Πώς Μηνιαία Συνδρομητικές Υπηρεσίες μπορεί να καταστρέψει τον προϋπολογισμό σας

Home » Budgeting » Πώς Μηνιαία Συνδρομητικές Υπηρεσίες μπορεί να καταστρέψει τον προϋπολογισμό σας

Συνδρομητικές υπηρεσίες δεν είναι τόσο προσιτό όσο νομίζετε

Πώς Συνδρομητικές Υπηρεσίες μπορεί να καταστρέψει τον προϋπολογισμό σας

Υπάρχουν τόσα πολλά συναρπαστικό συνδρομητικές υπηρεσίες εκεί έξω αυτές τις μέρες, όλα με αρκετά λογική μηνιαία ετικέτες των τιμών.

Έχετε την επιλογή σας μεταξύ των υπηρεσιών διανομής γευμάτων, Υπηρεσίες βιβλίο ή audiobook, λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, συνδρομές παιχνίδι, υπηρεσίες streaming μουσικής, την παράδοση ειδών ένδυσης, και ο κατάλογος συνεχίζεται.

συνδρομητικές υπηρεσίες είναι παντού κοιτάζετε, και συνήθως διαφημίζουν κάτι ευκαιρίας.

Δεν χρειάζεται να πάτε για ψώνια – απλά να πάρετε μια υπηρεσία παράδοσης γεύμα! Δεν χρειάζεται να πάει στη βιβλιοθήκη – απλά εγγραφείτε στο μηνιαίο απεριόριστο υπηρεσία e-book! Όλα για μια προσιτή τιμή κάθε μήνα … έτσι δεν είναι;

Δυστυχώς, όπως συναρπαστικό όπως αυτές τις προσφορές μπορεί να ακούγεται, συνδρομητικές υπηρεσίες μπορεί να καταστρέψει τον όλεθρο σοβαρά με τον προϋπολογισμό σας, αν δεν είστε προσεκτικοί.

«Creep εγγραφής» Συμβαίνει Εύκολα

Το δίκοπο μαχαίρι με συνδρομητικές υπηρεσίες είναι ότι είναι βολικό. Σχεδόν πάρα πολύ βολικό. ανανεώσει τα περισσότερα αυτόματα κάθε μήνα, οπότε αν δεν παρακολουθείτε τακτικά τα έξοδά σας, τότε μάλλον δεν συνειδητοποιούν τον αντίκτυπο που αντιμετωπίζετε με τον προϋπολογισμό σας.

Άλλες φορές, οι συνδρομές μπορεί να συμβεί χωρίς να μας γνωρίζουν. Ίσως νομίζαμε ότι ήταν επιλογή σε ένα σύστημα εφάπαξ πληρωμή, ή ίσως οι όροι άλλαξαν σε κάποιο σημείο και ποτέ δεν παρατήρησα. Ακόμα χειρότερα, εάν  έχουν  εγγραφεί σε κάτι, η τιμή μπορεί να αλλάξει.

Εάν πάρετε τίποτα άλλο από αυτό το άρθρο, να θυμάστε ότι η πρώτη υπεράσπισή σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μείνετε σε καλό δρόμο με τον προϋπολογισμό σας παρακολουθεί τα έξοδά σας. Αν είναι, τότε είναι πιθανό ότι δεν αντιμετωπίζετε την εγγραφή ερπυσμού, ή τουλάχιστον, είστε συνδρομητής μόνο σε υπηρεσίες που παρέχουν περισσότερη αξία από ό, τι κοστίζουν.

Με αυτό έξω από το δρόμο, ας δούμε γιατί οι υπηρεσίες αυτές είναι πιθανόν να μην παρέχουν αυτή την τιμή.

Συνδρομή υπηρεσίες δεν είναι η Μεγάλη Deal Είναι φτιαγμένο για να είναι

Ποια θα προτιμούσατε να κάνετε: φέρει κέρδος 120 $ εκ των προτέρων για να έχουν αξία ενός έτους πρόσβασης για streaming μουσικής, ή να πληρώσουν $ 10 η κάθε μία μήνα για ένα χρόνο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέξουν την επιλογή $ 10 ανά μήνα, επειδή φαίνεται φθηνότερα. Δεν είναι τόσο συντριπτική. Ίσως δεν έχετε $ 120 έως περάσουν αυτή τη στιγμή, αλλά $ 10 είναι απόλυτα εφικτό.

Είναι σχεδόν σαν να χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα για να αγοράσει πράγματα που δεν μπορούν να αντέξουν στο χρόνο. Δεν έχετε $ 200 για αυτό το νέο πορτοφόλι, αλλά την πιστωτική σας κάρτα κάνει,  και  θα πρέπει μόνο να κάνουν ελάχιστες πληρωμές κάθε μήνα για να πληρώσει μακριά. Τι μια συμφωνία!

Αυτός είναι ο  λάθος  τρόπος να βλέπουμε το πώς να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα, και προς την ίδια κατεύθυνση, επαναλαμβανόμενες μηνιαίες πληρωμές μπορεί να είναι ο χειρότερος τρόπος για να πληρώσει για τα πράγματα.

