Συμβουλές για τη χρήση μιας κάρτας Debit σε απευθείας σύνδεση

Home » Banking and Loans » Συμβουλές για τη χρήση μιας κάρτας Debit σε απευθείας σύνδεση

Μια χρεωστική κάρτα μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή σας

 Συμβουλές για τη χρήση μιας κάρτας Debit σε απευθείας σύνδεση

χρεωστική σας κάρτα καθιστά εύκολο να περάσουν από τον έλεγχο του λογαριασμού σας, και οι χρεωστικές κάρτες γίνονται δεκτές σχεδόν παντού γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες. Αλλά αν έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα, είναι πιθανώς ασφαλές να χρησιμοποιήσω την πιστωτική – ειδικά όταν τα ηλεκτρονικά ψώνια.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια χρεωστική κάρτα σε απευθείας σύνδεση

  1. Εισάγετε τον αριθμό: Δώστε τον αριθμό χρεωστικής κάρτας σας, η οποία είναι ένα 16-ψήφιο αριθμό, εάν έχετε Visa, Mastercard ή Discover. Και πάλι, μπορείτε να εισάγετε έναν αριθμό χρεωστικής κάρτας, ακόμη και αν ο έμπορος ζητά μια «πιστωτική κάρτα».
  2. Βεβαιωθείτε λεπτομέρειες: Εκτός από τον αριθμό της κάρτας, οι περισσότεροι έμποροι απαιτούν κάποιο είδος ελέγχου για να μειώσει τις πιθανότητες απάτης. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε τον κωδικό ασφαλείας (συνήθως στο πίσω μέρος της κάρτας) και κάθε πληροφορία, που απαιτείται – το ταχυδρομικό κώδικα που εισάγετε πρέπει να ταιριάζει με τη διεύθυνση στο αρχείο με την τράπεζά σας.

Σε αντίθεση με τις αγορές σε ένα ταμείο, δεν θα χρειαστεί να παράσχει το PIN σας. Online αγορές θα υποβληθούν σε επεξεργασία ως πράξη «πίστωση», και τα κεφάλαια θα αφαιρεθούν από τον έλεγχο του λογαριασμού σας μέσα σε λίγες εργάσιμες ημέρες.

Χρεωστικές αποδεκτή; Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις, όταν μια πραγματική πιστωτική κάρτα (μερικοί ξενοδοχείο και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων θα δέχονται μόνο μια πιστωτική κάρτα – ή θα κλειδώσει χρήματα στο λογαριασμό ελέγχου σας), αλλά χρεωστικές κάρτες είναι μια χαρά για τις περισσότερες συναλλαγές. Οι περισσότερες online υπηρεσίες όπως το iTunes και το Netflix θα δεχθεί είτε, και δεν θα γνωρίζουν ή με νοιάζει ότι χρησιμοποιείτε μια χρεωστική κάρτα.

Οι χρεωστικές κάρτες είναι καλά εργαλεία για τη διατήρηση χαμηλού κόστους για εσάς και την διαχείριση των χρημάτων σας. Δεν έρχονται με τις υψηλές μηνιαίες αμοιβές που βρίσκονται συνήθως στις πιστωτικές κάρτες, και δεν σας επιτρέπουν να βασανίσει επάνω του χρέους σε υψηλά επιτόκια. Ωστόσο, υπάρχουν οφέλη από τη χρήση πιστωτικών καρτών.

Όταν πιστωτικές κάρτες είναι καλύτερα

Ακριβώς επειδή μπορείτε  να  παραγγείλετε online με χρεωστική κάρτα στο διαδίκτυο δεν σημαίνει ότι  πρέπει .

Αγορές σε απευθείας σύνδεση σας εκθέτει σε ορισμένους κινδύνους, κυρίως τον κίνδυνο ότι τα στοιχεία της κάρτας σας θα κλαπεί (ο κίνδυνος υπάρχει και στα καταστήματα από τούβλα και το κονίαμα, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο για τους χάκερ για να αρπάξει τα δεδομένα σας).

Απευθείας σύνδεση με έλεγχο:  χρεωστική σας κάρτα τραβά κεφάλαια απευθείας από τον έλεγχο του λογαριασμού σας. Αν κάποιος χρησιμοποιεί τον αριθμό της κάρτας σας για να κάνετε δόλια αγορές, ο λογαριασμός σας θα πάρει στραγγισμένο. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο δύσκολο (ή αδύνατο) να πληρώσει για  σας  έξοδα, όπως ενοίκιο, υποθήκη, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, και τα τρόφιμα.

Εάν τα στοιχεία της κάρτας σας χρησιμοποιείται δολίως, θα  μπορούσε  να προστατεύονται βάσει του ομοσπονδιακού νόμου, αλλά να πάρει τα χρήματα πίσω στον τραπεζικό σας λογαριασμό είναι μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία.

