Πέντε καταστάσεις όπου το χρήμα και Συναισθήματα Μην αναμιγνύετε

Home » Investing » Πέντε καταστάσεις όπου το χρήμα και Συναισθήματα Μην αναμιγνύετε

Πέντε καταστάσεις όπου το χρήμα και Συναισθήματα Μην αναμιγνύετε

Η ανάμειξη χρήματα και τα συναισθήματα είναι σπάνια μια καλή ιδέα. Είναι σχεδόν ποτέ δεν τελειώνει καλά.

Αλλά υπάρχουν ορισμένα βασικά φορές στη ζωή, όταν αυτό ισχύει ιδιαίτερα, όπως όταν περνούν από ένα διαζύγιο, η αγορά ενός σπιτιού, ή μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου και κληρονομεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Είναι εύκολο στη διάρκεια αυτών των χρόνων να αφήσει την απόφαση συναισθήματα σύννεφο και να κάνει λυπηρό οικονομικές επιλογές που θα σας στοιχειώνει για τα επόμενα χρόνια. Με αυτό κατά νου, εδώ είναι πέντε βασικές στιγμές στη ζωή όταν είναι καλύτερο να ελέγξει τα συναισθήματά σας στην πόρτα, όπως κάνετε τις αποφάσεις χρήματα.

Homebuying και πώληση

μεταβιβάσεις ακινήτων είναι συνήθως μια από τις πιο σημαντικές οικονομικές αποφάσεις οι άνθρωποι κάνουν στη ζωή τους, και μαζί με αυτό έρχεται μια rollercoaster συναισθημάτων.

«Όταν το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο που είναι ακόμη πιο σημαντικό να αφαιρέσετε τα συναισθήματα από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων», δήλωσε ο Λέων Goldfeld, συν-ιδρυτής της χρηματιστηριακής ιστοσελίδα ακινήτων Yoreevo.

Για να βοηθήσει το κάνουμε αυτό, Goldfeld συνιστά μια ενδιάμεση χρονική περίοδο 48 ωρών. Αν βρείτε ένα σπίτι που αγαπάτε, πατήστε το κουμπί παύσης. Περάστε λίγες μέρες σκέφτομαι πριν από τη λήψη μιας απόφασης για την αγορά. Κατά την περίοδο αυτή, ρωτήστε τον εαυτό σας μερικές βασικές ερωτήσεις.

«Είσαι το αγοράζει γιατί είναι“το σπίτι των ονείρων σας”ή επειδή είναι σε ελκυστική τιμή;», δήλωσε ο Goldfeld. «Στην ιδανική περίπτωση, η απάντηση είναι και τα δύο. Όμως, η τελευταία θα πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση. Δεν διαχωρίζει τα συναισθήματά σας μπορεί να σας αναγκάσει να πληρώνω πάρα πολύ για ένα σπίτι και μια ενδιάμεση χρονική περίοδο μπορεί να μετριάσει αυτόν τον κίνδυνο.»

Κατά την εξέταση αυτών των δύο ερωτήματα, είναι πρακτικό και να εξετάσει τη μεγάλη εικόνα, προσθέτει Tonya Lockamy, η Φλόριντα με βάση το κτηματομεσίτη.

«Έτσι, πολλοί αγοραστές λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τα σπίτια με βάση την διακόσμηση και τα χρώματα βαφής συνδέουν με,» εξήγησε. «Ένα καλά διακοσμημένο σπίτι θα πουλήσει πιο γρήγορα από ό, τι ένα άδειο σπίτι κάθε φορά. Οι αγοραστές πρέπει να είναι πιο έξυπνοι. Δύο πράγματα που είναι πολύ σημαντικό κατά την αγορά ενός σπιτιού είναι η θέση και η δομή του σπιτιού. Τα υπόλοιπα είναι εύκολο να προσαρμόσετε στις δικές σας προτιμήσεις.»

Δεν πρέπει να παραβλέπεται, η διαδικασία της πώλησης ενός σπιτιού μπορούν, επίσης, να γεμίζουν με συγκίνηση. Μετά από όλα, οι αμέτρητες μνήμες που δημιουργούνται στο σπίτι κάποιου, γιορτές, τα παιδιά που εγείρονται, και πολλά άλλα, όλα εκ των οποίων μπορεί να ρυμουλκό στην καρδιά σας όταν λέει αντίο.

