Wat is een REIT? Hoe kan ik investeren in een REIT (Real Estate Investment Trust)?

Home » Real Estate » Wat is een REIT? Hoe kan ik investeren in een REIT (Real Estate Investment Trust)?

Wat is een REIT?  Hoe kan ik investeren in een REIT (Real Estate Investment Trust)?

REIT is een afkorting voor “real estate investment trust.” Een REIT is als een beleggingsfonds dat individuele eigenschappen dan aandelen of obligaties bezit. De REIT is verantwoordelijk voor het verwerven en het beheer van het onroerend goed dat het bezit.

Als investeerder, het doel is om de huurinkomsten ontvangen over de eigenschappen en deel te nemen in prijs waardering. Het voordeel van het investeren in onroerend goed door middel van een REIT is krijg je de blootstelling aan een gediversifieerde portefeuille van eigenschappen en je hoeft ze niet zelf te beheren.

reglement

Regulations regelen REIT’s  en vereisen dat een REIT verdelen ten minste 90 procent van zijn belastbaar inkomen aan de aandeelhouders. Deze uitkeringen worden uitgekeerd als dividend. Omdat REIT dividenden uit te keren ze vaak de markt gebracht als een fiscaal pensioen investering. Dividend uitbetalingen hebben de neiging om te vallen in de 5-8 procent bereik, maar zijn niet gegarandeerd. In moeilijke economische tijden kunnen alle eigenschappen niet worden verhuurd. Als er niet genoeg huurinkomsten beschikbaar is, kan een REIT te verminderen of te elimineren de dividenduitkering.

Soorten REIT

REIT’s vallen in een van twee categorieën; equity REITs of hypotheek REIT’s.

Equity REIT typisch eigen grote commerciële gebouwen, retail winkelpuien, of appartementsgebouwen, maar er zijn ook speciale REIT’s die hotels of andere eigenschappen in de horeca zelf, en er zijn REIT’s die zich richten op langdurige zorg faciliteiten of andere eigenschappen in de medische industrie.

Een voorbeeld van commercieel vastgoed in eigendom van REIT’s zou groot zijn, multi-vloer kantoorgebouwen, vaak gebruikt als hoofdkwartier voor middelgrote tot grote ondernemingen.

Een voorbeeld van een retail storefront eigendommen van REIT’s zou winkels zoals WalMart, PetSmart, of Ultimate Electronics zijn. Veel van deze bedrijven huren hun winkel locaties in plaats van ze bezitten.

Hypotheek REITs eigenaar van de schuld op de eigenschappen, niet het pand zelf. Ze zijn als een beleggingsfonds dat hypotheken bezit en verzamelt de betalingen.

Publiek en prive

REIT’s kunnen openbaar worden verhandeld, wat betekent dat ze een ticker symbool, en kunt u eenvoudig hun koers van het aandeel en het dividendrendement op het internet.

Andere REIT’s zijn privé en handelen niet op een beurs. Hoewel ze nog steeds een geregistreerd veiligheid, is voor particuliere REIT’s niet over een ticker-symbool. U moet rechtstreeks aandelen kopen van het onroerend goed bedrijf hen of door middel van een van hun vertegenwoordigers te bieden. Private REITs betalen vaak hoge commissies voor financiële verkopers die hen bieden. Ze zijn vaak moeilijk om eruit te komen, omdat er geen openbare markt waar u gemakkelijk uw aandelen te verkopen. De meeste particuliere REIT’s hebben een exit-strategie, waar zij van plan zijn om publiek te gaan, maar het werkt niet altijd uit. In 2008/2009 veel beleggers die eigenaar zag private REIT’s een significante vermindering van hun dividendinkomsten en hun investering niet kon verkopen voor een lange tijd. Hun geld werd hoofdzakelijk gevangen in de investering.

Als onderdeel van een Portfolio

REIT’s worden het best gebruikt als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille in plaats van als een enkele investering. Ze zijn niet sterk gecorreleerd met aandelen of obligaties, wat betekent dat wat de aandelen- of obligatie-markt te doen zal weinig tot niets te maken met de waarde van een REIT hebben.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.