Zal Warren Buffett’s Pensioen Plan voor u werken?

Home » Investing » Zal Warren Buffett’s Pensioen Plan voor u werken?

 Zal Warren Buffett's Pensioen Plan voor u werken?

Het is niet moeilijk om mensen klaar om uitdelen geld advies vinden, maar als Warren Buffett bood een aantal pensioen advies, zou je luisteren? Met een netto waarde van meer dan $ 90 miljard, zal zijn advies zou meer gewicht dan de meeste te houden, maar het werk voor u?

Buffett’s 90/10 Strategy

In een 2014 brief aan zijn aandeelhouders, Buffett zei dit:

Mijn advies aan de trustee kon niet meer eenvoudig: Zet 10% van het geld op korte termijn staatsobligaties en 90% in een zeer low-cost S & P 500-index fonds. (Ik stel voor Vanguard’s [time stock-symbool = VFINX].) Ik denk dat resultaten op lange termijn het vertrouwen’s van dit beleid zal superieur zijn aan die bereikt door de meeste zijn investeerders-of pensioenfondsen, instellingen of individuen-die high-fee managers in dienst .

 

Laten we opsplitsen. Ten eerste, een indexfonds is een beleggingsfonds of exchange traded fund dat de prestaties van sommige index volgt. Daarbij Buffett suggereert een indexfonds dat de prestaties van de S & P 500. De sporen van de S & P 500 stijgt, neemt ook de indexfonds. Hij stelt te investeren 90 procent van uw geld in een op aandelen gebaseerde index fonds.

Buffett stelt de overige 10 procent gaat naar een kortlopend overheidspapier obligatiefonds. Financiële adviseurs raden het gebruik van obligatiefondsen voor de veiligheid en consistentie van inkomsten. Als de algemene financiële markten een moeilijke hit, obligatiefondsen vaak niet zo veel als beursfondsen lijden.

Vermijd Koersen van het fonds

Tenslotte Buffett benadrukt, “low cost.” Beleggen is niet gratis. Als u een financieel adviseur, zullen ze vaak betaalt u een vergoeding en als je investeert in beleggingsfondsen, ETF’s, of een andere beleggingsproducten die worden geleverd met vergoedingen. Sommige consumenten vinden zichzelf te raken met dubbele kosten als ze betalen een financieel adviseur en het fonds vergoedingen.

Vergoedingen toe te voegen snel. Overweeg een 25-jarige die een pensioen-account met een $ 25.000 balans. Ze voegen $ 10.000 per jaar en verdien een 7 procent rendement en gaat met pensioen in 40 jaar. Als deze persoon 1 procent in de vergoedingen betaalt, kost ze bijna $ 600.000 aan vergoedingen meer dan 40 jaar.

Investeren in lagere kosten fondsen zoals Buffett schetst, kan deze persoon te redden van meer dan $ 200.000 in de vergoedingen die hem / haar met pensioen te gaan bijna $ 340.000 rijker.

In tegenstelling tot conventionele wijsheid

Buffett’s pensioen plan zal niet gloeiende aanbevelingen te ontvangen van een deel van de financiële advisering gemeenschap. Conventionele wijsheid zegt om te diversifiëren met behulp van een mix van aandelen, obligaties en internationale fondsen. Pensioen portefeuilles zijn vaak gevuld met een mix van fondsen-veel meer dan 2, om het risico van een deel van de markt slecht presterende vermijden.

Veel financiële adviseurs zou ook probleem mee te nemen weging Buffett’s. Zij beweren dat speciaal voor klanten later in het leven, zijn strategie legt te veel gewicht op riskante aandelen gebaseerde fondsen waarbij 1 recessie zou kunnen wegvagen pensioensparen voor de komende jaren.

Een bekende vuistregel zegt tegen een percentage van uw portefeuille te investeren in obligatiefondsen die gelijk is aan uw leeftijd. Als je 50 jaar oud, investeren 50 procent in obligaties of obligatiefondsen. Financieel adviseurs in het algemeen over eens dat het is te conservatief en al te simplistisch, maar ze zouden zeggen dat Buffett’s advies is te riskant.

Tot slot, zouden ze waarschijnlijk beweren dat wanneer u een waarde van $ 90 miljard, bent uw beleggingsstrategie is anders dan iemand die het meest een paar honderdduizend in totale besparingen ten.

Wat zou je moeten doen?

Je kunt niet bedienen met de beleggingsmarkten zal doen in de toekomst, maar je kunt de vergoedingen die u betaalt te regelen.

Hogere vergoedingen gelijk zelden een beter rendement, zodat bij het kiezen van fondsen voor uw 401 (k) of een ander pensioenfonds, kiest indexfondsen met lage tarieven. Als u gebruik maakt van een financieel adviseur, hen vragen over hun honoraria. Als de totale kosten zijn veel hoger dan 1 procent, zou je te veel, maar als iets moeten betalen, te evalueren wat je ontvangt voor de kosten die u betaalt.

In het algemeen zijn de meer complexe uw financiële situatie, des te meer is het zinvol om hogere vergoedingen te betalen. Vroeg in het leven wanneer u een relatief lage balans, misschien robo-adviseurs zijn het overwegen waard.

Ten tweede, niet vallen voor het idee dat je de markt kan verslaan. Onderzoek toont aan dat na verloop van tijd, je prestaties zal grotendeels de prestaties van de totale markt weerspiegelen. Het betalen van hoge vergoedingen voor investment professionals proberen om de markt waarschijnlijk verslaan zal niet afbetalen.

Het is over Eenvoud

Buffett’s investering thesis is altijd geweest om eenvoud. Maak een strategie die is low-cost, eenvoudig te begrijpen, en is gebaseerd op wat tientallen jaren van studies tonen aan om waar te zijn. Het beste is om een ​​financieel adviseur die je vertrouwt en maak een plan op maat voor u te vinden, maar Buffett’s pensioenplan heeft de succesvolle pensioen playbook niet alleen voor zichzelf, maar vele anderen al jaren.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.