Επτά Σημεία χρέος σας είναι εκτός ελέγχου (και τι να κάνουμε για αυτό)

Home » Credit and Debt » Επτά Σημεία χρέος σας είναι εκτός ελέγχου (και τι να κάνουμε για αυτό)

Επτά Σημεία χρέος σας είναι εκτός ελέγχου (και τι να κάνουμε για αυτό)

Σε πολλούς τρόπους, μετάγγιση μέχρι το χρέος έχει καταστεί σχεδόν μια αμερικανική χόμπι. Αγοράζοντας ένα νέο σύνολο σαλόνι; Χρηματοδοτήσει το για 12 έως 36 μήνες σε 0%. Η διαπραγμάτευση στο αυτοκίνητό σας; Λοιπόν, φυσικά, θα θελήσετε να πάρετε ένα νέο δάνειο αυτοκινήτων – μπορείτε να το επεκτείνετε ακόμα πάνω από 84 μήνες για να θαμπό τον πόνο. Πηγαίνω διακοπές? Απλά να το φορτίσετε και να πληρώσει για αυτό αργότερα – Θέλω να πω, αυτό είναι τι κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, έτσι δεν είναι;

Είμαστε τόσο συνηθισμένοι να χρησιμοποιούν το χρέος για κάθε αγορά που είναι σχεδόν ανήκουστο να παραμείνει χωρίς χρέος. Και αν μπορείτε να αποφύγετε το χρέος, μπορείτε ακόμη και να θεωρηθεί ως ένα είδος weirdo.

Αλλά, πόσο χρέος είναι πάρα πολύ; Για πολλούς, υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή για να προχωρήσει. Ενώ υπάρχει σίγουρα τίποτα λάθος με τη λήψη έξω μια υποθήκη για να αγοράσει ένα σπίτι, δανείζονται πάρα πολύ και τα οικονομικά σας θα μπορούσε να τεντωθεί πολύ λεπτές. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τα δάνεια αυτοκινήτων, προσωπικά δάνεια και το χρέος πιστωτικών καρτών. Δεν έχει σημασία αν είστε κατάλληλος για να δανειστεί περισσότερα χρήματα ή όχι, υπάρχει ένα σημείο όπου θα δανειστεί τόσο πολύ που βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο για την οικονομική κίνδυνο.

Table of Contents

Επτά Σημεία χρέος σας είναι εκτός ελέγχου

Αν είστε αγωνίζονται με το χρέος, αλλά δεν είναι σίγουρος για το αν η κατάστασή σας είναι διαχειρίσιμη ή όχι, εδώ είναι επτά σημάδια είστε σε πάνω από το κεφάλι σας:

# 1: Είσαι μόλις και μετά βίας να συμβαδίσουν με τις ελάχιστες πληρωμές για το χρέος σας.

Εάν έχετε το χρέος πιστωτικών καρτών που βγαίνει από την wazoo και την τακτική τους λογαριασμούς για να πληρώσει, μπορεί μόλις και μετά βίας να συμβαδίσει με τις ελάχιστες πληρωμές σας, πόσο μάλλον να πληρώσετε τίποτα επιπλέον προς το χρέος σας. Εάν η κατάσταση αυτή ακούγεται σαν εσάς, είναι πολύ πιθανό ότι έχετε δαγκώσει μακριά περισσότερο από μπορείτε να μασήσετε.

Αν είστε μόλις συμβαδίσουν με ελάχιστη καταβολή κάθε μήνα, θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να μειώσει τις μηνιαίες υποχρεώσεις σας ή να κερδίσουν περισσότερα χρήματα – δεν υπάρχει πραγματικά κανένας τρόπος γύρω από αυτό.

# 2: το χρέος σας αυξάνεται κάθε μήνα.

Ας πούμε ότι είστε αγωνίζονται με το χρέος ήδη, αλλά τα υπόλοιπα σας συνεχίσει να αυξάνεται κάθε μήνα. Είτε θέλετε να κάνετε τις ελάχιστες πληρωμές κάθε μήνα ή πληρωμή κάτω ακόμη περισσότερο από αυτό, αν είστε χρέωσης περισσότερο από ό, τι πληρώνετε, είστε ενίσχυση ισορροπίες σας με κάθε αγορά που κάνετε. Πληρώνοντας $ 600 προς μια ισορροπία πιστωτικών καρτών είναι μεγάλη – αλλά όχι αν χρεώνει $ 800 τον ίδιο μήνα.

