemaal heeft gehad zijn. Bedrijven zijn bereid om dit soort kandidaten goed te keuren als ze iemand CoSign voor hen te hebben. Als je een telefoontje van een vriend of familielid te zijn handtekening voor ze te krijgen, wees voorzichtig. U denkt misschien dat je gewoon het aanbieden van uw naam om hen te helpen krijgen goedgekeurd voor een lening of creditcard of appartement.

Echter, heeft u ‘meer op het spel dan alleen uw handtekening. Uw financiële toekomst in gevaar kan komen als je besluit om zijn handtekening voor iemand anders.

Zij hebben behoefte aan een cosigner, omdat ze niet alleen in aanmerking kunnen komen.

Er is een reden dat je geliefde niet kan kredietgoedkeuring in zijn eentje – omdat hun krediet geschiedenis (of het ontbreken daarvan) of inkomsten geeft aan dat ze niet verantwoordelijk genoeg met krediet om alleen te kwalificeren. Crediteuren en kredietverstrekkers hebben een erg goed werk van het voorspellen van een aanvrager kans op terugbetaling. Indien de schuldeiser een cosigner vereist, ze niet geloven dat je geliefde kan of zal op tijd betalen. Vergeet niet dat hun conclusie is gebaseerd op uitsluitend op feiten en gegevens over uw dierbaren bestedingspatroon, niet over gevoelens of karakter assessments.

Er is geen echte voordeel voor u.

Als je zijn handtekening voor een lening, de andere lener krijgt eigenlijk het voordeel van de lening. Ze rijden de auto, wonen in het huis, of gebruik maken van de creditcard.

Je zou een boost aan je credit score te halen – ervan uitgaande dat alle betalingen op tijd – maar het is het risico niet waard. En als je als een cosigner in aanmerking kunnen komen, uw credit score waarschijnlijk niet veel hulp nodig hebben.

Betalingen op de cosigned rekening zal beïnvloeden.

Als je zijn handtekening, ben je net zo verantwoordelijk voor de schuld alsof het alleen waren van jou, maar je hoeft niet de tastbare voordelen van wat de schuld wordt gebruikt voor te krijgen.

Als uw dierbare is laat op de betalingen, het is net alsof je te laat. De late betaling zal worden gemeld op uw credit verslag, zoals al uw andere accounts. Het zal van invloed op uw credit score en uw vermogen om goedgekeurd te krijgen voor je eigen accounts.

Erger nog, kan het maanden duren voordat de schuldeiser waarschuwt u dat de betalingen delinquent, dat is te laat voor u om in te grijpen en sla uw krediet geschiedenis.

Uw niveau van de schuld stijgt, ook.

De schuld die u cosigned zal uw debt-to-income ratio te verhogen, waardoor uw vermogen om goedgekeurd te krijgen voor uw eigen creditcards en leningen. Wanneer de schuldeisers en kredietverstrekkers overwegen elke applicatie die je kan voor een creditcard of een lening, zullen ze van mening zijn dat cosigned lening, net als alle andere schulden. Als de schuld maakt uw debt-to-income ratio te hoog is, kan uw lening aanvragen worden geweigerd.

Je bent op de haak voor betalingen als de andere leningnemer in gebreke blijft of bestanden faillissement.

Door cosigning, bent u verantwoordelijk voor het accepteren van betalingen als je geliefde niet op tijd betalen. Als de betalingen delinquent worden, zal de schuldeiser of haar derden collector achter je aan komen. U kunt worden opgeroepen voor de schuld en hebben een oordeel ingevoerd tegen u (een oordeel is een van de ergste inzendingen voor uw credit verslag).

Als uw dierbare de schuld in faillissement geloosd wordt, zullen ze laten de haak voor. Jij, aan de andere kant, als enige verantwoordelijk voor de terugbetaling van de schulden of gedwongen op te nemen in uw eigen faillissement.

De relatie zou kunnen lijden.

Het is niet alleen uw krediet dat zou kunnen komen, beschadigd raken als de cosigned regeling valt door. Denk na over wat er zal gebeuren met je relatie als het ergste gebeurt en de andere kredietnemer mist betalingen en ruïnes uw krediet. Of, erger nog, wat er zal gebeuren als uw relatie uit elkaar valt voordat de lening is afbetaald? Je moet voorzichtig zijn als je mixen financiën en relaties.

Het afstappen van de cosigned lening is niet zo eenvoudig als het krijgen op.

Je kan er niet uit van een cosigned lening gewoon omdat je er spijt van krijgen. Zodra een opdracht is ingevoerd, meestal de enige manier om je naam te krijgen van de rekening is voor de ander om een ​​nieuwe account in zijn of haar eigen naam te krijgen.

Dit betekent dat ze zullen moeten hun krediet genoeg om zich te kwalificeren op hun eigen te verbeteren. Het is mogelijk, maar niet zo makkelijk als het klinkt. Als u besluit om zijn handtekening met iemand, ga in het weet is er een mogelijkheid dat uw naam zal worden gehecht aan de lening, totdat het is afbetaald.

Uw geliefde waarschijnlijk niet vragen om uw handtekening met de bedoeling van ontbrekende betalingen en kwetsen van uw credit; ze misschien niet eens beseffen hoe cosigning je zal beïnvloeden. Als u ervoor kiest om zijn handtekening, moet u het risico dat u het accepteren van te realiseren en wat er kan gebeuren als je bieden op uw handtekening.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.