Θα έπρεπε να συνυπογράψουν μια Φοιτητικό Δάνειο;

Home » Banking and Loans » Θα έπρεπε να συνυπογράψουν μια Φοιτητικό Δάνειο;

Θα έπρεπε να συνυπογράψουν μια Φοιτητικό Δάνειο;

Η απόφαση να συνυπογράψει ένα δάνειο σπουδαστών έρχεται κάτω με το αν μπορείτε να επιστρέψει το σύνολο του δανείου για τη δική σας εάν είναι απαραίτητο.

Θα πρέπει να συνυπογράψουν ένα φοιτητικό δάνειο μόνο αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το εξοφλήσει τον εαυτό σας, γιατί μπορεί να χρειαστεί να.

Co-υπογραφή σας κάνει να είναι νομικά υπεύθυνοι για την αποπληρωμή του δανείου, εάν ο κύριος οφειλέτης δεν μπορεί. Και αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να κάνουν τις πληρωμές, η πιστωτική σας θα καταστραφεί.

Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να συνυπογράψει, θα πρέπει να το κάνουν γνωρίζοντας τους κινδύνους και πώς μπορείτε να πάρετε από το γάντζο για το δάνειο στο μέλλον.

Επιλογές για να εξετάσει πριν από την συν-υπογραφή

Πριν από την εφαρμογή για ένα ιδιωτικό δάνειο σπουδαστών ως συν-υπογράφων, κατευθύνει το κύριο δανειολήπτη προς άλλες επιλογές.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε υποβάλει τη δωρεάν εφαρμογή για την ομοσπονδιακή ενίσχυση σπουδαστών, ή FAFSA, να πληρούν τις προϋποθέσεις για όλους τους ομοσπονδιακούς ενίσχυση των φοιτητών. Αυτό περιλαμβάνει δωρεάν ή κερδίσει βοήθεια, όπως επιχορηγήσεις, υποτροφίες και το έργο-μελέτη, καθώς και ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια.

Για τους προπτυχιακούς φοιτητές, ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια είναι η καλύτερη επιλογή, επειδή δεν απαιτούν πιστωτικό ιστορικό ή συν-υπογράφων για να προκριθεί. Τα περισσότερα ιδιωτικά δάνεια κάνουμε.

Σε σύγκριση με τα ομοσπονδιακά δάνεια, τα ιδιωτικά δάνεια έχουν την τάση να φέρνουν τα υψηλότερα επιτόκια και έχουν λιγότερες επιλογές επιστροφής ή ευκαιρίες για συγχώρεση δάνειο. Θα πρέπει να εξετάζεται μόνο μετά από όλα ομοσπονδιακή βοήθεια έχει φτάσει στο όριο.

Υπάρχουν μερικά ιδιωτικά δάνεια σπουδαστών που δεν απαιτούν συν-υπογράφων. Η έγκριση βασίζεται στην καριέρα και την εισοδηματική δυνατότητα, αλλά αυτά τα δάνεια φέρνουν τα υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με άλλες ιδιωτικές επιλογές.

Ποιος μπορεί να συνυπογράψει ένα δάνειο;

Σχεδόν ο καθένας με μια πιστωτική ιστορία που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να συνυπογράψουν ένα φοιτητικό δάνειο.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να συνυπογράψει ένα δάνειο σπουδαστών για το παιδί σας, το εγγόνι, άλλος συγγενής ή ακόμα και έναν φίλο. Ιδιώτες δανειστές να αναζητήσετε συν-υπογράφοντες με ένα σταθερό εισόδημα και καλή έως εξαιρετική πιστωτικά αποτελέσματα, συνήθως σε υψηλές 600s ή παραπάνω. Θεωρούν επίσης και άλλα χρέη που ήδη έχετε.

Ένα συν-υπογράφων δίνει έναν οφειλέτη πρόσβαση σε χρηματοδότηση κολέγιο αυτός ή αυτή διαφορετικά δεν θα είχαν? μπορεί επίσης να βοηθήσει την πιστωτική μαθητή κατασκευής.

Αλλά ακριβώς επειδή μπορείτε να συνυπογράψει ένα δάνειο δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε.

Πώς συν-υπογραφή επηρεάζει την πιστωτική σας

Όταν συν-υπογράψει ένα δάνειο, που μοιράζουν τα κλειδιά για την πιστωτική σας πάνω στον οφειλέτη μαθητή.

Ο αντίκτυπος της συν-υπογραφή θα γίνουν αισθητές ακόμη και πριν από ένα δάνειο έχει εγκριθεί: Θα πάρετε μια προσωρινή ding στο πιστωτικό αποτέλεσμά σας, όταν ο δανειστής εκτελεί μια σκληρή έλξη στην πιστωτική ιστορία σας κατά το στάδιο της εφαρμογής.

Αφού εγκριθεί, το δάνειο και το ιστορικό πληρωμών του θα εμφανιστεί στην πιστωτική έκθεσή σας. Τυχόν έχασε τις πληρωμές μπορεί να βλάψει το πιστωτικό σας.

Αν ο οφειλέτης δεν μπορεί να καλύψει τις πληρωμές και δεν μπορείτε να τα καλύψει, το δάνειο θα μπορούσε να πάει σε default. Είναι ένα μαύρο σημάδι που θα παραμείνουν στην πιστωτική έκθεσή σας για επτά χρόνια, μεταξύ άλλων οικονομικές συνέπειες.

Άλλοι κίνδυνοι της συν-υπογραφή

Co-υπογραφή μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να δανειστεί. Co-υπογραφή ενός δανείου αυξάνει το «χρέος» μέρος του λόγου σας χρέους προς το εισόδημα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να πάρει νέα πίστωση για πράγματα όπως ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι.