Σε αυτήν την περίπτωση, έχετε σίγουρα περισσότερο χρέος από ό, τι μπορείτε να χειριστείτε. Και αν δεν βάλετε ένα καπάκι για τις δαπάνες σας, τα οικονομικά σας θα μπορούσε γρήγορα να βγει εκτός ελέγχου.

# 3: Το πιστωτικό αποτέλεσμά σας έχει λάβει ένα χτύπημα.

Ένα από τα μεγαλύτερα καθοριστικούς παράγοντες της βαθμολογία σας FICO είναι η χρησιμοποίηση της πιστωτικής σας, ή τα ποσά που οφείλετε σε σχέση με τα πιστωτικά όρια σας. Αν έχετε δύο πιστωτικές κάρτες με συνολικό όριο των $ 10.000, για παράδειγμα, και συνδυασμένο υπόλοιπο του λογαριασμού σας είναι $ 7.500 μεταξύ τους, τα πιστωτικά αξιοποίηση σας είναι 75%. (Θέλετε να είναι πιο κοντά στο μηδέν.)

Αυτός ο παράγοντας αποτελεί σχεδόν το ένα τρίτο της βαθμολογίας FICO σας – μόνο μετράει το ιστορικό πληρωμών σας για περισσότερα. Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα χρήματα που οφείλετε και η μεγαλύτερη χρήση σας, το πιο πιθανό πιστωτικό αποτέλεσμά σας θα μειωθεί.

# 4: Δεν είστε εξοικονόμηση οποιαδήποτε χρήματα.

Αν τα χρέη σας είναι τόσο μεγάλη ώστε δεν είστε εξοικονόμηση κάποια χρήματα κάθε μήνα, δεν είστε μόνοι. Σύμφωνα με την Go Τραπεζών Τιμές, περισσότερο από το ήμισυ των αμερικανικών νοικοκυριών είχε λιγότερο από $ 1.000 στην αποταμίευση το 2017.

Στην ιδανική περίπτωση, θα θελήσετε να έχετε ένα πλήρως εξοπλισμένο ταμείο έκτακτης ανάγκης – αρκετό για να καλύψει μερικούς μήνες των εξόδων, αν έχετε χάσει την εργασία σας – ή τουλάχιστον $ 1.000 κρυμμένα μακριά για να καλύψει μια βασική έκτακτης ανάγκης. Χρέη τόσο σκληρά για να βεβαιωθεί ότι θα σας αποτρέψει από την εξοικονόμηση οποιαδήποτε χρήματα θα γίνει πιθανότατα ένα πρόβλημα νωρίτερα παρά αργότερα.

# 5: Είστε που ζουν εκκαθαριστικό σημείωμα-to-εκκαθαριστικό σημείωμα.

Αν χρειαστεί να περιμένετε μέχρι την ημέρα πληρωμής για την κάλυψη βασικών τους λογαριασμούς κάθε μήνα, οι πιθανότητες είναι καλές είστε ένα οικονομικό έκτακτης ανάγκης ή απροσδόκητη νομοσχέδιο μακριά από την οικονομική κρίση. Λάβετε υπόψη σας ότι χρειάζεται μόνο μία έχασε εκκαθαριστικό σημείωμα ή οικονομική παραπάτημα για την ικανότητά σας να συμβαδίσει με τους λογαριασμούς σας να πέσει από τα χέρια σας.

# 6: Οι συλλέκτες χρέους έχουν αρχίσει να ονομάζουν.

Αν έχουν συλλέκτες χρέους ζητούν να σας κυνηγήσουν πάνω από απλήρωτους λογαριασμούς, τότε τα χρέη σας έχουν σίγουρα αυξηθεί εκτός ελέγχου. Δεδομένου ότι το χρέος σας είναι σε συλλογές, αυτό σημαίνει ότι έχετε μείνει πίσω και απέτυχε να συμβαδίσει με τις μηνιαίες πληρωμές σας. Το πιστωτικό αποτέλεσμά σας θα αρχίσει να αισθάνονται τις επιπτώσεις της αθέτησης σας μάλλον γρήγορα σε αυτό το σημείο, και θα πρέπει να βρούμε μια διέξοδο.

# 7: Έχετε δανειστεί χρήματα για να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, αν έχετε δανειστεί χρήματα από την οικογένεια και τους φίλους για να καλύψει τους λογαριασμούς σας, είναι αρκετά πιθανό ότι είστε σε πάνω από το κεφάλι σας. Μπορεί να έχουν πρόβλημα αποπληρωμής των δανείων αυτών, εκτός εάν κάτι δραστικές αλλαγές με τα χρέη σας ή τις συνήθειες των δαπανών.

