Δοκιμάστε αυτό το απλό 5-Κατηγορία Προϋπολογισμός

Home » Budgeting » Δοκιμάστε αυτό το απλό 5-Κατηγορία Προϋπολογισμός

Δοκιμάστε αυτό το απλό 5-Κατηγορία Προϋπολογισμός

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δαπανών, αλλιώς γνωστή ως έναν προϋπολογισμό, αλλά δεν θέλετε να κάνετε μια περίπλοκα λεπτομερή προϋπολογισμό γραμμή-στοιχείο, όπως το είδος που θα μπορούσε να διευκολυνθεί μέσω αυτών την κατάρτιση του προϋπολογισμού φύλλα εργασίας. Αντ ‘αυτού, μπορείτε απλά θέλετε έναν προϋπολογισμό που αντιπροσωπεύει μια «ευρεία επισκόπηση.»

Την ίδια στιγμή, δεν θέλετε να κάνετε έναν προϋπολογισμό που είναι τόσο ευρεία όσο τον τύπο περιγράφουμε στον προϋπολογισμό 80/20 ή του προϋπολογισμού 50/30/20.

Θέλετε έναν προϋπολογισμό που είναι λίγο πιο συγκεκριμένο και δομημένο. Θέλετε τον προϋπολογισμό Goldilocks, μια χρυσή τομή μεταξύ των δύο. Θέλετε τον τύπο του προϋπολογισμού, που σας επιτρέπει να σπάσει τα έξοδά σας σε πέντε ή έξι κατηγορίες: δεν είναι πολύ λίγες, αλλά όχι πάρα πολλά. Τι πρέπει να κάνεις?

Εδώ είναι μια ανάλυση του τι ο προϋπολογισμός σας θα πρέπει να μοιάζει όταν είναι αναφέρεται σε πέντε κατηγορίες. Αυτός ο προϋπολογισμός είναι αυτός που Today Show editor Jean Chatzky αποκάλυψε για τη διατροφή του χρέους της Oprah. Ορίστε:

Στέγαση

Στέγαση θα πρέπει να αποτελείται από 35 τοις εκατό του εισοδήματος για το σπίτι σας. Αυτό περιλαμβάνει την υποθήκη ή ενοικίαση, όλες τις επισκευές στο σπίτι και τη συντήρηση, οι φόροι περιουσίας, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όπως η ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, νερό και αποχέτευση, και ιδιοκτήτη σπιτιού ή ασφαλιστική ενοικιαστή. Με λίγα λόγια, αυτό περιλαμβάνει κάθε κατοικίας που σχετίζονται με δαπάνη.

Μεταφορά

Μεταφορές θα πρέπει να καταλαμβάνουν περισσότερο από το 15 τοις εκατό του εισοδήματος για το σπίτι σας. Αυτό περιλαμβάνει οποιεσδήποτε πληρωμές αυτοκίνητο που έχετε κάνει, βενζίνη, ασφάλιση αυτοκινήτων, όλες τις επισκευές και τη συντήρηση, το ποσό που πληρώνετε για τη στάθμευση, ή (αν σας βόλτα μέσα μαζικής μεταφοράς), το ποσό που πληρώνετε για τα εισιτήρια του τρένου και του μετρό.

Θυμηθείτε, η μεταφορά δεν περιλαμβάνει μόνο την πληρωμή του αυτοκινήτου σας. Περιλαμβάνει τα πάντα: την πληρωμή του αυτοκινήτου σας, αλλαγή λαδιών και μελωδία-ups σας, νέο ψυγείο σας και ιμάντα χρονισμού.

Άλλες Δαπάνες Διαβίωσης

Τα λοιπά έξοδα διαβίωσης, τα οποία είναι κατά κύριο λόγο διακριτική δαπάνες, θα πρέπει να λαμβάνουν το 25% του εισοδήματός σας.

 Αυτό περιλαμβάνει την κατανάλωση σε εστιατόρια, την αγορά των εισιτηρίων για συναυλίες, αγοράζουν καινούρια ρούχα, θα σε αθλητικές εκδηλώσεις, και λαμβάνοντας την οικογένεια σε ένα ωραίο διακοπές.

Οικονομίες

Ταμιευτήριο θα πρέπει να καταναλώνουν το 10 τοις εκατό του προϋπολογισμού σας. Αυτό είναι κατά κύριο λόγο για τη συνταξιοδότηση, καθώς και τη δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης.

Πληρωμή του χρέους

Πληρωμή του χρέους θα πρέπει να καταναλώνουν το 15 τοις εκατό του εισοδήματός σας. Αυτό περιλαμβάνει τις πιστωτικές σας κάρτες ή δάνεια σπουδαστών. Δεν περιλαμβάνει τις ελάχιστες πληρωμές υποθηκών ή το αυτοκίνητό σας, τα οποία παρατίθενται στην ενότητα «στέγαση» και «μεταφορά». (Αυτό δεν περιλαμβάνει τυχόν πρόσθετες πληρωμές που έχετε κάνει για την υποθήκη και το αυτοκίνητό σας δανείου, πάνω-και-πέρα από το ελάχιστο).

Μπορεί να σκέφτεστε: Μισό λεπτό, γιατί θα υποστηρίζει μόνο ένα ποσοστό αποταμίευσης των 10 τοις εκατό; Μήπως δεν τον προϋπολογισμό 80/20 και ο προϋπολογισμός 50/30/20 και τα δύο ποσοστά αποταμίευσης συνήγορος του 20 τοις εκατό; Ναι, το έκαναν, αλλά όπως θα παρατηρήσετε στο πλαίσιο του προϋπολογισμού 80/20 και του προϋπολογισμού 50/30/20, «εξοικονόμηση» περιλαμβάνονται paydown χρέους.

Σε αυτή την κατηγορία πέντε προϋπολογισμού, οι αποταμιεύσεις και το χρέος σας εμφανίζεται ως δύο ξεχωριστές κατηγορίες. Με 10 τοις εκατό για ένα και 15 τοις εκατό για το άλλο, είστε πραγματικά ξοδεύουν 25 τοις εκατό (συνολικά) σε συνδυασμό των αποταμιεύσεων και το χρέος των αμοιβών προς τα κάτω.

Αυτό είναι ακόμη πιο επιθετική και φιλόδοξη από ό, τι τα δύο προηγούμενα προϋπολογισμούς προτείνουμε.

Χρησιμοποιήστε αυτό το πέντε προϋπολογισμό της κατηγορίας, αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό που είναι ελαφρώς λεπτομερής, αλλά όχι υπερβολικά έτσι.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.