Είναι Ασφάλειες Ζωής μια καλή επένδυση για εσάς και την οικογένειά σας;

Home » Insurance » Είναι Ασφάλειες Ζωής μια καλή επένδυση για εσάς και την οικογένειά σας;

 Είναι Ασφάλειες Ζωής μια καλή επένδυση για εσάς και την οικογένειά σας;

Ίσως έχετε εξετάσει την αγορά ασφαλειών ζωής στο παρελθόν, αλλά αποφάσισε εναντίον της λόγω των αντιλαμβάνονται το υψηλό κόστος. Το γεγονός του θέματος είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ασφάλιση ζωής είναι πιο δαπανηρή από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το 2015 Ασφαλιστική Βαρόμετρο μελέτη , που πραγματοποιήθηκε από όλο τον κόσμο της έρευνας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και την εταιρεία συμβούλων LIMRA, και η μη κερδοσκοπική ασφαλιστική εκπαίδευση ομίλου ζωή συμβαίνει, το 80 τοις εκατό των καταναλωτών έχουν παρανοήσεις σχετικά με το πραγματικό κόστος της ασφάλισης ζωής.

Millennials πιστεύουν ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής είναι πάνω από τρεις φορές πιο ακριβά από ό, τι πραγματικά είναι, υπερεκτιμώντας το κόστος κατά 213 τοις εκατό. Gen Xers υπερεκτιμούν το κόστος κατά 119 τοις εκατό.

Κάνοντας Άλλες προτεραιότητες για το μέλλον της Ασφάλισης Ζωής

Λόγω των ανησυχιών για το κόστος ασφάλισης ζωής, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε περιοχές όπου βλέπουν περισσότερο από μια άμεση οικονομική ανάγκη. Η μελέτη Βαρόμετρο διαπίστωσε τα εξής:

  • 29 τοις εκατό των Millennials πράξεις αποταμίευσης για τις διακοπές ως προτεραιότητα σε σχέση με την αγορά μερικών ή περισσότερες ασφάλειες ζωής?
  • 23 τοις εκατό των Gen Xers είπε πληρώνουν για ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως να βγείτε έξω για να φάει, ταινίες ή για ψώνια ήταν μια προτεραιότητα σε σχέση με την αγορά μερικών ή περισσότερες ασφάλειες ζωής?
  • 49 τοις εκατό των ατόμων 65 ετών και άνω πράξεις πληρωμής για δαπάνες όπως το Internet, καλωδιακή και κινητά τηλέφωνα ως προτεραιότητα σε σχέση με την αγορά μερικών ή περισσότερες ασφάλειες ζωής και το 60 τοις εκατό των Millennials, δήλωσε η ίδια.

Ασφάλιση Ζωής μπορεί να προστατεύσει τους αγαπημένους σας

Η ασφάλιση ζωής είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα – με καλό λόγο. Υποστηρίζεται συχνά ότι αν τα σοφά επενδύσει τα χρήματα που πληρώνετε σε ασφάλιστρα για την ασφάλιση ζωής της εταιρείας σας, την περιουσία σας μετά το θάνατό σας θα πρέπει να αξίζει περισσότερο. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον και στην περίπτωση πρόωρο θάνατο, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής θα μπορούσε οικονομική διασφάλιση της οικογένειάς σας και να τους αποτρέψει από το να υπομείνει μια σημαντική οικονομική δυσκολία.

Το πραγματικό όφελος της ασφάλισης ζωής, έρχεται στη γνώση ότι έχετε λάβει όλα τα μέτρα που είναι δυνατόν να προστατεύσει την οικογένειά σας και τους αγαπημένους τους σε περίπτωση που η ζωή δεν πάει όπως έχει προγραμματιστεί.

3 πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά την αγορά Ασφάλειες Ζωής

Αν συμπεράνουμε ότι η αγορά ασφαλειών ζωής είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας και τις ανάγκες της οικογένειάς σας, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

1. Είναι σημαντικό να ψωνίσει γύρω για το δικαίωμα παροχής και το δικαίωμα της πολιτικής.

Πριν κάνετε οποιαδήποτε μεγάλη ασφάλεια ζωής αποφάσεις, είναι σημαντικό να κάνετε την εργασία σας και να μιλήσετε με έναν εξουσιοδοτημένο πράκτορα. Θα θέλετε να έχετε μια σταθερή κατανόηση των επιλογών σας και τι είδους πολιτική μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Θα υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα επηρεάσουν το κόστος της πολιτικής σας, τις πιο προφανείς είναι η ηλικία και η υγεία. Αλλά να έχετε κατά νου ότι και άλλοι παράγοντες όπως το πιστωτικό ιστορικό σας, την οδήγηση αρχεία, τα χόμπι και τον τρόπο ζωής μπορεί επίσης να επηρεάσει το κόστος της πολιτικής σας.

2. ασφάλιστρα σας μπορεί να αυξάνονται με την ηλικία. 

Σε πολλές περιπτώσεις, τα ασφάλιστρα σας θα ανεβεί η ηλικία σας ανεβαίνει. Ο λόγος για αυτό είναι ότι καθώς μεγαλώνουμε, μπορεί να αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα υγείας τα οποία με τη σειρά της κάνει την ασφάλιση αγορά ζωή πιο ακριβά. Μπορεί να είναι δύσκολο να εξετάσει την καταβολή για την ασφάλιση ζωής, αν είστε μόνο στο ’20 ή το ’30, αλλά αν έχετε μια οικογένεια και τους αγαπημένους τους για την προστασία, θα μπορούσε να είναι καλά αξίζει τον κόπο.

Η ιδανική στιγμή για να αγοράσουν ασφάλιση ζωής μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή, ενώ είστε νέοι και υγιείς.

3. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ανάγκες σας μπορεί να αλλάξει. 

Εάν επιλέξετε να αγοράσετε ασφάλιση ζωής, να είστε βέβαιος να αναθεωρήσει την πολιτική σας σε ετήσια βάση και όταν συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα της ζωής. Ορόσημα όπως ο γάμος, η αγορά ενός νέου σπιτιού, και με τα παιδιά είναι όλοι οι παράγοντες που καθορίζουν το κατάλληλο ποσό της κάλυψης.

Έχετε αγοράσει πρόσφατα την ασφάλεια ζωής; Να κοιμάστε καλύτερα το βράδυ γνωρίζοντας ότι έχετε επιπλέον προστασία για την οικογένειά σας;

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.