Δυστυχώς, οι μηνιαίες υπηρεσίες τραπεζών σχετικά με αυτό το βραχυπρόθεσμο τρόπο σκέψης, και βραχυπρόθεσμα σκέψης δεν είναι ποτέ καλό για τα οικονομικά σας.

Έτσι θα κρατήσει την εγγραφή σας για αυτές τις υπηρεσίες – $ 10 το μήνα εδώ, $ 15 το μήνα εκεί, $ 50 το μήνα εδώ – γιατί ξεχωριστά, δεν φαίνεται σαν μια παρτίδα. Αλλά αργά ή γρήγορα, θα βρείτε τον εαυτό σας να πληρώνουν πολύ περισσότερα από ό, τι νομίζατε.

Σε αυτό το σημείο, μπορεί να έχετε στην πραγματικότητα ήταν σε καλύτερη θέση θα με την «εκ των προτέρων να πληρώσει» μοντέλο.

Μηνιαίες συνδρομές μπορεί εύκολα να ξεφύγει από τον έλεγχο όταν παρουσιάζονται με επιλογές όπως την πληρωμή των $ 600 εκ των προτέρων για ένα χρόνο σε σχέση με μια χαμηλότερη μηνιαία τιμή των $ 50. Στο πλαίσιο αυτό, $ 50 φαίνεται σαν μια μεγάλη, αλλά όταν σμίκρυνση την ευρύτερη εικόνα, όλα τα 50 $ προσφορές που έχετε εγγραφεί για να μπορεί να σας κοστίσει έναν τόνο σε μακροπρόθεσμη βάση.

Συνδρομητικές υπηρεσίες μπορεί να σας κοστίσει περισσότερο από όσο νομίζετε

Ας ξεχάσουμε ότι υπάρχει μια ετήσια επιλογή πληρωμής για ένα δευτερόλεπτο. Ορισμένες υπηρεσίες, όπως το Netflix, δεν προσφέρουν ακόμη και ένα – που προσφέρουν απλά μια μηνιαία επαναλαμβανόμενη χρέωση στην κάρτα σας. Αν αυτή είναι η περίπτωση, μπορεί να μην έχουν καν υπολογιστεί πόσα χρήματα μια υπηρεσία που σας κοστίζει ετησίως, δεδομένου ότι δεν είναι πλαισιωμένη με αυτόν τον τρόπο στις δηλώσεις σας.

Ας υποθέσουμε ότι μένετε εγγραφεί στο Netflix για 5 χρόνια στο πρότυπο $ 10 / τιμής μήνα.

Αυτό είναι $ 120 / έτος, και σε 5 χρόνια, θα έχουν πληρώσει $ 600. Δεν είναι κακό, λαμβάνοντας υπόψη τους λογαριασμούς καλώδιο μπορεί να πάρει τις εκατοντάδες των δολαρίων κάθε μήνα, έτσι δεν είναι;

Λοιπόν … ας ρίξουμε μια προσέγγιση μεγάλη εικόνα εδώ. Τι και αν θα διατηρηθεί η συνδρομή πηγαίνει όλος ο τρόπος στη σύνταξη; Αυτό είναι ένα $ 120 / έτος βάρος θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την εξοικονόμηση σας.

Ο κανόνας του 25 είναι δημοφιλής για την εκτίμηση πόσα χρήματα θα χρειαστεί να σώσει τη συνταξιοδότηση: 25 x ετήσιες δαπάνες σας. Σε αυτήν την περίπτωση, 25 * 120 = $ 3.000. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σώσει $ 3.000 μόνο για να καλύψει τη συνδρομή σας Netflix στη συνταξιοδότηση.

Τι γίνεται αν είστε συνδρομητής σε διάφορες υπηρεσίες που συνολικά $ 100 το μήνα; 25 * 1.200 = $ 30.000 θα πρέπει να αποθηκεύσετε για την κάλυψη αυτών των εξόδων κατά τη συνταξιοδότησή τους. Εξετάζοντας το θέμα από την άποψη αυτή μπορεί να σας δώσει μια μεγάλη εικόνα για το πόσα έξοδα σας κοστίσει πολύ, ιδίως όσον αφορά την ελευθερία σας.

Ένας άλλος τρόπος για να εξετάσουμε αυτό – κόστος ευκαιρίας

Ίσως δεν είστε ενδιαφέρονται για την εξοικονόμηση για συνταξιοδότηση, ή την ιδέα του να πρέπει να αποθηκεύσετε ένα επιπλέον $ 3.000 ή $ 30.000 δεν είναι μεγάλη υπόθεση για σας.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος να δούμε τις δαπάνες σας: πόσα θα μπορούσατε να κερδίζουν αν επενδύσει τα χρήματα αντ ‘αυτού. Με άλλα λόγια, ποιο είναι το κόστος ευκαιρίας των δαπανών που $ 10 ή $ 100 ανά μήνα σε σχέση με την επένδυση αυτή στην αγορά;

