Πώς να δημιουργήσετε μια ελαστική συνταξιοδότηση

Home » Retirement » Πώς να δημιουργήσετε μια ελαστική συνταξιοδότηση

Πώς να δημιουργήσετε μια ελαστική συνταξιοδότηση

«Αν δεν μπορείτε να το αλλάξετε, να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε για αυτό.»

Η ανθεκτικότητα ορίζεται ως η ικανότητα να ασχοληθεί με τα γεγονότα της ζωής και ουσιαστικά «κυλήσει με τις γροθιές». Όταν παίρνετε μερικές στιγμές για να σκεφτείτε όλα τα γεγονότα που προκαλούν την ανθεκτικότητα μας, ο κατάλογος αυτών εμπειρίες της ζωής μπορεί να φαίνεται να είναι αρκετά εκτεταμένη. Αυτά τα σημαντικά γεγονότα της ζωής θα μπορούσε να είναι θετική (π.χ., η γέννηση ενός παιδιού, ξεκινώντας μια νέα θέση εργασίας) ή θα μπορούσε να καταλήξει να είναι αρνητικό (π.χ. ιατρικά προβλήματα, απώλεια εργασίας).

 

Πώς θα επιλέξετε να ανταποκριθούν σε αυτές τις πιθανά εμπόδια στο δρόμο προς την συνταξιοδότηση έχει σημαντική επίδραση στη συνολική οικονομική ευημερία σας. Ως εκ τούτου, η οικονομική ανθεκτικότητα μπορεί να καταλήξει να είναι η διαφορά μεταξύ ακμάζουσα κατά τα χρόνια της συνταξιοδότησής σας και απλώς προσπαθούν να επιβιώσουν.

Τι σημαίνει να έχει μια ελαστική συνταξιοδότηση

Όντας ανθεκτικό, δεν θεωρείται χαρακτηριστικό της προσωπικότητας, αλλά αποτελεί μια δυναμική διαδικασία μάθησης. Ελαστικές άτομα δεν θεωρούν δυνητικά αγχωτικές καταστάσεις, όπως είναι άλυτο. Αλλά αντ ‘αυτού, να τα αντιληφθεί ως μια μαθησιακή εμπειρία και μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη.

Η έννοια της οικονομικής ελαστικότητα αναφέρεται στην ικανότητα να αναπηδήσει πίσω και να αντέχουν τα γεγονότα της ζωής που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο εισόδημα ή / και τα περιουσιακά σας στοιχεία. Η ικανότητα να ανακτήσει από την οικονομική αναποδιές ενισχύεται με οικονομικούς πόρους, όπως επαρκή αποταμίευση, ασφάλιση υγείας, και αξιόπιστο εισόδημα.

Μερικά παραδείγματα βήματα χρηματοοικονομικής δράσης και άλλες συμπεριφορές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βοηθήσει να βελτιώσει τη δική σας αίσθηση της οικονομικής ανθεκτικότητας περιλαμβάνουν:

 1. Διατηρήστε μια χαμηλή αναλογία χρέους προς το εισόδημα.
 2. Διατηρήστε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης των εξόδων τουλάχιστον τριών μηνών.
 3. Σκεφτείτε την εκπαίδευση ή την καριέρα σας κατάρτιση μια συνεχής διαδικασία.
 4. Φροντίστε την σωματική σας υγεία και ευεξία.
 5. Αγορά επαρκή ασφάλιση ζωής και αναπηρίας για να προστατεύσει τους αγαπημένους ενάντια σε μια πιθανή απώλεια ή μείωση των εισοδημάτων.

Αν είστε σίγουροι ότι είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων της συνταξιοδότησής σας, είστε η μειοψηφία. Ευρήματα από το Εθνικό Δείκτη Συνταξιοδότηση Κινδύνου (NRRI) αποκάλυψε ότι το 52 τοις εκατό των νοικοκυριών βρίσκονται σε κίνδυνο να μην είναι σε θέση να διατηρήσει ίδιο το βιοτικό τους επίπεδο κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης. Με τα επίπεδα εμπιστοσύνης συνταξιοδότησης τόσο χαμηλά είναι σημαντικό να αποφευχθεί η αφήσει το φόβο και το άγχος ελέγχου λαμβάνουν. Ένα ελαστικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα μετατοπίζει το επίκεντρο στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να εξουσιοδοτεί ενεργεί σήμερα για να βελτιώσει τις πιθανότητές σας για την επιτυχία. Ένα βασικό βήμα είναι να εκτελέσετε μια βασική υπολογισμού συνταξιοδότησης για να δείτε πόσο θα πρέπει να αποθηκεύσετε για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Αναμένεται ότι θα αντιμετωπίσετε πιθανά εμπόδια στην πορεία προς τη συνταξιοδότηση. Μερικές από τις πιο κοινές οικονομικές αντιξοότητες που βλάπτουν τα σχέδια συνταξιοδότησης περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Αυξημένο κόστος ζωής
 • Περιορισμένους πόρους αριστερά για να αποθηκεύσετε για συνταξιοδότηση
 • Δεν παρέχεται πρόσβαση σε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα στο χώρο εργασίας
 • Τραυματικά γεγονότα της ζωής (αρρώστια, την αναπηρία, το διαζύγιο, κ.λπ.)
 • Η συσσώρευση του χρέους
 • το κόστος της εκπαίδευσης
 • Πληρώνοντας για την τρέχουσα ή / και μελλοντικές δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης
 • Η φροντίδα για τη γήρανση του γονέα ή άλλου αγαπημένου προσώπου

