Will Warren Buffett Nyugdíjas terv munka az Ön számára?

Home » Investing » Will Warren Buffett Nyugdíjas terv munka az Ön számára?

 Will Warren Buffett Nyugdíjas terv munka az Ön számára?

Nem nehéz megtalálni az embereket, hogy kéznél ki pénzt tanácsot, de ha Warren Buffett kínált némi öregségi tanácsot, azt hallgatni? A nettó értéke több mint 90 milliárd $, az ő tanácsát is tart nagyobb súlyt, mint a legtöbb, de ez a munka az Ön számára?

Buffett 90/10 stratégia

Egy 2014 levelet a részvényesek, Buffett ezt mondta:

A tanácsom, hogy a megbízott nem is lehetne egyszerűbb: Tedd 10% -át az a rövid lejáratú államkötvények és 90% -ban egy nagyon alacsony költségű S & P 500 index alap. (Azt javaslom, Vanguard [time tőzsdei szimbólum = VFINX].) Azt hiszem, a bizalom a hosszú távú eredmények ettől politika lesz jobb, mint elérni a legtöbb befektető-e nyugdíjalapok, intézmények, illetve személyek, akik alkalmazzák a magas díj vezetők .

 

Nézzük ezt meg. Először is, egy index alap a befektetési alap vagy tőzsdén kereskedett alap, amely követi a teljesítménye néhány indexet. Ebben az esetben Buffett azt sugallja, egy index alap, amely nyomon követi a teljesítmény az S & P 500-at Ha az S & P 500 emelkedik, úgy az index alap. Azt javasolja, befektetés 90 százalékát a pénzt egy állomány alapú index alap.

Buffett azt sugallja, a többi 10 százalék megy a rövid lejáratú államkötvény alap. Pénzügyi tanácsadás javasoljuk kötvényalapok biztonsági és következetesség jövedelem. Ha a teljes pénzügyi piacok megüt egy érdes folt, kötvényalapok gyakran nem fog szenvedni, mint állomány alapok.

Kerülje Alap díjak

Végül Buffett hangsúlyozza, „olcsó”. Befektetés nem szabad. Ha van egy pénzügyi tanácsadó, akkor gyakran számol fel díjat, és ha befektetni a befektetési alapok, ETF, vagy más befektetési termékek azok jönnek díjakat. Egyes fogyasztók találják magukat sújtott dupla díjakat fizetnek pénzügyi tanácsadó és alap díjakat.

Díjak összeadódnak gyors. Vegyünk például egy 25 éves, aki egy megszüntetési számlát egy $ 25,000 egyensúlyt. Hozzáteszik 10.000 $ évente, és keresni egy 7 százalékos hozamot és nyugdíjba 40 év. Ha ez a személy fizet 1 százalékos díjak, fog kerülni nekik közel $ 600,000 díjak több mint 40 éve.

Befektetés alacsonyabb költségek alapok mint Buffett vázol lehetne megmenteni ennek a személynek több mint 200.000 $ díjat, amely lehetővé teszi neki / neki, hogy nyugdíjba közel $ 340.000 gazdagabb.

Ellentétben a hagyományos bölcsesség

Buffett nyugdíjazási terv nem kap izzó ajánlások néhány pénzügyi tanácsadás közösség. A hagyományos bölcsesség azt mondja, hogy változatossá keverékét használva részvény, kötvény, valamint a nemzetközi alapok. Nyugdíj-mappákat gyakran tele mix pénzalapból sokkal több, mint 2, hogy elkerüljék a veszélye, hogy egy terület a piac alulteljesítő.

Számos pénzügyi tanácsadók azt is figyelembe kérdést Buffett súlyozással. Ők azt állítják, hogy különösen az ügyfelek számára az élet későbbi szakaszában, az ő stratégiájában túl nagy súlyt kockázatos részvény-alapú alapok, ahol 1 recesszió lehetett kiirtani nyugdíjmegtakarításainak az elkövetkező években.

Egy jól ismert szabály azt mondja, hogy fektessenek százalékában a portfolió kötvényalapok egyenlő az életkor. Ha 50 éves, a beruházás 50 százaléka a kötvények vagy kötvényalapok. Pénzügyi tanácsadás általában egyetértenek abban, hogy ez túl konzervatív és túlzottan leegyszerűsítő, de azt mondják, hogy Buffett tanácsait túl kockázatos.

Végezetül pedig valószínűleg azt állítják, hogy ha éppen $ értékben 90 milliárd, a befektetési stratégia nem más, mint valaki, akinek van egy pár száz ezer teljes megtakarítás a leginkább.

Mit kéne tenned?

Nem lehet ellenőrizni a befektetési piacok fog tenni a jövőben, de lehet szabályozni a díjat fizet.

Magasabb díjak csak nagyon ritkán egyeznek jobb visszatér, így amikor kiválaszthatod alapok a 401 (k) vagy más nyugdíjalapba, válassza index alapok alacsony díjakat. Ha egy pénzügyi tanácsadó, és tedd fel a díjakat. Ha a teljes díj jóval nagyobb, mint 1 százalék, akkor lehet, hogy túl sok, de mint minden, értékelni, amit kapsz, akkor a díjak, amit fizet.

Általánosságban elmondható, hogy sokkal bonyolultabb a pénzügyi helyzet, annál inkább érdemes fizetni a magasabb díjakat. Az élet korai szakaszában, ha van egy viszonylag alacsony egyenleg, Robo-tanácsadók érdemes lenne fontolóra venni.

Másodszor, nem esik az elképzelés, hogy meg tudunk verni a piacon. A kutatások azt mutatják, hogy az idő múlásával, a teljesítmény nagyban tükrözi a teljesítménye a teljes piacon. Kifizető a magas díjak befektetési szakemberek próbálják legyőzni a piac valószínűleg nem kifizetődő.

Arról van szó, az egyszerűség

Buffett befektetési értekezés mindig is a egyszerűség. Készítsen egy olyan stratégiát, amely alacsony költségű, könnyen érthető, és azon alapul, amit több évtizedes tanulmányok azt mutatják, hogy igaz legyen. A legjobb, ha talál egy pénzügyi tanácsadó megbízunk, és hozzon létre egy tervet szabott az Ön számára, de Buffett nyugdíjazási terv volt a sikeres öregségi playbookot nem csak magát, hanem sokan mások évekig.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.