Δεν μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι η επένδυση $ 10 το μήνα αξίζει τον κόπο, αλλά ας δούμε τι θα συμβεί αν προσπαθήσετε, χρησιμοποιώντας μια μηνιαία αριθμομηχανή ανατοκισμού. Υποθέτοντας ότι έχετε ξεκινήσει με $ 10 την ισορροπία και να επενδύσει $ 10 η κάθε μία μήνα για 30 χρόνια, αν τα χρήματα σας αυξήθηκαν με επιτόκιο 7 τοις εκατό, θα έχουν συνολικά $ 12,280.87 στο τέλος της αυτά τα 30 χρόνια. Θεωρεί ότι δεν ακούγεται καλύτερα από ό, τι έχει να αποθηκεύσετε ένα επιπλέον $ 3.000;

Τι θα συμβεί αν ξεκίνησε με $ 100, και συνέχισαν να συνεισφέρουν $ 100 το μήνα κάτω από τις ίδιες όρους; Θα ήθελα να καταλήξετε με $ 122,808.75 μετά από 30 χρόνια. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμούσαν να έχουν αυτό το είδος της ανάπτυξης από δαπανήσει $ 1.200 έκαστος ετησίως.

Τι να κάνετε Αντί

Μετά την ανάγνωση αυτών των παραδειγμάτων, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πόσο φρικτό συνδρομητικές υπηρεσίες μπορεί να είναι τόσο τρέχοντα προϋπολογισμό και τις δαπάνες σας, και για τη μελλοντική ανάπτυξη σας.

Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες υπηρεσίες δεν έχουν συμβάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι είστε ελεύθεροι να ακυρώσετε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε. Ναι, ίσως να έχουν περάσει εκατοντάδες δολάρια που έχουν ήδη, αλλά μην αφήνετε ένα εφάπαξ κόστος πάρουν με τον τρόπο βελτίωσης οικονομικό μέλλον σας.

Ακύρωση οποιαδήποτε και όλες τις συνδρομές που δεν ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας ή ότι δεν χρησιμοποιείτε συχνά, και κριτικά εξετάσει αυτά που απολαμβάνουν.

Ρωτήστε τον εαυτό σας αν η τιμή αυτή δικαιολογείται από τη χρήση σας. Για παράδειγμα, αν είστε πληρώνουν $ 100 το μήνα για μια υπηρεσία παράδοσης γεύμα, δεν θα σας σταματήσει από το φαγητό έξω στα εστιατόρια; Θα μπορείτε πραγματικά να ξοδεύουν περισσότερα για τρόφιμα  χωρίς  την υπηρεσία; Αν ναι, σκεφτείτε την κράτηση του.

Επιπλέον, αν έχετε τη δυνατότητα, πληρώνοντας εκ των προτέρων είναι συνήθως φθηνότερα, γιατί οι εκπτώσεις που προσφέρονται για την καταβολή στο ακέραιο, όπως είναι ευνοϊκότερες για τον φορέα παροχής υπηρεσιών. Θα προτιμούσα να λάβουν πλήρη εξόφληση από μια μικρότερη μηνιαία πληρωμή. Αυτό είναι σύνηθες στην περίπτωση της ασφάλισης αυτοκινήτων.

Έτσι, αν τύχει να δείτε μια υπηρεσία που σας ενδιαφέρει, ή αν μπορείτε να μεταβούν σε μια εφάπαξ πληρωμή, θεωρούν έντονα προϋπολογισμού γι ‘αυτό και πληρώνουν το μεγαλύτερο ποσό, ειδικά αν αυτό θα σας εξοικονομήσει χρήματα σε μακροπρόθεσμη βάση.

Τέλος, είναι μια καλή ιδέα για να βεβαιωθείτε ότι δεν μπορείτε να πάρετε την ίδια ή παρόμοια υπηρεσία δωρεάν αλλού. Αν έχετε ήδη αγωνίζεται για να εξοικονομήσουν χρήματα ή να πληρώσει το χρέος και χρειάζονται την επιπλέον χώρο κουνάω στον προϋπολογισμό σας, ίσως να αξίζει να κάνει μια προσωρινή περικοπή από διαγραφείτε και πρόκειται για μια ελεύθερη επιλογή.

Για παράδειγμα, ίσως έχετε Netflix, Audible, Spotify, ή μια ιδιότητα μέλους γυμναστικής. Δωρεάν εναλλακτικές λύσεις θα είναι η ενοικίαση εποχές τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες στη βιβλιοθήκη σας, δανεισμό βιβλίων από τη βιβλιοθήκη, ακούγοντας ραδιόφωνο σε απευθείας σύνδεση ή εγγραφή σε podcasts μουσική, και το περπάτημα, το τρέξιμο, ή να κάνετε ασκήσεις σωματικού βάρους που δεν απαιτούν εξοπλισμό.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, κάθε φορά που θα περικόψει το πόσα χρήματα έχετε να βγείτε έξω κάθε μήνα, μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο στον προϋπολογισμό σας για τους στόχους σας, και να σας μειώσουν το πόσα χρήματα θα χρειαστεί να υποστηρίξουν ότι οι δαπάνες για τα επόμενα χρόνια.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.