Από τη σκοπιά του προγραμματισμού της συνταξιοδότησης, εδώ είναι πέντε σημαντικές ενδείξεις ότι το σχέδιο αποχώρησής σας έχει την αντοχή να ξεπεράσουν τις ενδεχόμενες προκλήσεις και τα εμπόδια που μπορεί να επηρεάσει τα σχέδιά σας για να επιτευχθεί η οικονομική ανεξαρτησία.

1. Σας σχέδιο οικονομικής ζωής Περιλαμβάνει Long Term-Σχέδια για Συνταξιοδότηση

Ρύθμιση οικονομικών και άλλων στόχων ζωή σε τακτική βάση μπορεί να επηρεάσει θετικά την ικανότητά σας να κάνουν έξυπνες οικονομικές αποφάσεις. Οικονομικά ελαστικά άτομα χρησιμοποιούν στόχους να δώσει προτεραιότητα τις αποφάσεις τους και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι σε αυτό που έχει σημασία πλέον. Η ρύθμιση στόχου βοηθά επίσης να προετοιμαστούν για τα πράγματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να θέσει σημαντικά σχέδια εκτός τροχιάς. Αλλά απλά δημιουργώντας ένα γραπτό σχέδιο χρηματοδότησης είναι μόνο το πρώτο βήμα. Θα πρέπει να έχει την επιμέλεια να δώσει συνέχεια στο θέμα του σχεδίου και να παραμείνει εστιασμένη στις οικονομικές συμπεριφορές που κάνουν τη διαφορά.

Μπορείτε να δημιουργήσετε γραπτό σχέδιο αποχώρησής σας από την λίστα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων οικονομικών στόχων και ρωτήστε τον εαυτό σας αυτά τα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη συνταξιοδότησή σας.

 • Γιατί έχει ένα σχέδιο οικονομικής ζωής τόσο σημαντικό για μένα;
 • Τι Ανυπομονώ να κάνει το πιο κατά τη συνταξιοδότηση;
 • Γιατί η επίτευξη αυτών των στόχων συνταξιοδότησης τόσο σημαντικό;
 • Πόσο εισόδημα που χρειάζεται για να ζήσει μια άνετη ζωή κατά τη συνταξιοδότηση;

Μόλις έχετε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα προγραμματισμού της συνταξιοδότησης, μπορείτε να αρχίσει η εφαρμογή το σχέδιό σας γραπτώς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να κάνουν αυτή τη διαδικασία να φαίνεται λίγο λιγότερο τρομακτικό να δημιουργήσετε μια απλή σελίδα οικονομικό πρόγραμμα.

2. Έχετε λάβει μέτρα για να προστατεύσει την οικογένειά σας και τον πλούτο σας

Οικονομικές ανθεκτικότητα απαιτεί κάτι περισσότερο από μια ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα για να ξεπεράσουμε δύσκολες καταστάσεις της ζωής. Πρέπει επίσης να έχετε ένα σχέδιο προστασίας του πλούτου και το πρώτο μέρος για να ξεκινήσετε είναι να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου έκτακτης ανάγκης. Στη συνέχεια, μπορείτε να μετατοπίσουν το επίκεντρο για την προστασία από καταστροφικά γεγονότα που αφορούν την υγεία με επαρκή ασφάλιση υγείας. ασφάλιση αναπηρίας σχεδιασμού είναι ένας άλλος τρόπος για να προστατευθεί από τον κίνδυνο που συνδέεται με απώλεια εισοδήματος. Ελέγξτε με τον εργοδότη σας για να δείτε αν έχετε μακροχρόνια κάλυψη αναπηρία. Αν είστε σε 50 σας ή παλαιότερος, ασφάλιση μακροχρόνιας φροντίδας γίνεται μια άλλη περιοχή του ανησυχία για την προστασία του πλούτου. Η κατώτατη γραμμή είναι να προετοιμάσει τον εαυτό σας και την οικογένειά σας για αυτά τα μεγάλα γεγονότα της ζωής που μπορεί να βλάψει σημαντικά τις πιθανότητές σας να αποσυρθείτε τους δικούς σας όρους.

