Πώς να Δώστε προτεραιότητα του προϋπολογισμού σας

Home » Budgeting » Πώς να Δώστε προτεραιότητα του προϋπολογισμού σας

Πώς να Δώστε προτεραιότητα του προϋπολογισμού σας

προϋπολογισμός σας σας το τράβηγμα σε ένα εκατομμύριο διαφορετικές κατευθύνσεις: την επισκευή του αυτοκινήτου σας, να αποθηκεύσετε για συνταξιοδότηση, να πληρώσει μακριά τις πιστωτικές κάρτες σας, να αγοράσετε ένα νέο σύνολο ρούχα σχετίζονται με την εργασία και την εξοικονόμηση για την εκπαίδευση κολλεγίων των παιδιών σας.

Πώς μπορείτε να ισορροπήσει αυτές τις ξεχωριστές τους στόχους αποταμίευσης, τα οποία απαιτούν διαφορετικές ποσότητες μετρητών και έχουν διαφορετικές προθεσμίες;

1: Συνταξιοδότηση έρχεται πρώτα

Ας είμαστε σαφείς: δεν υπάρχει απολύτως κανένα τέρμα που είναι πιο σημαντική από την εξοικονόμηση για τη συνταξιοδότησή σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν συνταξιοδότησης για δύο λόγους-ένα, φαίνεται πολύ μακριά, και δύο, υποθέτουν ότι μπορούν μόνο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε 70 τους.

Δυστυχώς, δεν είναι όλες οι συνταξιοδοτήσεις είναι εθελοντική. Απολύσεων, των διακρίσεων λόγω ηλικίας σε βάρος των ηλικιωμένων εργαζομένων, οικογενειακές υποχρεώσεις φροντίδας και θέματα υγείας μπορεί να αναγκάσει τους ανθρώπους σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Μην σκεφτείτε «συνταξιοδότηση» ως επιλογή? σκεφτείτε από το ως κάτι που στην ιδανική περίπτωση είναι μια επιλογή, αλλά θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα της αναγκαστικής ανεργίας.

Αν ο εργοδότης σας προσφέρει μια «συμβολή ταιριάζουν,» να επωφεληθούν πλήρως από αυτό. Ορισμένοι εργοδότες θα συνεισφέρουν 50 σεντς για κάθε δολάριο, μέχρι ένα μέγιστο ποσό, που θα συμβάλλουν σε ένα συνταξιοδοτικό ταμείο. Άλλοι εργοδότες μπορεί ακόμη και να ταιριάζει δολάριο-για-δολάριο.

Αυτή είναι η μόνη περίπτωση κατά την οποία θα κερδίσουν μια εγγυημένη «επιστροφή» της επένδυσής σας. Μεγιστοποίηση της συμβολής σας ταιριάζουν, ακόμη και αν έχετε το χρέος πιστωτικών καρτών. Συνταξιοδότησή σας έρχεται πρώτη.

Αν ο εργοδότης σας δεν προσφέρει μια συμβολή που ταιριάζουν, ή αν έχετε ήδη συναντηθεί το όριο σας, στη συνέχεια, την επόμενη προτεραιότητά σας είναι …

2: αποπληρώσει το χρέος πιστωτικών καρτών

Δεν είναι όλα τα χρέη είναι κακό. Μπορεί να υπάρχουν στρατηγικούς λόγους για τους οποίους θα επιλέξετε να κάνετε μόνο τις ελάχιστες πληρωμές σε ένα χαμηλό επιτόκιο, φόρο επιδοτούμενα υποθήκη ή φοιτητής δανείου.

Αλλά αν κρατάτε το χρέος πιστωτικών καρτών, να πληρώσει κάτω ακόμα κι αν οι πιστωτικές κάρτες σας προσφέρει σήμερα ένα επιτόκιο μηδέν τοις εκατό «teaser». Είναι μόνο θέμα χρόνου πριν από αυτή την ανεβάζει στα ύψη ποσοστό teaser στο διψήφια.

Να πληρώσει μακριά τις πιστωτικές κάρτες σας δίνει ένα εγγυημένο «επιστροφή», το οποίο το καθιστά πολύ πιο ελκυστική επιλογή από το να επενδύσουν τα χρήματα αλλού ή να αποθηκεύσετε να αγοράσουν κάποιο άλλο στοιχείο.

3: Έναρξη ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης

Αυτή η συμβουλή συνδέεται στενά με τον υπερκείμενο: αποφευχθούν στο μέλλον το χρέος πιστωτικών καρτών, με τη δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης. Το ταμείο αυτό θα σας βοηθήσει να καλύψουν απρόβλεπτες δαπάνες όπως ένα σημαντικό ιατρικό λογαριασμό ή έξοδα που αφορούν στην απώλεια θέσεων εργασίας.

Οι ειδικοί διαφωνούν σχετικά με το πόσο μεγάλο ταμείο έκτακτης ανάγκης σας θα πρέπει να είναι. Μερικοί λένε ότι θα πρέπει να είναι όσο το $ 1.000. Άλλοι λένε θα πρέπει να αποθηκεύσετε 3 μήνες τα έξοδα διαβίωσης. Και όμως, άλλοι πάνε στο σημείο να συστήσει την εξοικονόμηση 6-12 μήνες το κόστος διαβίωσης. Το πιο σημαντικό πράγμα, όμως, είναι ότι μπορείτε να αναιρέσει κάτι.

