Wat een stijging van de rente betekent voor uw Portfolio

Home » Finance » Wat een stijging van de rente betekent voor uw Portfolio

Hoe de markt veranderend klimaat van invloed is op uw beleggingsportefeuille

Wat een stijging van de rente betekent voor uw Portfolio

De rente is op de stijging. Dat is meer dan een financieel nieuws kop. Het zou een reële impact op uw beleggingsportefeuille.

De rentetarieven zijn gestegen een volle 1 procent ten opzichte van de afgelopen 5 maanden na het raken van een all-time low in juli. Een groot deel van die stijging werd ingegeven door de verkiezing van Donald Trump’s, als de markten een geloof dat de voorgestelde economische beleid Trump zowel de economische groei en de inflatie zou aansporen tot uitdrukking.

Er is ook een wijdverbreid gevoel dat deze stijgende rente zal inluiden in een bear markt voor obligaties. Dat is logisch. Wanneer de rente stijgt dan voor een langere prijzen periode obligaties dalen, als de twee bewegen in een wip patroon. Langlopende obligaties, die met 10-30 jaar looptijden zwaarder worden beïnvloed door rentewijzigingen dan kortlopende obligaties met 1-3 jaar looptijden.

Wat te doen als de rente omhoog

Grote snelheid gyrations, in zowel de korte als lange termijn, kan een aanzienlijke invloed hebben op de balans in uw portefeuille. En, net als in koorddansen, de balans is cruciaal voor het succes in investeren. Dus, wat beweegt moet u er nu dat de rente naar boven drijven?

Rentebewegingen zijn notoir moeilijk te voorspellen. Maar het lijkt waarschijnlijk dat de tarieven hoger zal drijven in de komende maanden als optimisme zwelt dan Trump en zijn pro-groeibeleid. Die opwaartse trend wordt verder aangewakkerd nu dat de Federal Reserve de benchmark Fed funds rate is toegenomen.

Maar kijk naar de rente dan afvlakken omdat beleggers beseffen dat er geen structureel probleem inflatie nog, zo echt GPD en de lonen zijn gewoon te laag te houden prijzen op te drijven. Op de langere termijn kunnen we zien een langzaam omhoog ploeteren als de economische groei wordt beperkt door de trage groei van de bevolking en de schuld die nog steeds beperkt het vermogen van veel gezinnen om grote aankopen te doen.

Natuurlijk, er komt een punt in onze altijd-cyclische economie wanneer een hogere rente uitgegroeid tot een slechte zaak. Niemand kan aanwijzen die exacte niveau, maar veel economen zet het in de 3 procent-3,5 procent bereik. Buiten dat, de inflatoire druk omlaag slepen bedrijfswinsten genoeg om een ​​recessie te activeren en, ja, stuur de rente lager.

In een periode van stijgende rente, zal obligaties lijden. Als bewijs november was de slechtste maand voor de obligaties in 12 jaar! Maar houd dat in perspectief zetten. De totale obligatie-index daalde 2,4 procent. De voorraden zijn veel meer volatiel. De S & P’s slechtste maandelijkse performance in 12 jaar was 16,9 procent dia in oktober 2008. De ergste tot nu toe in 2016? Een daling van 5 procent in januari. Dit is waarom je zou moeten bezitten obligaties: Voor een constante inkomsten en tot volatiliteit van de portefeuille te dempen. In periodes van onzekerheid, zoals de huidige na de verkiezingen overgangsperiode, obligaties echt verdienen hun levensonderhoud.

Voorraden, integendeel, zal in het algemeen profiteren van de stijgende tarieven als ze suggereren een sterkere economische groei. Cyclische sectoren, zoals financiële instellingen, industriële bedrijven en energieleveranciers zal het beter doen, terwijl de RUST – REITs, nutsbedrijven, consument defensief, telecommunicatie – sectoren van de aandelenmarkt zal waarschijnlijk dip.

Het komt neer op

Het antwoord op hoe je moet investeren in het huidige klimaat is zeer Zen. Je moet op dezelfde manier moet je altijd moeten investeren investeren. Dat betekent dat het opbouwen van een gediversifieerde portefeuille van kwaliteit aandelen en obligaties die je inkomen zal betalen via de ups en downs van de markten en de wereld. Om een lijn uit de film lenen Benjamin Button , we weten nooit wat er gaat komen voor ons. Het beste wat we kunnen doen is aandachtig beheer van onze portefeuilles aan de keerzijde te beperken en te verhogen opwaarts potentieel als de markt gaat over zijn onvoorspelbare zaken. Diversificatie is de beste manier om dat te doen – ongeacht waar de tarieven worden geleid.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.