3. Μπορείτε Σχέδιο Συνταξιοδότηση Ταμιευτήριο βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ικανοποιεί τις εισόδημα των στόχων σας

Οικονομικές ευεξίας είναι ένας όρος χρήσης να εκτιμήσει τη συνολική οικονομική υγεία σας. Οικονομικές ευεξίας αποτελείται από περισσότερα από απλώς τις αντιλήψεις και τα συναισθήματα μας για τη δική μας οικονομική υγεία. Η έννοια της  απόφασης στην οικονομική ευεξία  μετράται από ένα συνδυασμό παραγόντων που περιλαμβάνουν την συνολική ικανοποίηση με την τρέχουσα οικονομική μας κατάσταση, την πραγματική οικονομική συμπεριφορά (δηλαδή, τον προϋπολογισμό, την εξοικονόμηση, την εξόφληση των υπολοίπων πιστωτικών καρτών στο ακέραιο), οικονομικές συμπεριφορές, οικονομικές γνώσεις, και στόχος οικονομική κατάσταση. Οικονομικές Finesse καθορίζει οικονομική ευεξία ως μια κατάσταση ευημερίας, όπου ένα άτομο έχει επιτύχει ελάχιστη οικονομική πίεση, δημιουργήσει μια ισχυρή οικονομική βάση, και δημιούργησε ένα παράλληλο πρόγραμμα για να βοηθήσει την επίτευξη μελλοντικών οικονομικών στόχων.

Οικονομικές ευεξίας δεν εγγυάται ανθεκτικότητα όταν συμβαίνουν αποτυχίες ή τα εμπόδια στέκονται στο δρόμο. Εστιάζοντας στην συνολική οικονομική υγεία σας μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη βοήθεια σας να προετοιμαστούν για συνταξιοδότηση, ενώ ασχολείται με τις προκλήσεις. Μπορείτε να παρακολουθείτε την οικονομική πρόοδο σας, αξιολογώντας τακτικά σημαντικές οικονομικές μετρήσεις, όπως συνολικής καθαρής θέσης σας, ο λόγος του χρέους προς το εισόδημα, και οι αναλογίες εξοικονόμηση. Έλεγχος οικονομική υγεία σας, τουλάχιστον μερικές φορές το χρόνο θα πρέπει να είναι εξίσου σημαντική με τακτικές εξετάσεις για την υγεία και την ευεξία.

Αφού εξέτασε τις οικονομικές βάσεις σας, μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε την οικονομική υγεία σας, όπως ισχύει ειδικά για τους στόχους συνταξιοδότηση. Είναι συχνά προτείνεται ότι η λειτουργία μιας βασικής υπολογισμό συνταξιοδότησης τουλάχιστον μία φορά το χρόνο θα πρέπει να είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης οικονομικής σχέδιο. Οι περισσότεροι οικονομικοί σχεδιαστές συνιστούμε να ορίσετε ένα στόχο εξέδρα για να αντικαταστήσει 70 έως 90 τοις εκατό των εσόδων προσυνταξιοδότησης σας. Ο στόχος αυτός μπορεί να ρυθμιστεί να λογοδοτήσουν για τον τρόπο ζωής συνταξιοδότησή σας. Μόλις προγραμματισμένη ημερομηνία συνταξιοδότησής σας είναι 10 ετών ή λιγότερο συνήθως λογικό να πάει πέρα ​​από την προσέγγιση αναπλήρωσης του εισοδήματος και να εκτελέσετε ένα σχέδιο προϋπολογισμού για συνταξιοδότηση.

4. Έχετε δημιουργήσει ένα Ίδρυμα Βασικών Οικονομικών Γνώσης

Οικονομικές ανθεκτικότητα απαιτεί μια βάση των οικονομικών γνώσεων για να κάνουν σημαντικές αποφάσεις. Είναι, επίσης, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η γενική οικονομική γνώση είναι μια σημαντική πτυχή της οικονομικής ευεξίας. Όταν πρόκειται για την λήψη χρηματοοικονομικών αποφάσεων υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της γνώσης και της δράσης. Το χάσμα γνώση, κάνουν συνήθως διαμεσολαβείται από την εμπιστοσύνη. Οι ερευνητές  έχουν εντοπίσει ότι η δική μας αντίληψη για το πόσο γνωρίζουμε για χρηματοοικονομικά θέματα έχουν καλύτερη ικανότητα πρόβλεψης των οικονομικών συμπεριφορών που πραγματικά θα παρουσιάζουν.