Τι να κάνετε αν έχετε πάρα πολύ χρέος

Αν κάποια (ή όλα) από τους παραπάνω παράγοντες περιγράφουν την κατάστασή σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να ξεκινήσετε στο δρόμο προς την ανάκαμψη – αν και πολλές από τις επιλογές σας δεν θα είναι εύκολες. Αντί να αγωνίζονται, εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτάσετε στο δρόμο έξω από το χρέος σήμερα:

Κόψτε τις δαπάνες του νοικοκυριού σας και να πάρετε σε έναν «προϋπολογισμό γυμνά κόκαλα».

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση του λίπους. Όταν είστε στο χρέος και αγωνίζονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς σας, αυτό σημαίνει συνήθως αναζητούν τρόπους για να μειώσουν τις εβδομαδιαίες και μηνιαίες δαπάνες σας, ώστε να μπορείτε να ρίξει περισσότερα χρήματα προς τα χρέη σας.

Μια γυμνή προϋπολογισμό οστά απαιτεί από εσάς να αποκόψει όλες τις έκτακτες δαπάνες και να επικεντρωθεί στην καταβολή πυρήνα της στέγασης, τους λογαριασμούς των τροφίμων, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις υποχρεώσεις του χρέους κάθε μήνα – με άλλα λόγια, δεν είναι φαγητό έξω, δαπανώνται χρήματα για την ψυχαγωγία ή την αγορά νέων ρούχων για λίγο . Ενώ ένα γυμνό προϋπολογισμού οστά μπορεί να είναι πολύ αυστηρή για να διατηρήσει ως μακροπρόθεσμη λύση, μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μια λαβή για τα χρέη σας κατά την έναρξη του ταξιδιού σας και να ξεκινήσετε στο δρόμο έξω από το χρέος.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πληρώσει μακριά τα χρέη σας στρατηγικά.

Όταν είστε juggling πάρα πολλά χρέη σε μία φορά, μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείτε. Ίσως είστε ακριβώς που προσπαθεί να κρατήσει μέχρι και συνεχώς να πληρώνουν ό, τι νομοσχέδιο οφείλεται επειγόντως, ή πληρώνετε μια μικρή επιπλέον για ορισμένους λογαριασμούς και όχι τους άλλους, χωρίς έμμετρο λόγο ή λόγο ή πραγματική στρατηγική πίσω από αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να βοηθήσει να οργανωθεί και να δημιουργήσει ένα σχέδιο της επίθεσης.

Ξεκινήστε από καθίσουμε με το σύζυγο ή το σύντροφό σας, ώστε να μπορείτε να καταλάβω τι ακριβώς μοιάζει συνολικό φορτίο του χρέους σας αρέσει. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια λίστα με κάθε χρέος που έχετε, το ισοζύγιο των τρεχουσών, η μηνιαία δόση και το επιτόκιο.

Από εκεί, μπορείτε να καταλάβω πώς να προσεγγίσουμε κάθε ένα από τα χρέη σας. Αν έχετε πολλά μικρότερα χρέη, για παράδειγμα, θα μπορούσε να τους επιτεθεί πρώτα με τη μέθοδο της χιονοστιβάδας του χρέους – και απλά να τους πάρει από τη ζωή σας. Αν τα επιτόκια σας είναι μεγαλύτερη επιβάρυνση, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τη χιονοστιβάδα του χρέους και να αντιμετωπίσουμε τα υψηλότερα υπόλοιπα ενδιαφέροντος πρώτα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό θα βοηθήσει να έχουμε μια πλήρη εικόνα για το πού είστε σε ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε τι θα κάνουμε στη συνέχεια.

Σκεφτείτε παγίωση των χρεών σας με μια μεταφορά υπολοίπου πιστωτικών καρτών.

Αν έχετε μια πολύ χρέος σε υψηλά επιτόκια, ισορροπία μεταφορά πιστωτικών καρτών θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αγοράσετε κάποιο χρόνο για να κάνουν επιπλέον πρόοδο. Αυτές οι κάρτες προσφέρουν 0% ΣΕΠΕ για οπουδήποτε από εννέα έως 21 μήνες και μερικοί έρχονται ακόμη και χωρίς αμοιβή μεταφοράς ισορροπίας.

Αν είστε σε θέση να επιλέξετε μια κάρτα χωρίς χρέωση μεταφοράς υπολοίπου ιδιαίτερα, σημειώνοντας 0% ΣΕΠΕ για μεταφορά οφειλών θα μπορούσε να βοηθήσει με μερικούς τρόπους? όχι μόνο θα μειώσει τις μηνιαίες υποχρεώσεις του χρέους σας, καθώς δεν θα πρέπει να πληρώνουν τόκους, αλλά θα μπορούσε να σας βοηθήσει να πληρώσει το χρέος γρηγορότερα την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει τουλάχιστον το ίδιο ποσό προς τα χρέη σας πλήρωναν πριν.

