Πότε είναι ασφαλές να κλείσει μια πιστωτική κάρτα;

Home » Credit and Debt » Πότε είναι ασφαλές να κλείσει μια πιστωτική κάρτα;

Πότε είναι ασφαλές να κλείσει μια πιστωτική κάρτα;

Θα εργαστούμε σκληρά για να διατηρηθεί η καλή πιστωτικά αποτελέσματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμα και ένα φαινομενικά αθώο λάθος έχει τη δυνατότητα να αναιρέσετε τις προσπάθειές σας. Πιστωτικές λάθη όπως καθυστερήσεις πληρωμών, λογαριασμούς συλλογή, ή κοντεύει να καλύψει τις πιστωτικές κάρτες σας μπορεί να γυρίσει γρήγορα στο παρελθόν εντυπωσιακά τα πιστωτικά αποτελέσματά σας σε κάτι πολύ λιγότερο ελκυστική. Αυτό σημαίνει υψηλότερα επιτόκια για τα μελλοντικά δάνεια, τα οποία μπορεί να προσθέσει μέχρι χιλιάδες δολάρια επιπλέον καταβάλλεται σε τόκους.

Το κλείσιμο παλαιών λογαριασμών πιστωτικών καρτών είναι ένα άλλο πιστωτικό γκάφα που έχει τη δυνατότητα να σας χαμηλότερες βαθμολογίες. Αλλά, δεν είναι μια εγγύηση ότι πρόκειται να συμβεί. Εάν έχετε έναν λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας που θέλετε ή χρειάζεται να κλείσει, υπάρχουν προφυλάξεις που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατεύσει τα πιστωτικά αποτελέσματά σας, ενώ ακόμα απαλλάσσοντας τον εαυτό της ανεπιθύμητης λογαριασμό.

Γιατί Κλείνοντας Πιστωτικές κάρτες μπορούν να βλάψουν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας

Υπάρχει μια αρκετά πεισματάρης πιστωτική μύθος σχετικά με τις επιπτώσεις από το κλείσιμο ενός λογαριασμού της πιστωτικής κάρτας και τι σημαίνει για τα αποτελέσματά σας. Ο μύθος είναι ότι όταν κλείνετε ένα παλιό λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας, θα χάσει το πλεονέκτημα της ηλικίας του λογαριασμού.

μοντέλα credit scoring, όπως FICO και VantageScore μάλιστα θεωρούν την ηλικία του παλαιότερα λογαριασμού σας και το μέσο όρο ηλικίας των λογαριασμών σας, κατά τον υπολογισμό πιστωτικά αποτελέσματά σας. Ωστόσο, το κλείσιμο ενός λογαριασμού δεν καταργεί την ιστορία της – συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας του – από τις πιστωτικές εκθέσεις σας.

Όχι μόνο θα την ιστορία ενός κλειστού λογαριασμού παραμένουν στις πιστωτικές εκθέσεις σας, αλλά τα μοντέλα credit scoring θα συνεχίσει να εξετάσει την ηλικία του λογαριασμού, καθώς και. Και, ακόμα καλύτερα, ένα κλειστό λογαριασμό συνεχίζει με την ηλικία. Έτσι, αν έχετε κλείσει πέντε ετών πιστωτικών καρτών σήμερα … σε 12 μήνες πρόκειται να είναι ένα έξι-year-old πιστωτική κάρτα.

Τώρα που έχουμε καταρριφθούν το μύθο, εδώ είναι το πραγματικό λόγο για τον οποίο έκλεισε η παλαιά λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας θα μπορούσε να βλάψει τα αποτελέσματά σας: μοντέλα Credit scoring εξετάσει τη σχέση μεταξύ των υπολοίπων και τα πιστωτικά όρια των λογαριασμών της πιστωτικής σας κάρτας. Πιο συγκεκριμένα, τα μοντέλα credit scoring θα υπολογίσει περιστρεφόμενη βαθμός χρήσης σας ή, με άλλα λόγια, πόσο των διαθέσιμων πιστώσεων σας που χρησιμοποιούν τη μορφή των υπολοίπων πιστωτικών καρτών.

