Θα έπρεπε να αγοράσετε Ασφάλειες Ζωής μου μέσα από τη δουλειά;

Home » Insurance » Θα έπρεπε να αγοράσετε Ασφάλειες Ζωής μου μέσα από τη δουλειά;

Θα έπρεπε να αγοράσετε Ασφάλειες Ζωής μου μέσα από τη δουλειά;

Πολλοί εργοδότες προσφέρουν βασική ασφάλιση ζωής για τους υπαλλήλους τους ως μέρος του πακέτου παροχών σε εργαζομένους. Αν και ποικίλλει, αυτό το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής είναι συνήθως ένα καθορισμένο ποσό ή το ισοδύναμο του μισθού ενός έτους και προσφέρεται σε πολύ χαμηλό κόστος ή ακόμα και δωρεάν. Αν και αυτό μπορεί να είναι αρκετό για την κάλυψη εάν είστε άγαμοι, χωρίς εξαρτώμενα, πολλές εταιρείες προσφέρουν τη δυνατότητα να αγοράσει ένα συμπληρωματικό πολιτική. Παρακάτω, όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την ασφάλιση ζωής μέσα από τον εργοδότη σας, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε αν είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Τα μειονεκτήματα της Αγοράζοντας Ασφάλειες Ζωής Μέσω της εργασίας σας

Παίρνοντας ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής μέσα από τον εργοδότη σας μπορεί να φαίνεται σαν την πιο βολική επιλογή, δεν είναι χωρίς τα μειονεκτήματά του. Εάν επρόκειτο να χάσετε τη δουλειά σας, θα χάσετε ασφαλιστική κάλυψη ζωής σας. Θα μπορούσε επίσης να έχει ένα κενό στην κάλυψη εάν επρόκειτο να εγκαταλείψει την εργασία σας και να ξεκινήσετε ένα νέο.

Ένα άλλο πράγμα που εξετάζει είναι εάν πρότυπο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής της εταιρείας σας είναι αρκετά μεγάλη, αν έχετε ένα σύζυγο και άλλων εξαρτώμενων ατόμων. Αν όχι, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε μια συμπληρωματική πολιτική από μια εξωτερική οντότητα.

Οφέλη από πάρει Ασφαλίσεων Ζωής Μέσω της εργασίας σας

Εάν έχετε μια προϋπάρχουσα κατάσταση της υγείας όπως ο διαβήτης, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα παραδοσιακό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής όρου. Αν αυτή είναι η περίπτωση, θα ήταν επωφελής για σας να αποκτήσετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής μέσα από τον εργοδότη σας, δεδομένου ότι είναι συνήθως πιο εύκολο να πάρει έγκριση από τον εργοδότη σας από έναν εξωτερικό πάροχο.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του να πάρει την ασφάλιση ζωής μέσα από τον εργοδότη σας είναι η ευκολία. Για παράδειγμα, ίσως γνωρίζετε θα πρέπει να πάρετε την ασφάλιση ζωής, αλλά απλά δεν έχουν πάρει γύρω σε αυτήν ακόμα. σχέδια εργασίας-χορηγία είναι μια πολύ καλή λύση σε αυτό. Τέλος, το κόστος ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής που αγοράζονται μέσω του εργοδότη σας είναι συχνά πολύ φθηνότερο, και πολλοί είναι ελεύθερη.

Ο προσδιορισμός της κάλυψη που χρειάζεστε

Για να το θέσω απλά, θα πρέπει να αγοράσετε αρκετή ασφάλεια ζωής για να καλύψει τις υποχρεώσεις σας, όπως και τα έξοδα κηδείας, τους ιατρικούς λογαριασμούς, και τις μελλοντικές δαπάνες διαβίωσης για τυχόν εξαρτώμενα άτομα. Για εκείνους με τις οικογένειες και άλλα εξαρτώμενα άτομα, ένας καλός κανόνας είναι να έχουμε μια πολιτική όρου ζωής περίπου οκτώ φορές το ετήσιο εισόδημά σας. Σε αυτή την περίπτωση, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής που λαμβάνονται μέσω του εργοδότη σας θα πρέπει να θεωρείται συμπληρωματική πολιτική σε μια άλλη μεγαλύτερη πολιτική.

Επιπλέον, η αύξηση των μισθών και τα έξοδα διαβίωσης σας, ασφαλιστική κάλυψη ζωής σας θα πρέπει, επίσης. Ωστόσο, από τη στιγμή που έχουν εξοφλήσει το σπίτι σας και βάλτε τα παιδιά σας μέσα από το κολέγιο, μπορεί να αποφασίσει να μειώσει το ποσό της πολιτικής σας.

Από την άλλη πλευρά, όταν είσαι νέος, εάν είναι άγαμος ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη, δεν μπορείτε να επιλέξετε να μεταφέρει την ασφάλιση ζωής σε όλα μέχρι να ξεκινήσει μια οικογένεια. Αν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό διατίθεται για την κάλυψη του κόστους ταφής σας, έτσι δεν είναι ένα βάρος για τους φίλους και την οικογένειά σας.

Επιλέγοντας ένα Ασφαλιστήριο Ζωής

Αν αποφασίσετε να μην αποκτήσουν ασφάλιση ζωής μέσα από τον εργοδότη σας, ή αν ψάχνετε για μια συμπληρωματική πολιτική στην κορυφή του τι προσφέρει ήδη στο χώρο εργασίας σας, να είστε βέβαιος να ψωνίσει αρκετές διαφορετικές πολιτικές για να πάρει την καλύτερη διαθέσιμη τιμή.

Λάβετε υπόψη ότι οι φορείς παροχής ασφαλειών ζωής να κάνει μια εκτίμηση των κινδύνων, όταν ασφαλίζουν σας και μπορεί να μειωθεί για σοβαρά προβλήματα υγείας ή να επιβαρύνονται με υψηλότερο ποσοστό, εάν πιστεύουν ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος.

ζωής όρου προσφέρει τις χαμηλότερες τιμές και παρέχει κάλυψη για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, όπως 10, 20, ή 30 χρόνια. Η ασφάλεια ζωής όρου δεν έχει καμία αξία σε μετρητά, και τους δικαιούχους σας να λαμβάνουν μόνο μια πληρωμή, αν πεθαίνουν κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Μόλις ο όρος είναι πάνω, θα έχετε τη δυνατότητα να ανανεώσουν την πολιτική σας, συχνά σε υψηλότερη τιμή. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε όρος ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής σας σε μια ολόκληρη πολιτική.

Ολόκληρη ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής προκύψουν επίσης αφορολόγητα μερίσματα, επίσης γνωστή ως αξία σε μετρητά της πολιτικής. Μπορείτε επίσης να δανειστείτε κατά το ποσό της πολιτικής. Η πριμοδότηση παραμένει επίσης το ίδιο, αν και είναι πιο ακριβά από μια πολιτική όρου ζωής.

Τέλος, να θυμάστε: δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην έχουν ασφάλεια ζωής, αν έχετε εξαρτώμενα, έτσι ώστε να αρχίσετε να παίρνετε τα μέτρα σήμερα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.