«Αυτό προσθέτει μια άλλη διάσταση του άγχους, όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Lockamy. «Έχω δει πωλητές με τα πόδια από τις προσφορές πλήρη τιμή για καθαρό συναίσθημα, λόγω του άγχους των διαπραγματεύσεων. Είναι σημαντικό ότι ο πωλητής επικεντρώνεται στους όρους της συμφωνίας κατά την αναθεώρηση προσφορά. Είναι η δίκαιη τιμή; Ποιοι είναι οι όροι της περιόδου ελέγχου; Υπάρχουν απρόβλεπτα εκεί; Πόσο καιρό θα πρέπει να κλεισίματος;»

Γάμος και διαζύγιο

Επιβιβάζονται σε μια νέα γάμος είναι μια ευτυχής στιγμή που γεμίζουν με το σχεδιασμό, τα κόμματα, και το χρωματισμό στις λεπτομέρειες της τις ελπίδες και τα όνειρά σας για το μέλλον.

Χωρίς βάζοντας φρένο σε αυτό το χρονικό διάστημα, είναι ακόμα σημαντικό να λαμβάνουν αποφάσεις έξυπνο χρήμα και, το σημαντικότερο, να πάρει στην ίδια σελίδα οικονομικά. Προγραμματίστε μια κανονική ημερομηνία χρήματα με το σύντροφό σας για να μιλήσουμε ανοιχτά, ρεαλιστικά, και αρκετά για την οικονομική κατάσταση και τους στόχους σας.

Ξεκινήστε με τη σκέψη λογικά για το αν χρειάζεστε πραγματικά ένα περίτεχνο, ακριβό γάμο. Όσο μπορείτε να πεύκο για μια τελετή παραμύθι, η έρευνα έχει δείξει ότι τα ζευγάρια που δαπανούν λιγότερα για τους γάμους τους είναι λιγότερο πιθανό να το διαζύγιο.

Μιλώντας για τη δυνατότητα αυτή, μπορείτε επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο μια συμφωνία ζευγαρώματος σε θέση να παρέχει ένα σαφές σχέδιο χρηματοδότησης θα πρέπει το τέλος του γάμου, λέει η Lisa Zeiderman, ιδρυτικό μέλος της Νέας Υόρκης συζυγική και οικογενειακή δικηγορική εταιρεία Miller Zeiderman και Wiederkehr. «Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί για την ιδέα μιας ημέρας κατάθεση για το διαζύγιο, αλλά είναι μια εντελώς δυνατό αποτέλεσμα», λέει.

Ακόμα και αν είστε ήδη παντρεμένος, μπορεί να γίνει μετά την γαμήλια συμφωνία μέχρι να διαιρέσει σωστά τα περιουσιακά σας στοιχεία. Επιπλέον, εάν είχατε τα παιδιά από το γάμο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μετα-γαμήλιο συμφωνία που περιλαμβάνει το οικονομικό μέλλον των παιδιών σας.

Προ-nups μέρος, το διαζύγιο είναι μια δύσκολη στιγμή για ζευγάρια, όταν τα συναισθήματα κάνουν ακόμα και τον πιο λογικούς μεταξύ μας ενεργούν λίγο ανισόρροπος. Το κλειδί είναι να μην αφήσουμε αυτά τα συναισθήματα οδηγούν τη διαδικασία, λέει ο Steven Weil, πρόεδρος και φορολογικές διευθυντής για RMS Λογιστικής στο Fort Lauderdale της Φλόριντα.

«Σε μια προσπάθεια να τιμωρήσει ο ένας τον άλλον, είναι εύκολο να περάσετε πάρα πολύ για τον αγώνα από ό, τι ποτέ να ελπίζουμε ότι θα ανακάμψει», λέει ο Weil. «Τα ζευγάρια που έρχονται σε φιλική απόφαση όχι μόνο μπορούμε να περιμένουμε για να κρατήσει περισσότερα χρήματα στο τραπέζι για να χωρίζουν μεταξύ τους, αλλά μπορούν επίσης να πάρουν τη διαδικασία έξω από το δρόμο και να προχωρήσουμε με τη ζωή τους.»

Κληρονομία

Τις ημέρες και τις εβδομάδες μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, μπορεί να είναι δύσκολο να σκεφτώ καθαρά. Η ενασχόληση με τα οικονομικά ζητήματα σε περιόδους σημαντικής αλλαγής μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο.