Οι καθυστερήσεις πληρωμών θα μπορούσε να έχει δανειστές ή συλλέκτες μετά. Από τη στιγμή που η πληρωμή έχει καθυστερήσει ή χαθεί, μπορείτε να ακούσετε από το δανειστή, ή, ακόμη χειρότερα, ένας συλλέκτης χρέους. Για την αποφυγή έχασε τις πληρωμές, να ενθαρρύνει την κύρια οφειλέτη για να εγγραφείτε για autopay ή να επικοινωνούν μαζί τους κάθε μήνα πριν από τις πληρωμές οφείλονται.

Θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος σε περίπτωση θανάτου ή αναπηρίας. Μπορεί να ακούγεται νοσηρή, αλλά να μάθετε την πολιτική του δανειστή, αν ο δανειολήπτης πεθαίνει ή γίνεται με ειδικές ανάγκες. Αν δεν καταστεί δυνατή η συγχώρεση, η ευθύνη να κάνει τις πληρωμές θα πέσει αποκλειστικά σε εσάς.

Τι να συζητήσει με τον δανειολήπτη μαθητή

Co-υπογραφή απαιτεί μια ανοιχτή συζήτηση με τον κύριο οφειλέτη, ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που παίρνετε ως συν-υπογράφων και πόσο μακροπρόθεσμη αποπληρωμή θα επηρεάσει τη ζωή μετά από το κολλέγιο. Αυτή η συζήτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει αυτό που σπουδάζουν, όταν αναμένουν να αποφοιτήσουν και τι θα μπορούσε να είναι επαγγελματικές τους προοπτικές και τις δυνατότητες εισοδήματος.

Μπορείτε πιθανόν γνωρίζετε τον οφειλέτη καλά, γι ‘αυτό ρωτήστε τον εαυτό σας: Το πρόσωπο αυτό έχει δείξει ότι αυτός ή αυτή είναι αρκετά υπεύθυνη για να αναλάβει τη δέσμευση του δανείου; Για να ολοκληρώσετε χρόνια σπουδών; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε θα πρέπει να δείξει τον δανειολήπτη προς άλλες επιλογές.

Πώς να παραμείνουν στην κορυφή της συνυπογράφουν δάνειο

Όταν ένας δανειστής κάνει μια προσφορά, διαβάστε γραμμάτιο του δανείου να κατανοήσετε πλήρως όλες τις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, ο ιδιώτης δανειστής Sallie Mae λέει ο πρωτογενής δανειολήπτη και συν-υπογράφων το μερίδιο της ευθύνης τις πληρωμές στην ώρα τους.

Για να αποφευχθούν τυχόν μελλοντικές εκπλήξεις, μάθετε ποιο επίπεδο της επικοινωνίας θα λάβετε ως συν-υπογράφων. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει, όταν οι πληρωμές ή πόσο σύντομα μετά από μια χαμένη πληρωμή που θέλετε να κοινοποιούνται, μαζί με τυχόν τέλη αξιολογούνται. Ρωτήστε το δανειστή πώς θα λάβετε ειδοποίηση, όπως τηλέφωνο, email ή ταχυδρομείου.

Αν ο οφειλέτης σας λέει αυτός ή αυτή δεν μπορεί να καλύψει την πληρωμή πριν από την προβλεπόμενη, επικοινωνήστε αμέσως με το δανειστή για να μάθετε τις επιλογές σας. Μπορεί να είστε σε θέση να πάρει για ένα νέο πρόγραμμα αποπληρωμής ή να προκαλέσει μια προσωρινή παύση των πληρωμών.

Πώς να απελευθερωθεί από συν-υπογραφή

Υπάρχουν δύο τρόποι να πάρει κυκλοφόρησε από κοινού την υπογραφή ευθύνη: απελευθέρωση συν-υπογράφων και αναχρηματοδότησης.

απελευθέρωση συν-υπογράφων είναι ένα χαρακτηριστικό που θέλετε να αναζητήσετε σε ένα ιδιωτικό δάνειο σπουδαστών. Οι περισσότεροι δανειστές επιτρέπουν το όνομά σας και νομική ευθύνη που πρέπει να αφαιρεθεί από το δάνειο στιγμή που ο δανειολήπτης έχει κάνει έναν ορισμένο αριθμό έγκαιρες πληρωμές. Ο αριθμός αυτός κυμαίνεται από 12 έως 48 μήνες, ανάλογα με το δανειστή.

Μπορείτε επίσης να επισημάνω τον οφειλέτη για να αναχρηματοδότησης, η οποία θα αφαιρέσει το όνομά σας από το δάνειο και να επιτρέψει στον οφειλέτη για να συνδυάσει τα φοιτητικά δάνεια του ή της σε ένα ενιαίο δάνειο με χαμηλότερο επιτόκιο, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Για την αναχρηματοδότηση, θα πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις πίστωσης και εισοδήματος, και να έχουν ένα ρεκόρ για την έγκαιρη πληρωμή.

Πώς να συνυπογράψουν ένα ιδιωτικό δάνειο σπουδαστών

Αν είστε έτοιμοι να συνυπογράψει ένα δάνειο, εσείς και ο οφειλέτης θα πρέπει να συγκρίνουν τις προσφορές από διάφορες δανειστές των φοιτητών, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, πιστωτικές ενώσεις και σε απευθείας σύνδεση δανειστές, για να βρείτε τις χαμηλότερες τιμές.

Ως συν-υπογράφων θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το δάνειο έχει μέγιστη ευελιξία στις πληρωμές. Εξετάστε τα χαρακτηριστικά του δανείου, όπως προστασίες δανειολήπτη – αναβολή και ανοχή – μαζί με τις επιλογές αποπληρωμής και τη διαθεσιμότητα της απελευθέρωσης συν-υπογράφων.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.