Πώς να διαχειριστεί χρήματα χωρίς έναν αυστηρό προϋπολογισμό

Home » Budgeting » Πώς να διαχειριστεί χρήματα χωρίς έναν αυστηρό προϋπολογισμό

Δεν θέλετε ένα Λεπτομερείς, Γραμμή Itemed προϋπολογισμού. Τι μπορείς να κάνεις?

 Πώς να διαχειριστεί χρήματα χωρίς έναν αυστηρό προϋπολογισμό

Προσωπική χρηματοδότηση, όπως λέω πάντα, είναι προσωπική.

Ορισμένοι τύποι προσωπικότητας αγάπη δημιουργία ενός στοιχείου γραμμής, αναλυτικό προϋπολογισμό μέσα σε ένα υπολογιστικό φύλλο, στο λογισμικό ή μέσω ντεμοντέ χαρτί-και-μολύβι.

Άλλοι άνθρωποι, ωστόσο, τείνουν να είναι «big-εικόνα» στοχαστές, και η έννοια του αναλυτικού προϋπολογισμού τους σβήνει.

Αν είστε ένας από εκείνους τους τύπους προσωπικότητας που προτιμά να πάρει μια μεγάλη εικόνα δούμε την κατάρτιση του προϋπολογισμού, παρά την κατάρτιση μια ατζέντα στοιχείου γραμμής, τι μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε παραμείνουν στην κορυφή των χρημάτων σας;

Εδώ είναι οκτώ άκρες.

Υπολογίστε πόσα πραγματικά κερδίζουν

Ας φανταστούμε ότι θα κάνετε $ 15 ανά ώρα, ή $ 35 ανά ώρα, ή $ 40.000 ετησίως, ή $ 70,000 το χρόνο. Όποια και αν είναι το εισόδημά σας, όχι μόνο μετράνε ωρομίσθιο ή το ετήσιο μισθό, όπως σας «εισόδημα». Το μόνο που πραγματικά να πληρώνομαι ένα κλάσμα αυτού.

Λάβετε υπόψη τις μειώσεις που ορίζονται για άλλα πράγματα που πληρώνετε για ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς φόρους, καθώς και την κοινωνική ασφάλιση. Επίσης, αφαιρέστε το κόστος της εργασίας, όπως είναι το ποσό των χρημάτων που ξοδεύετε καθημερινή μετακίνηση προς και από την εργασία κάθε ημέρα. Αν έχετε να πληρώσετε για τη φροντίδα των παιδιών κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, αφαιρούμε το ποσό αυτό από το «ακαθάριστο εισόδημα», καθώς και. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το «καθαρό» pay μετά τα έξοδα σχετίζονται με την εργασία αφαιρείται έξω.

Πάντα Ψάξτε για προσφορές

Αν προσεγγίσουμε κάθε δαπάνη με τα χρήματα που εξοικονομούν, τα χρήματα-συνειδητή νοοτροπία, θα είστε σε θέση να μειώσει τις δαπάνες σας χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται έναν προϋπολογισμό γραμμή-στοιχείο.

Μην φοβάστε κουπόνια και τα ράφια κάθαρση!

Υπάρχουν τόνοι των μεγάλων ευκαιρίες εκεί έξω, αν εξετάσουμε μόνο για αυτούς. Συγκρίνετε τις τιμές στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιήστε δωρεάν εφαρμογές, όπως σαρωτές barcode, σε σύγκριση-shop, ενώ είστε μέσα σε ένα κατάστημα. Δημιουργία do-it-yourself έργα. Μαγειρέψτε τα γεύματα από το μηδέν. Αλλαγή σε LED φώτα, που θα σώσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας σας.

Κατώτατη γραμμή: Ακόμα κι αν δεν πρόκειται να δημιουργήσει έναν προϋπολογισμό χαρτί και μολύβι, χρειάζεται να δώσουν προσοχή στις λεπτομέρειες της καθημερινής σας συνήθειες.

Αναζήτηση πιστωτική σας Δηλώσεις χρεωστική κάρτα για κρυφές χρεώσεις και επιβαρύνσεις

Μήπως μπορείτε να ανανεωθεί αυτόματα σε μια συνδρομή που δεν ήθελε; Ήταν λάθος χρεώνεται πάρα πολλά χρήματα για ένα προϊόν; Μήπως έχετε χτυπήσει με αμοιβή ή ποινή που μπορεί να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με τα πόδια;

Κάντε τον εαυτό σας (και την πιστωτική σας) μια χάρη από την εξέταση κάθε μηνιαίας κατάστασης που λαμβάνετε και να διασφαλίσουμε ότι όλα τα έξοδά σας είναι νόμιμα. Κρυφό τέλη και αθέμιτες χρεώσεις είναι κοινά, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει τις δηλώσεις σας τακτικά.