«Μετά από κάθε ιδιαίτερα συναισθηματική εκδήλωση, να πάρει το κεφάλι σας γύρω από τα παξιμάδια και τα μπουλόνια των οικονομικών αποφάσεων μπορεί να είναι απειλητικό εμπόδιο», δήλωσε ο Michael Kay, συγγραφέας και το σχεδιασμό οικονομική ζωή στο New Jersey για την οικονομική ζωή Focus. Kay δείχνει το πρώτο εστίασή σας πρέπει να είναι σε ρευστότητα: Έχετε αρκετά χρήματα διαθέσιμα για να καλύψει τις ανάγκες σας;

Όσο για τον καθορισμό πώς να χειριστεί οποιοδήποτε είδος των απροσδόκητων ή κληρονομιάς που προκύπτει από το πέρασμα ενός μέλους της οικογένειας, η προσέγγιση εξαρτάται μακροπρόθεσμα τις ελπίδες και τους στόχους σας.

Ωστόσο, ο Mark ζωγράφος, ένας CFA και ιδρυτής των Financial Group EverGuide New Jersey με βάση το λέει το πρώτο βήμα θα πρέπει να αποφασίσει πόσα έσοδα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από μια κληρονομιά.

«Όταν οι άνθρωποι είναι συναισθηματικά έχουν την τάση να κάνουν κάτι που νομίζουν ότι θα τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα. Στο Χόλιγουντ είναι απεικονίζεται σαν κάποιος τρώει ένα γαλόνι του παγωτού στην εφίδρωση τους βλέποντας μια ταινία, αλλά στην πραγματική ζωή αυτό συνήθως σημαίνει ότι κάνει μια μεγάλη αγορά που έχετε πάντα ήθελε, αλλά ίσως δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει τις δαπάνες «, δήλωσε ο Ζωγράφος. «Με την απροσδόκητα, η λογική των δαπανών πηγαίνει έξω από το παράθυρο, επειδή έχετε πρωτόγνωρη χρήματα και τα συναισθήματά σας θα σας πει να φιγούρα, καθώς και γιατί θα πρέπει να πάρει τον εαυτό σας.»

Εστιάζοντας στο εισόδημα η κληρονομικότητα μπορεί να κερδίσει είναι σημαντικό επειδή παίρνει μερικά από τη συγκίνηση έξω από την απόφασή σας. Για παράδειγμα, αν έχετε κληρονομήσει $ 500.000, η ​​αρχική αντίδραση μπορεί να είναι να σκεφτεί ότι είναι μια πολλά χρήματα και θα αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά τα χρήματα θα παράγει περίπου $ 20.000 το χρόνο σε έσοδα, δεν αισθάνονται σαν τόσο πολύ όσο αρχικά νομίζαμε. Αυτό το απλό βήμα επιτρέπει σε κάποιον να αξιολογήσει εκ νέου τι να κάνει με τα χρήματα και να καταλάβω τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις «, είπε ο ζωγράφος.

Ακόμα μια εξέταση, ειδικά όταν κληρονομεί μια κατηγορία των επενδύσεων χαρτοφυλακίου, είναι το πώς να χειριστεί αυτό το χαρτοφυλάκιο πάμε μπροστά, λέει ο David Edwards, ο πρόεδρος της Νέας Υόρκης με βάση το Heron πλούτου.

«Μια κοινή παγίδα είναι η απροθυμία του δικαιούχου να αλλάξει την επενδυτική στρατηγική κληρονομική επενδύσεων χαρτοφυλακίου,» εξήγησε ο Edwards. «« Αν τα αποθέματα αυτά ήταν αρκετά καλό για τον μπαμπά, είναι αρκετά καλό για μένα!»

Στην πραγματικότητα, η στιγμή της κληρονομιάς είναι μια τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε από την αρχή. Συχνά ο ευεργέτης δεν ήταν σε θέση να πωλήσει τα αποθέματα, λόγω της βαθιάς εκτιμήσεις κεφαλαιουχικών κερδών, αλλά με βήμα-up στην βάση του κόστους βάσει των μετοχών στο χαρτοφυλάκιο μετά το θάνατο, δεν υπάρχει φόρος ποινή για την πώληση, είπε ο Έντουαρντς.

Νέα διαπραγματεύσεις Μισθός

Υπάρχει πολλή υπερηφάνεια τυλιγμένη στην καριέρα και το μισθό του, η οποία μπορεί να επηρεάσει το πώς θα χειριστεί το έργο της ζητώντας αυτό που σας αξίζει.