4: Κρατήστε τα Ταμεία για Αναμενόμενες, Περιοδικά Έξοδα

Ξέρετε ότι κάποια μέρα, στέγη σας θα διαρρεύσει. πλυντήριο πιάτων σας θα σπάσει. Θα πρέπει να καλέσετε έναν υδραυλικό. μηχανή του αυτοκινήτου σας θα εκραγεί. Θα χρειαστεί νέα ελαστικά. Ένας βράχος θα πετάξει μέσα από το παρμπρίζ σας.

Αυτά δεν είναι «έκτακτης ανάγκης» ή «απρόβλεπτες δαπάνες». Αυτά είναι αναπόφευκτα έξοδα.

Θα ξέρετε ότι θα χρειαστεί το σπίτι και την αυτόματη επισκευές. Απλά δεν ξέρω πότε.

Να αναιρέσει ένα ταμείο για αυτές τις αναπόφευκτες σπίτι και auto επισκευές. Αυτό είναι ξεχωριστό από το ταμείο έκτακτης ανάγκης σας. Αυτό είναι απλά ένα ταμείο συντήρησης για προβλέψιμη, αναπόφευκτα έξοδα που συμβαίνουν σε τυχαία χρονικά διαστήματα.

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι θα μίας ημέρας πρέπει να αγοράσετε ένα άλλο αυτοκίνητο. Έτσι ξεκινούν κάνοντας μια πληρωμή αυτοκίνητο για τον εαυτό σας. Αυτό θα σας αποτρέψει από το να χρειάζεται να χρηματοδοτήσει το επόμενο όχημά σας.

5: Κάντε μια λίστα των απομένει Γκολ

Καταιγισμός ιδεών μια λίστα με όλα τα υπόλοιπα στόχο που θέλετε να αποθηκεύσετε για: 10-ημερήσια εκδρομή στο Παρίσι, ένα αναδιαμορφώνει κουζίνα από ανοξείδωτο χάλυβα-and-γρανίτη, καθώς και πλούσια δώρα διακοπών για τους γονείς σας.

Σε αυτό το στάδιο, δεν παύση να αναρωτιέμαι πώς θα πληρώσει γι ‘αυτό. Απλά καταιγισμό ιδεών στη λίστα.

Στη συνέχεια, γράψτε την ημερομηνία-στόχο για κάθε έναν από αυτούς τους στόχους.

Μην ανησυχείτε για το αν είναι «ρεαλιστικό» -you’re ακόμα brainstorming.

6: Tally των δικαστικών εξόδων

Στη συνέχεια, γράψτε τα ποσά στόχου δίπλα σε κάθε στόχο. διακοπές των ονείρων σας στο Παρίσι θα κοστίσει $ 5.000. Μια αναδιαμορφώνει κουζίνα θα κοστίσει $ 25.000. Πλούσια δώρα διακοπών θα κοστίσει $ 800.

7: Διαίρεση

Χωρίστε το κόστος κάθε στόχο από την προθεσμία της. Αν θέλετε ένα ταξίδι $ 5.000 έως Παρίσι μέσα σε ένα έτος (12 μήνες), για παράδειγμα, θα χρειαστεί να εξοικονομήσει $ 416 ανά μήνα. Αν θέλετε ένα αναδιαμορφώνει κουζίνα $ 25.000 σε δύο χρόνια (24 μήνες), θα χρειαστεί να εξοικονομήσει $ 1.041 ανά μήνα.

Σε αυτό το σημείο, είστε πιθανώς να σημειωθεί ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλους τους στόχους σας με στόχο τους προθεσμία, ειδικά μετά από παράγοντα για τη συνταξιοδότηση, την εξόφληση του χρέους και την οικοδόμηση ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης, οι οποίες είναι τρεις κορυφαίες προτεραιότητές σας.

Έτσι, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την επεξεργασία αυτών των στόχων. Μπορείτε να κόψετε μερικούς στόχους εντελώς, ίσως δεν χρειάζεται ένα ανακαινισμένο κουζίνα, μετά από όλα. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την προθεσμία για κάποιο γκολ, ίσως το Παρίσι μέσα σε ένα χρόνο είναι ρεαλιστικό, αλλά το Παρίσι σε 18 μήνες ($ 277 ανά μήνα) αισθάνεται πιο εφικτό.

8: Κερδίστε Περισσότερα

Θυμηθείτε: διαχείριση των χρημάτων είναι μια εξίσωση αμφίδρομη. Ο ευκολότερος τρόπος για να αυξήσετε το ποσοστό αποταμίευσης σας, κερδίζοντας περισσότερα. Ψάξτε για πρόσθετες θέσεις εργασίας που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα. Αποθηκεύστε κάθε δεκάρα που κερδίζουν από δεύτερη εργασία σας. Πολύ σύντομα, θα είστε σε μια πτήση για το Παρίσι.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.