Η αναλογία υπολογίζεται προσθέτοντας τα υπόλοιπα σε πλαστικά σας και διαιρώντας αυτόν τον αριθμό με το άθροισμα όλων των πιστωτικών ορίων σας – ακόμα και σε ακόμα ανοικτή κάρτες που δεν χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε μια κάρτα, το αχρησιμοποίητο πιστωτικό όριο βοηθά να κρατήσει το λόγο της χρήσης χαμηλότερη. Αν κλείσετε αυτό το λογαριασμό, θα χάσετε αμέσως την αξία του αχρησιμοποίητου πιστωτικό όριο, και τα σκορ σας κατά πάσα πιθανότητα θα πάει κάτω από κάποιο ποσό. Αυτός είναι ο λόγος που συχνά διαβάζετε άρθρα σχετικά με τους κινδύνους από το κλείσιμο των λογαριασμών πιστωτικής κάρτας.

Γιατί ίσως χρειαστεί να κλείσετε ένα Πιστωτική Κάρτα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι σκόπιμο να κλείσετε ένα αχρησιμοποίητο λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας, λόγω των ενδεχόμενων αρνητικών επιπτώσεων για τα πιστωτικά αποτελέσματά σας. Εκτός αν είναι πραγματικά απαραίτητο, μάλλον θα πρέπει να αφήσει τους λογαριασμούς της πιστωτικής σας κάρτας ανοιχτή.

Υπάρχουν, ωστόσο, εξαιρέσεις από τον κανόνα.

Μπορεί να χρειαστεί να κλείσετε ένα κοινό λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας μετά από έναν χωρισμό. Ένα άλλο παράδειγμα όπου μπορεί να θέλετε να κλείσετε ένα λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας θα μπορούσε να είναι όταν έχετε μια κάρτα στο πορτοφόλι σας με μια ελκυστική ετήσια συνδρομή. Και μπορεί να προκαλέσει το τυχαίο κλείσιμο ενός λογαριασμού με το να μην χρησιμοποιούν την κάρτα για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα. εκδότες καρτών μισούν την αδράνεια, γιατί αδράνεια σημαίνει ότι δεν εσόδων.

Πώς να κλείσει μια παλιά Λογαριασμό Πιστωτική Κάρτα όσο το δυνατόν ασφαλέστερα

Ανεξάρτητα από το λόγο σας για το κλείσιμο ενός λογαριασμού πιστωτικής κάρτας, με σωστό προγραμματισμό μπορεί να είναι δυνατό να το πράξει με λίγο ή καθόλου ζημιά πιστωτικό αποτέλεσμα.

Θυμηθείτε, ο πραγματικός λόγος για το κλείσιμο ενός παλιού λογαριασμού μπορεί να βλάψει τα πιστωτικά αποτελέσματά σας, είναι επειδή το κλείσιμο του λογαριασμού θα μπορούσε να αυξήσει τα ανακυκλούμενα βαθμό χρήσης σας. Ωστόσο, αν όλοι οι πιστωτικές κάρτες σας έχουν ήδη $ το 0 υπόλοιπα, στη συνέχεια, κλείνοντας ένα αχρησιμοποίητο λογαριασμό δεν θα αυξήσει το βαθμό χρήσης. Ως εκ τούτου, το κλείσιμο του λογαριασμού σας πιθανόν δεν θα έχει καμία επίδραση στις πιστωτικά αποτελέσματά σας σε αυτή την κατάσταση.

Ακριβώς για να είναι ασφαλής, αν είστε πραγματικά δεσμευτεί να κλείσει το λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας θα πρέπει να σκεφτείτε το χρόνο. Μην κλείσετε την κάρτα, αν σκέφτεστε να υποβάλλουν αίτηση για ένα δάνειο ή άλλη κάρτα. Περιμένετε μέχρι να κλείσει για το δάνειο και στη συνέχεια κλείστε το λογαριασμό. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιαδήποτε πιθανή πτώση των χρηστών αφού έχετε ήδη εγκριθεί.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.