Αν σκέφτεστε να κάνετε μια προσφορά μεταφορά υπολοίπου, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τα ψιλά γράμματα πριν τραβήξει τη σκανδάλη. Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλουν να ακολουθήσουν μια κάρτα μεταφοράς υπολοίπου που έρχεται με τις χαμηλότερες αμοιβές δυνατή και έχει τη μεγαλύτερη εισαγωγική προσφορά. Θα ήθελα επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τυχόν ειδικούς όρους και προϋποθέσεις ώστε να μπορείτε να ακολουθήσετε κατά γράμμα.

Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι μια μεταφορά ισορροπίας δεν θα λειτουργήσει αν δεν το κάνετε. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο από αυτές τις προσφορές, θα πρέπει να πληρώσει το χρέος με θέρμη – κατά προτίμηση πριν τελειώσει εισαγωγική προσφορά σας. Αν δεν το κάνετε – και αν είστε χαλαροί για την αποπληρωμή του χρέους – εισαγωγική προσφορά σας θα τελειώσει και το επιτόκιο της πιστωτικής σας κάρτας θα επαναφέρει, αφήνοντας σας δεν είναι πολύ καλύτερη κατάσταση από ό, τι ήταν πριν (ή ενδεχομένως χειρότερα, αν τα χρέη σας είναι τώρα σε υψηλότερο ποσοστό).

Σήκωσε μια πλευρά κίνηση για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Ένας άλλος τρόπος για να ελαφρύνει το φορτίο των χρεών τοποθέτησης είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Αν θα μπορούσατε να κερδίσετε ακόμα και ένα ζευγάρι εκατό δολάρια επιπλέον κάθε μήνα, θα είναι σε καλύτερη θέση να πληρώσει το χρέος πιο γρήγορα ή να ξεκινήσετε την εξοικονόμηση ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης.

Μαζεύοντας μια πλευρά σπουδή είναι ένας τρόπος για να κερδίσουν χρήματα από την πλευρά της, ενώ μπορείτε επίσης να εργάζονται με πλήρες ωράριο. Ευτυχώς, είναι ευκολότερο από ποτέ να βρείτε την εργασία μερικής απασχόλησης που εκτελεί ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων από τη συναρμολόγηση επίπλων σε βλέποντας τα σκυλιά, τα σπίτια καθαρισμό, ή την παράδοση ειδών παντοπωλείου. Αναχώρηση θέσεις μας για την καλύτερη εργασία στο σπίτι θέσεις εργασίας και την πλευρά hustles να δοκιμάσετε αυτό το έτος.

Ομοίως, ακόμη και μια προσωρινή έγχυση μετρητών μπορεί να σας βοηθήσει να πληρώσει κάποιες ισορροπίες και να πάρει κάποια ανάσα. Αν έχετε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, για όλο το πατάρι ή υπόγειο, να εξετάσει την πώληση μερικά στοιχεία σε eBay ή Craigslist, και βάζοντας τα έσοδα προς ένα χρέος. Είναι απλά ένα one-time ώθηση, αλλά αν μπορείτε να χτυπήσει από μια ολόκληρη ισορροπία, αυτό είναι ένα μικρότερο μηνιαίο λογαριασμό, θα πρέπει να πληρώσουν από τώρα και στο εξής – απελευθερώνοντας περισσότερα χρήματα για να θέσει προς τα άλλα χρέη σας κάθε μήνα.

Σταματήστε τις δαπάνες!

Ο τελικός τρόπος για να βοηθήσετε τον εαυτό σας στο ταξίδι σας από το χρέος είναι να σταματήσει το σκάψιμο. Αν δεν κάνουμε κάτι για να αλλάξει τις συνήθειες εξόδων σας, είναι πολύ πιθανό τα προβλήματα χρέους σας θα γίνουν πολύ χειρότερα πριν γίνουν καλύτερα

Εξετάστε το ενδεχόμενο να στραφούν σε μετρητά ή χρεωστική μόνο σχεδιάζετε τη στρατηγική σας από το χρέος. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να παρακολουθείτε τα έξοδά σας για λίγο για να δούμε ποιες είναι οι αδυναμίες σας και κόπο περιοχές. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα χρέη σας δεν πηγαίνει μακριά – και θα μπορούσε εύκολα να κάνει χειρότερα αν δεν χαλιναγωγήσει τις δαπάνες σας.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.