Zakaj Manjšine plačati več za avto zavarovanje?

Home » Insurance » Zakaj Manjšine plačati več za avto zavarovanje?

 Zakaj Manjšine plačati več za avto zavarovanje?

Rasizem in rasna diskriminacija obstajajo že stoletja. V desetletjih od začetka gibanja za državljanske pravice, so se stvari definitivno dobila bolje za manjšinske skupine in ljudi barve na več načinov. Toda diskriminacija še vedno obstaja, tudi v krajih, ki jih nikoli ne bi pričakovali. Tudi v letu 2018, Črna Američani plačati veliko več kot belih Američanov, za nekaj, kar je v skladu z Zakonom v skoraj vsako stanje: avtomobilsko zavarovanje.

To je žalostno, ampak je res. V zadnjih letih so ZDA soseske bolj rasno ločene . Afriških Američanov, ki živijo v pretežno črni soseske plačujejo ceno kot rezultat, dobesedno: a pionirsko študijo , ki jih potrošniške zveze Amerike opravili leta 2015, je pokazala, da so dobri vozniki, ki živijo v afroameriških soseskah zaračuna več kot vozniki, ki živijo v beli barvi skupnosti-veliko več. Vozniki, ki živijo v teh skupnostih, so v povprečju kotirajo premij, ki so 70 odstotkov dražji od premij za voznike, ki živijo v belih skupnostih, v povprečju $ 438 dolarjev na leto več.

Je to zato, ker African American skupnosti so bolj nevarno?

V nasprotju s splošnim (in rasistične?) Prepričanje, rasno ličila iz soseske sama sploh ne ugotovi, koliko kriminala obstaja v soseski. Ja, nižje soseske prihodki so pogosto bolj verjetno, da imajo več kriminala.

Toda, ko boste nadzor prihodkov in gostoto prebivalstva, bele in črne soseske imajo v bistvu enake stopnje kriminala . Zgoraj Študija je pokazala, da tudi pri obračunavanju gostoto prebivalstva in dohodka, vozniki, ki živijo v črno soseskah se zaračuna še veliko več.

Je to zato, ker Afroameričani so pogosto slabši od belih?

Res je, da je stopnja revščine med Afroameričani več kot dvakrat večja stopnja revščine za belih Američanov .

Toda to ne pojasni ugotovitve na vse, še posebej zato, ker so bogatejši Afroameričani verjetno plačati celo več od cene za življenje v črni soseskah kot revnejših afriških Američanov: v poročilu ugotovila, da z višjim srednjim dohodkom črnci, ki živijo v črni soseskah plača Pred vami je 194 odstotkov več za avtomobilsko zavarovanje v povprečju kot posamezniki z višjim srednjim dohodkom, ki živijo v belem soseske-razliko od $ 1396!

To je grozno! Kaj zavarovalnice imajo, da za sebe pravijo?

Na splošno je zavarovalniški sektor ni nikoli priznal, da je črni Američani plačati več za avtomobilsko zavarovanje. Dejstvo je, da so pogosto naravnost obrambni … in žaljivo. Leta 2014, Nacionalno združenje vzajemnih zavarovalnic poslal pismo Zvezni urad za zavarovanje, ki insinuated črni Američani lahko privoščijo plačati več za avtomobilsko zavarovanje, ker … čakati na to …, da bi porabili denar za svoje hišne ljubljenčke, igrače, alkohol, tobak in oprema za snemanje, kot običajni ljudje, pogosto:

“… Podatki kažejo, da gospodinjstva v dveh najnižjih kvintilom preživel skoraj toliko na alkohol in tobačne izdelke v kombinaciji, kot na avtomobilsko zavarovanje, in da več porabi za avdio in video (A / V), opreme in storitev, kot na avtomobilskem zavarovanju. ..we bi zatrjujeta, da se zdi, da so razumne glede na odstotek dohodka porabi za nebistvene blaga odstotek dohodkov gospodinjstev manjšinskih potrošniki porabili za avtomobilsko zavarovanje, “je zapisal zavarovalna skupina.

Vključeno v nebistveni seznamu so živali in igrače.

Z drugimi besedami, zavarovalnice se zdi, da mislim, da je prav, da zaračuna črni Američani več za avtomobilsko zavarovanje za noben drug kot dejstvo, da črni Američani porabili denar za druge stvari razloga.

V odgovor na prej omenjene študije, J. Robert Hunter, na direktor organizacije za zavarovanje dejal :

“Razlike oblikovanja cen za državno pooblaščena minimalno kritje avto zavarovanja ponudijo voznikov predvsem afriško-ameriških skupnostih so težko aktuarsko seženj in videti veliko, kot nepoštene diskriminacije.”

To Sliši se res slabo, ampak to je samo ena študija. Ali obstaja druga dokazila o tem problemu?

Na žalost, ja. Analiza izšel leta 2017, ki ga Consumer Reports in ProPublica je pokazala, da so premije v Kaliforniji, Illinois, Missouri, in Teksasu še vedno višja v manjšinskih soseskah na splošno, ne le moškosti tisti.

Rachel Goodman, A odvetnik osebje rasno programu pravosodja Ameriška zveza za državljanske svoboščine je na, če je ostro opozorilo, da te ugotovitve ustreza večji, sistemski problem v naši državi: “Ti rezultati se prilega v vzorcu, da smo videli vse preveč pogosto rasne razlike domnevno posledica razlik v nevarnosti, vendar da utemeljitev razpade, ko smo vrtati navzdol v podatke, “je dejala.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.