Εδώ είναι μερικά συγκεκριμένα βήματα προγραμματισμού της συνταξιοδότησης να εκπαιδεύσει τον εαυτό σας σχετικά με τις μελλοντικές επιλογές:

 • Πάρτε μια εκτίμηση των παροχών Κοινωνικής Ασφάλισης
 • Κατανοήστε διάφορες εναλλακτικές λύσεις συνταξιοδοτικού εισοδήματος
 • Επανεξέταση της επιλεξιμότητας Medicare και άλλες εναλλακτικές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης
 • Μάθετε σχετικά με τους τρόπους για να μειώσει το χρέος σας πριν από τη συνταξιοδότηση

5. Έχετε περισσότερους από Χρηματοοικονομικής κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε για συνταξιοδότηση

Η οικοδόμηση επαρκή αποταμίευση για συνταξιοδότηση είναι προφανώς σημαντική. Αλλά έχει κάτι που συνήθως αναφέρονται ως «ψυχολογικό κεφάλαιο» είναι ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της ετοιμότητας συνταξιοδότησης που μπορεί να είναι ένας κατασκευαστής διαφορά.

Δεν μπορείτε απλά να σκεφτείτε το δρόμο σας προς την επιτυχία συνταξιοδότησης. Αλλά έχει ένα ελαστικό νοοτροπία μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μέσα από σημαντικές μεταβάσεις ζωής. Εκτός από τη σημαντική πτυχή της ανθεκτικότητας, είναι επίσης σημαντικό να έχουμε την ελπίδα, την αισιοδοξία, και αυτο-αποτελεσματικότητα (ή πίστη στον εαυτό σας). Αυτά είναι τα βασικά συστατικά της ψυχολογικής κεφαλαίου, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμα εργαλεία για να σας βοηθήσει να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης.

Μια πρόσθετη πτυχή της ανθεκτικότητας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο. Συνεχής λήψη μέτρων για να μάθουν και να προωθήσει το έργο σας και τις προσωπικές δεξιότητες μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας και να μειώσουν τον κίνδυνο ενός οικονομικού πλήγμα που θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητά σας να αυξήσετε τα κέρδη σας και να αναπτύξετε συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις σας.

Κατά τη διάρκεια σημαντικές μεταβάσεις ζωής, μπορεί να στραφούν σε φίλους, συναδέλφους και την εκτεταμένη κοινωνικά δίκτυα (συμπεριλαμβανομένης της πώλησης των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης) για να παρέχει ένα στήριγμα. Αυτό το λεγόμενο «κοινωνικό κεφάλαιο» είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να επιβιώσουν δύσκολες μεταβάσεις και να σας βοηθήσει να αποδείξει την ανθεκτικότητα.

Πώς να δημιουργήσετε ένα σχέδιο που είναι Ελαστικά

Αν έχετε κάποια εμπόδια που στέκονται στο δρόμο για την επίτευξη δική σας αίσθηση της οικονομικής ανθεκτικότητας της συνειδητοποίησης αυτών των πιθανών οδοφραγμάτων μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της ανάγκης για αλλαγή. Η αξιολόγηση πιθανών αδυναμιών στο χρηματοοικονομικό σας σχέδιο θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε αυτή την ευαισθητοποίηση να αναλάβει δράση και να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για το σήμερα, που εξισορροπεί και τις τρέχουσες προτεραιότητες. Ως αποτέλεσμα, οι βελτιώσεις στο τμήμα οικονομική ανθεκτικότητα θα σας προετοιμάσει καλύτερα για την επόμενη σημαντική μετάβαση ζωής και τελικά θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την επιτυχία συνταξιοδότησης.

Για να συνοψίσουμε, να εξετάσει την αναίρεση λίγα λεπτά για να σκεφτείτε τι στέκεται ανάμεσα σε εσάς και ζουν τρέχουσα ζωή σας όπως εσείς θέλετε. Τώρα γρήγορη προώθηση προς τα χρόνια της συνταξιοδότησής σας. Ποια είναι μερικά εμπόδια που στέκονται στο δρόμο σας την επίτευξη πιο σημαντικούς στόχους της ζωής σας για συνταξιοδότηση; Η πιο ανθεκτική μπορείτε να γίνετε, τόσο λιγότερο πιθανό αυτά τα εμπόδια θα είναι μόνιμη οδοφράγματα.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.