Μάθετε πώς να υπολογίσετε σας εσωτερικός βαθμός απόδοσης (IRR)

Home » Investing » Μάθετε πώς να υπολογίσετε σας εσωτερικός βαθμός απόδοσης (IRR)

IRR σας βοηθά να συγκρίνετε Επενδυτικές επιλογές

Μάθετε Πώς να υπολογίσετε το συντελεστή εσωτερικής σας Απόδοσης

Θα πρέπει να είναι εύκολο να υπολογιστεί το ποσοστό απόδοσης (που ονομάζεται δείκτης εσωτερικής απόδοσης ή IRR) που κέρδισε σε μια επένδυση, έτσι δεν είναι; Θα σκέφτονται έτσι, αλλά μερικές φορές είναι πιο δύσκολο από ό, τι θα πίστευε κανείς.

Ταμειακές ροές (καταθέσεις και αναλήψεις), καθώς επίσης και άνιση χρονική στιγμή (σπάνια χρειάζεται να επενδύσετε την πρώτη ημέρα του έτους και να αποσύρει την επένδυσή σας την τελευταία ημέρα του έτους), καθιστούν τον υπολογισμό επιστρέφει πιο περίπλοκη.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα παράδειγμα υπολογισμού των αποδόσεων με τη χρήση απλών τόκων, και στη συνέχεια θα δούμε πώς άνιση ταμειακές ροές και το χρονοδιάγραμμα κάνουν τον υπολογισμό πιο περίπλοκη.

Απλό παράδειγμα Ενδιαφέροντος

Αν βάλετε $ 1.000 σε τράπεζα, η τράπεζα πληρώνει τόκους, και ένα χρόνο αργότερα έχετε $ 1.042. Σε αυτή την περίπτωση, είναι εύκολο να υπολογιστεί το ποσοστό απόδοσης στο 4,2%. Μπορείτε απλά να διαιρέσει το κέρδος των $ 42 μέσα την αρχική σας επένδυση των $ 1.000.

Η άνιση Ταμειακών Ροών και χρονισμού καθιστούν πιο δύσκολη

Όταν λάβετε μια άνιση σειρά των ταμειακών ροών κατά τη διάρκεια αρκετών ετών, ή πάνω από μια περίεργη χρονική περίοδο, τον υπολογισμό του συντελεστή εσωτερικής απόδοσης γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ας υποθέσουμε ότι έχετε ξεκινήσει μια νέα θέση εργασίας στα μέσα του έτους. Μπορεί να επενδύσουν σε σας 401 (k) μέσω μειώσεων των μισθών, ώστε κάθε μήνα τα χρήματα πηγαίνει να δουλέψει για σας. Για να υπολογίσετε με ακρίβεια το IRR θα πρέπει να γνωρίζουν την ημερομηνία και το ποσό της κάθε κατάθεσης και το τελικό υπόλοιπο.

Για να το κάνετε αυτό το είδος υπολογισμού θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό, ή ένα οικονομικό αριθμομηχανή, η οποία σας επιτρέπει να εισάγετε τις ποικίλες ταμειακές ροές σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Παρακάτω είναι μερικές πηγές που μπορούν να βοηθήσουν.

Γιατί Υπολογίστε Εσωτερικός Βαθμός Απόδοσης;

Είναι σημαντικό να υπολογίσετε το αναμενόμενο εσωτερικό ποσοστό απόδοσης, έτσι ώστε να μπορεί να συγκρίνει επαρκώς τις επενδύσεις εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, με τη σύγκριση του εκτιμώμενου συντελεστή εσωτερικής απόδοσης για μια επένδυση σε ακίνητα με εκείνη της καταβολής προσόδου με εκείνη ενός χαρτοφυλακίου από αμοιβαία κεφάλαια δείκτη, μπορείτε να ζυγίζουν πιο αποτελεσματικά από τους διάφορους κινδύνους που μαζί με τις δυνητικές αποδόσεις – και ως εκ τούτου πιο εύκολα να κάνει μια επενδυτική απόφαση αισθάνεστε άνετα με.

Αναμενόμενη απόδοση δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να δούμε? επίσης να εξετάσει το επίπεδο του κινδύνου ότι οι διάφορες επενδύσεις εκτίθενται. Υψηλότερες αποδόσεις έρχονται με υψηλότερους κινδύνους. Ένας τύπος κίνδυνος είναι ο κίνδυνος ρευστότητας. Μερικές επενδύσεις πληρώνουν υψηλότερες αποδόσεις σε αντάλλαγμα για λιγότερο ρευστότητας – για παράδειγμα, μια πιο μακροπρόθεσμη CD ή ομολόγων πληρώνει ένα υψηλότερο ποσοστό επιτοκίου ή κουπόνι από την μικρότερη επιλογές όρος επειδή έχουν διαπράξει τα χρήματά σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την εσωτερική ποσοστό τους υπολογισμούς απόδοσης να συγκρίνει μία πιθανή επένδυση στην άλλη. Οι επενδυτές θα πρέπει να τα χρησιμοποιούν με τον ίδιο τρόπο. Στο προγραμματισμού της συνταξιοδότησης, υπολογίζουμε την ελάχιστη απόδοση που χρειάζεστε για να επιτύχετε για να επιτύχετε τους στόχους σας και αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αξιολόγηση αν ο στόχος είναι ρεαλιστικός ή όχι.

Εσωτερικός Βαθμός Απόδοσης δεν είναι το ίδιο όπως χρονικά σταθμισμένη Επιστροφή

Τα περισσότερα αμοιβαία κεφάλαια και άλλες επενδύσεις που αναφέρουν αποδόσεις αναφέρουν κάτι που ονομάζεται Χρονικά Σταθμισμένη Απόδοση (TWRR). Αυτό δείχνει πόσο ένα δολάριο που επενδύεται στην αρχή της περιόδου αναφοράς θα πραγματοποιηθεί.

Για παράδειγμα, αν ήταν ένα πενταετές επιστροφή λήγει το 2015, θα δείχνουν τα αποτελέσματα της επένδυσης την 1η Ιανουαρίου 2001 έως την 31η Δεκεμβρίου 2015. Πόσοι από εσάς να επενδύσει ένα ενιαίο ποσό για την πρώτη κάθε έτους; Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν επενδύουν με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υπάρξει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της απόδοσης επενδύσεων (αυτές που δημοσιεύθηκαν από την εταιρεία) και επιστρέφει επενδυτών (αυτό που επιστρέφει κάθε μεμονωμένο επενδυτή στην πραγματικότητα κερδίζει).

Όπως ένας επενδυτής, χρονικά σταθμισμένη αποδόσεις δεν σας δείξει τι πραγματικά την απόδοση του λογαριασμού σας ήταν αν δεν είχε κανένα καταθέσεις ή αναλήψεις κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου που αναγράφεται. Αυτός είναι ο λόγος που ο εσωτερικός βαθμός απόδοσης γίνεται πιο ακριβής μέτρηση των αποτελεσμάτων σας, όταν επενδύουν ή την ανάκληση των ταμειακών ροών κατά διαφορετικό χρονικά πλαίσια.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.