Zakaj si ne bi smela porok za nekoga drugega

Home » Credit and Debt » Zakaj si ne bi smela porok za nekoga drugega

Zakaj si ne bi smela porok za nekoga drugega

Prvi odobreno za kreditne kartice in posojila lahko težko za osebo, ki je imela žogo kreditne težave ali celo nekoga, ki nima nobenega kredita sploh. Podjetja so pripravljena odobriti te vrste prosilcev, če imajo nekoga cosign za njih. Če dobite klic od prijatelja ali sorodnika, da cosign za njih, bodite previdni. Morda si mislite, da ste samo ponuja vaše ime, da bi jim pomagali odobri za posojila ali kreditne kartice ali stanovanje.

Vendar pa ste dajanje več na progi kot le vaš podpis. Vaš finančni prihodnosti lahko ogrožena, če se boste odločili za cosign za nekoga drugega.

Potrebujejo cosigner, ker ne more biti upravičen sam.

Obstaja razlog, vaše ljubljene ne more odobritve kredita na sam – zato, ker njihove kreditne zgodovine (ali pomanjkanje le-teh) ali dohodek pomeni, da niso dovolj odgovorni, s kreditnimi sami upravičeni. Upniki in posojilodajalci naredil zelo dobro delo za napovedovanje verjetnosti prosilcu povračila. Če upnik zahteva cosigner, da ne verjamejo, vaše ljubljene lahko ena ali bo plačal pravočasno. Ne pozabite, da je njihova ugotovitev temelji na izključno na dejstvih in podatkih o svojih ljubljenih navad porabe tisti, ne glede čustev ali ocen znakov.

Ni resnična korist za vas.

Ko cosign za posojilo, drugi posojilojemalec dejansko dobi v korist posojila. Vozijo avto, živi v hiši, ali pa uporabite kreditno kartico.

Morda boste dobili spodbudo za vašo kreditno točkovanje – ob predpostavki, da so vsa plačila so narejene na čas – vendar to ni vredno tveganja. In če lahko označili kot cosigner, vaša kreditna ocena verjetno ne potrebuje veliko pomoči.

Plačila na cosigned računu bo vplivalo na vas.

Ko cosign, si prav tako odgovoren za plačilo dolga, kot če bi bila tvoja sam, le da ne dobijo oprijemljive koristi, kaj se uporablja za odpis dolgov.

Če vaše ljubljene je prepozno za plačila, to je tako kot ste bili pozno. Pozno plačilo bo poročala o vaši kreditni poročilo, kot vse druge račune. To bo vplivalo na vašo kreditno točkovanje in sposobnost priti do odobren za svoje račune.

Še huje, lahko traja mesece, preden upnik vas obvesti, da so plačila prestopnik, ki je prepozno za vas, da poseže in shranite kreditne zgodovine.

Vaš raven dolga dvigne, preveč.

Dolg ste cosigned bo povečala svoj delež dolga na dohodek, ki vplivajo na vašo sposobnost priti do odobren za svoje kreditne kartice in posojila. Ko upniki in posojilodajalci obravnava katero koli aplikacijo, ki jo lahko za kreditne kartice ali posojila, ki jih bomo menijo, da cosigned posojilo, tako kot vseh drugih dolgov. Če dolg je vaše razmerje med dolgom in dohodkom previsoka, lahko vaše posojilo aplikacije zanikati.

Ste na kljuki za plačila, če druga posojilojemalec zamudi ali datoteke stečaj.

Z cosigning, boste sprejemanje odgovornosti za plačila, če vaše ljubljene ne plača pravočasno. Če plačila postane prestopnik, bo upnik ali njegov zbiralec tretje osebe pridejo po vas. Si lahko toži za plačilo dolga in imajo sodbe vnesli proti tebi (sodba je ena od najhujših vnosa za vaše kreditne poročilo).

Če je vaša ljubljena oseba dobi dolg odvajajo v stečaju, bodo spustili kavelj za to. Ti, na drugi strani pa bo izključno odgovoren za odplačilo dolga ali prisiljeni, da ga vključite v svoj stečaj.

Odnos lahko trpijo.

To ni samo vaš kredit, ki bi na koncu poškodovan, če cosigned dogovor pade skozi. Razmislite o tem, kaj se bo zgodilo na vaš odnos, če se zgodi najhujše in drugi posojilojemalec zamudi plačila in uniči vaše kreditne. Ali, še huje, kaj se bo zgodilo, če vaš odnos razpade, preden se posojilo izplačala? Moraš previdni, ko ste mešanje financ in odnosov.

Sestopu z cosigned posojilo, ni tako enostavno, kot že na njem.

Ne moreš priti iz cosigned posojilo samo zato, ker ga žal. Ko je bila pogodba vpisana, običajno je edini način, da bi dobili svoje ime off računa je za drugo osebo, da bi dobili nov račun v svojem lastnem imenu.

To pomeni, da bomo morali izboljšati svojo kreditno dovolj, da jo priznavali sami. Možno je, ampak ni tako enostavno, kot se sliši. Če se odločite za cosign z nekom, gredo v to vedo, obstaja možnost, da se bo vaše ime pritrjena na posojila, dokler ne bo izplačala.

Vaše ljubljene verjetno ne prosi za podpis z namenom manjkajočih plačil in poškodoval svoj kredit; morda ne zavedaš, kako bo cosigning vpliva na vas. Če se odločite, da cosign, morate zavedati tveganja, da ste s sprejemanjem in kaj bi se zgodilo, če ponudi svoj podpis.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.