διαπραγματεύσεις Μισθός μπορεί να είναι συναισθηματική, διότι συνεπάγεται την ανησυχία ή φόβο συνδέονται με τις ανησυχίες για την κατοχή αρκετό εισόδημα για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Μπορεί επίσης να υπάρχει το άγχος που σχετίζεται με την ασυμμετρία των πληροφοριών που συνδέονται με αυτές τις διαπραγματεύσεις, εξήγησε Melissa Donohue, συγγραφέας του βιβλίου «Χρηματοοικονομικά Διατροφή Νέων Γυναικών:. Πώς (και γιατί) να διδάξουν τα κορίτσια για τα χρήματα»

«Με απλά λόγια, ο εργοδότης σας έχει συνήθως περισσότερες γνώσεις από ό, τι κάνετε για το τι μπορεί ή θα πρέπει να καταβληθεί για τη θέση σας, η οποία είναι μια ανισορροπία», εξήγησε.

Διαπραγματεύσεις χρήματα χρειάζονται, επίσης, ότι μπορείτε να μιλήσετε με την αξία σας και την αξία σας, η οποία μπορεί να είναι συναισθηματικά δύσκολο.
«Το εισόδημά σας κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένα τεράστιο μέρος της οικονομικής ασφάλειας μέσω της συνταξιοδότησης. Αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις μισθό θα σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε αυτή την κρίσιμη οικοδόμος πλούτου «, είπε ο Donohue.

Επένδυση

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, δεν είναι ασυνήθιστο για τα συναισθήματα να οδηγήσουν επενδυτικές αποφάσεις. Σχεδόν όλοι οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι συμφωνούν ότι τα συναισθήματα και τις επενδύσεις θα πρέπει να διατηρούνται σε αντίθετες γωνίες.

«Οι άνθρωποι συχνά παίρνουν“παντρεμένη”με ένα απόθεμα ή να κρατήσουν μια επένδυση, επειδή έχει κάποια προσωπική σχέση με ένα μέλος της οικογένειας ή μια επένδυση προαίσθημα», είπε ο Μέρεντιθ Briggs, μια πιστοποιημένη χρηματοοικονομικός σύμβουλος με έδρα τη Νέα Υόρκη Taconic Advisors. «Η επένδυση δεν είναι ένας διαγωνισμός δημοτικότητας ή μια δοκιμασία της πίστης. Όταν πρόκειται για την προσωπική σας χρηματοδότηση θα πρέπει να διαχειρίζονται με προσοχή τον κίνδυνο και αυτό σημαίνει συχνά αγνοώντας ό, τι λέει η καρδιά σας και να ακούτε το κεφάλι σας.»

Aaron Klein, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Riskalyze, μια πλατφόρμα κινδύνου ευθυγράμμιση για τους επενδυτές, προειδοποιεί επίσης ενάντια συγκίνηση οδηγείται και δεσμεύεται φόβο επένδυση, η οποία περιλαμβάνει να πάρει αναστατωμένος όταν δεν κάνει αρκετά χρήματα σε ένα χαρτοφυλάκιο και απόρριψη αγορά μετοχών απλώς και μόνο επειδή μπορεί να είναι υπό επιδόσεις.

«Emotion θα μας οδηγήσουν να απορρίψουμε ό, τι είναι μια καλή συμφωνία για τις επενδύσεις τους λογαριασμούς μας», είπε ο Klein. «Πριν από μερικά χρόνια, όταν η Apple είχε πτώση, μια ομάδα ανθρώπων που αγόρασε η Apple στις χαμηλές και έχουν κάνει απίστευτα καλά από τότε. Η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς αντέδρασε με συγκίνηση και είπε: «Αυτό είναι κακό, και οι άνθρωποι που έκαναν τα χρήματα, είπε,« Αυτό είναι μια συμφωνία.»

«Ως άνθρωποι έχουμε αυτή την αξιοσημείωτη ικανότητα να σαμποτάρουν την επένδυση μας, αφήνοντας το συναίσθημα είναι η κινητήρια δύναμη», πρόσθεσε ο Klein.

Αυτό δεν πρόκειται να πει ότι όλοι ευκαιρίας τιμές ή μείωσης των αποθεμάτων είναι μια σοφή αγορά. Αλλά η τιμή μιας μετοχής έχει λίγο να κάνει με το αν αγοράζουν είναι μια καλή ή κακή απόφαση.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Όπως και πολλές άλλες φορές στη ζωή, κρατούν τα συναισθήματά σας στο κόλπο κατά την επένδυση και τότε μάλλον θα τα πάνε πολύ καλύτερα.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.