Ανοίξτε Υπο-Λογαριασμοί Ταμιευτηρίου

Εξοικονόμηση χρημάτων για μακροπρόθεσμα θα πρέπει να είναι εξίσου σημαντική με τη διαχείριση των χρημάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τι σημαίνει αυτό? Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να παίρνουν έτσι υπερβολικά παγιδευτεί στο minutia της ημέρας με την ημέρα δεκάρα-τσίμπημα που σας αγνοούν μακροπρόθεσμους στόχους σας, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια έκτακτης ανάγκης, συνταξιοδότησης, και το σπίτι και τη συντήρηση αυτοκινήτων.

Αποφασίστε πόσα χρήματα, ανά εκκαθαριστικό σημείωμα ή ανά μήνα, θέλετε να αφιερώσει σε κάθε ένα από τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Στη συνέχεια αποσύρει αυτόματα ότι τα χρήματα κάθε δύο εβδομάδες ή κάθε μήνα σε ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου που προβλέπονταν για τον συγκεκριμένο στόχο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ανοίξετε ένα λογαριασμό SmartyPig? online λογαριασμό ταμιευτηρίου που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μικρούς στόχους υπο-αποταμιεύσεις, όπως η «αγορά ενός νέου (μεταχειρισμένα) Αυτοκινήτων» ή «Πληρωμή για Βιβλία Επόμενο Εξάμηνο του.» Μπορείτε να κάνετε μια αυτόματη απόσυρση από τον έλεγχο του λογαριασμού σας σε κάθε μία από αυτές τις υπο-λογαριασμούς ταμιευτηρίου κάθε δύο εβδομάδες ή κάθε μήνα.

Αναλύστε Πού ξοδεύετε τα χρήματά σας

Εντάξει, έτσι δεν είστε κάνει έναν προϋπολογισμό γραμμή-στοιχείο. Αλλά μπορείτε ακόμα να είναι συνειδητή σχετικά με το πού τα χρήματά σας ρέει. Αν βρείτε τον εαυτό σας παραγγελία προϊόντων ομορφιάς για την Amazon εβδομαδιαία, ή αν παρατηρήσετε ότι θα πάμε έξω για φαγητό με τους φίλους σας δύο φορές την εβδομάδα, έχετε εντοπίσει μια μεγάλη διαρροή στο πορτοφόλι σας. Δεν χρειάζεται απαραιτήτως ένα υπολογιστικό φύλλο για να σας πω ότι ξοδεύετε πολλά σε αυτόν τον χώρο – το μόνο που χρειάζεται για να γίνει πιο συνειδητή από αυτό.

Ορίστε Ειδικές Οικονομικές Γκολ

Υπολογίστε πόσο θέλετε τη συνταξιοδότηση από μια ορισμένη ηλικία, πόσο θέλετε να αποθηκεύσετε για την εκπαίδευση κολλεγίων του παιδιού σας, και ποια προθεσμία θέλετε τις πιστωτικές σας κάρτες εξοφληθεί από. Οργανωθείτε με τον καθορισμό συγκεκριμένων στόχων με τις προθεσμίες. Στη συνέχεια, εργάζονται προς τα πίσω για να καταλάβουμε πόσο θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε κάθε μήνα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ακολουθήστε το άρθρο 80/20

Τουλάχιστον, θα πρέπει να αποθηκεύσετε το 20 τοις εκατό των καθαρές αποδοχές σας. Εάν δεν θέλετε να παρατάξει-στοιχείο κάθε λεπτομέρεια στον προϋπολογισμό σας, τότε – τουλάχιστον – που αυτόματα κατά μέρος το 20 τοις εκατό του εισοδήματος για το σπίτι σας, και να περάσουν το υπόλοιπο. Αναφέρομαι σε αυτό ως προϋπολογισμό 80/20 .

Το 20 τοις εκατό του εισοδήματος που είστε εξοικονόμηση θα πρέπει να διατεθεί για τη μακροπρόθεσμη δαπάνες, όπως είναι η συνταξιοδότηση, κάνοντας μια προκαταβολή για ένα σπίτι, δημιουργώντας ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης, ή προ-πληρωμή υποθηκών σας νωρίς. ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείται για βραχυπρόθεσμους στόχους αποταμίευσης όπως την αγορά ενός νέου πλυντηρίου πιάτων, το οποίο είναι μια διακριτική αγορά.

Επενδύστε το εισόδημά σας

Υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορείτε να κερδίσετε και να αποθηκεύσετε. Αλλά όταν βάζετε ανατοκισμού για να εργαστούν για λογαριασμό σας, τα χρήματά σας αρχίζει να αυξάνεται με εκπληκτικό ρυθμό. Έτσι αρχίσουν να επενδύουν νωρίς στη ζωή, ασκούν κατά μέσο όρο δολάριο-κόστους, να κολλήσει με τα αμοιβαία κεφάλαια δείκτη χαμηλής αμοιβής, και να απολαύσετε τη διαδικασία της βλέποντας τα χρήματά σας δίκλινα ή τρίκλινα!

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.