Αν τελειώνουν τα χρήματα στο λογαριασμό ελέγχου σας θα ήταν ένα πρόβλημα, χρησιμοποιήστε μια πιστωτική κάρτα για τις καθημερινές αγορές αντ ‘αυτού.

Πιστωτικές κάρτες δημιουργήσει ένα ρυθμιστικό:  Μια πιστωτική κάρτα δημιουργεί ένα χρέος που θα πρέπει να επιστρέψει, αλλά δεν τραβήξει χρήματα από τον έλεγχο του λογαριασμού σας χωρίς γνώση σας. Κλέφτες ξοδεύουν τα χρήματά του εκδότη της κάρτας αντί για τη δική σας, και μπορείτε να πάρετε τα πάντα ξεκαθαρίσει, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο του λογαριασμού σας ανέπαφο. Με άλλα λόγια, πιστωτικές κάρτες προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα μεταξύ τους κλέφτες και τα χρήματά σας. Τι περισσότερο, όταν η πιστωτική σας κάρτα χρησιμοποιείται δολίως, η ευθύνη σας περιορίζεται σε $ 50, ενώ η απάτη χρεωστική κάρτα μπορεί να κοστίσει πολύ περισσότερο (ειδικά αν δεν αναφέρετε παράνομη δραστηριότητα αρκετά γρήγορα).

Πώς να είστε ασφαλείς χρησιμοποιώντας χρεωστική κάρτα σας

Για να μειώσετε την πιθανότητα των προβλημάτων, ακολουθούν κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας.

  1. Αναζητήστε το κλείδωμα: Βεβαιωθείτε ότι είστε ψώνια σε έναν ασφαλή δικτυακό τόπο, ειδικά όταν ήρθε η ώρα να εισάγετε τον αριθμό της κάρτας σας. Αναζητήστε το εικονίδιο κλειδώματος στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να δώσουν προσοχή σε τυχόν προειδοποιήσεις ασφάλειας που εμφανίζονται.
  2. Παρακολούθηση του λογαριασμού σας: Είναι πάντα μια καλή ιδέα να κρατήσει καρτέλες για τα χρήματά σας, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν είστε μοιράζονται τα στοιχεία του λογαριασμού σε απευθείας σύνδεση. Ελέγξτε για τους λογαριασμούς σας τακτικά (μία φορά το μήνα είναι ελάχιστο – τις περισσότερες φορές είναι καλύτερα). Ρύθμιση ειδοποιήσεων στο λογαριασμό σας, ώστε να ξέρετε πότε τα χρήματα σβήνει.
  3. Χρησιμοποιήστε ασφαλείς συνδέσεις: Οι φορητές συσκευές και δωρεάν Wi-Fi να είναι εύκολο να γίνουν τα πράγματα. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πόσο ασφαλές δημόσιο hotspot είναι. Αν πρόκειται να έχουν πρόσβαση σε χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς ή γροθιά σε αριθμούς καρτών, εκτός από τα καθήκοντα αυτά για όταν είστε στο σπίτι ή την εργασία και ξέρετε κυκλοφορία σας είναι ασφαλές.

Debit Card Προστασίας

Η ομοσπονδιακή νομοθεσία προσφέρει κάποια προστασία κατά της απάτης στον έλεγχο του λογαριασμού σας, αλλά θα πρέπει να αναφέρετε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν. Εάν εντοπίσετε το πρόβλημα και να κοινοποιήσει την τράπεζά σας, η ευθύνη σας μπορεί να περιορίζεται:

  • Είστε υπεύθυνοι για μέχρι και $ 50 εάν καλέσετε την τράπεζά σας εντός δύο ημερών από τη δόλια χρήση.
  • Είστε υπεύθυνοι για μέχρι και $ 500, αν αναφέρετε το πρόβλημα εντός 60 ημερών.
  • Μπορείτε μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη 100% αν δεν αναφέρετε το πρόβλημα εντός 60 ημερών.

Ορισμένες χρεωστικές κάρτες έρχονται με πρόσθετη προστασία από τον εκδότη της κάρτας, ώστε να είστε πιο ασφαλείς από ό, τι απαιτεί ομοσπονδιακό νόμο. Οι υπηρεσίες αυτές συχνά ονομάζονται πολιτικές «μηδενικής ευθύνης» ή κάτι παρόμοιο.

Ωστόσο, η κάρτα σας εξακολουθεί να τραβά από τον έλεγχο του λογαριασμού σας – έτσι θα πρέπει να περιμένετε  τουλάχιστον  λίγες ημέρες για να πάρετε τα χρήματά σας πίσω. Εάν ο λογαριασμός σας τον έλεγχο λειτουργεί με κενό, αυτό πρόκειται να προκαλέσει ένα φαινόμενο ντόμινο.

Εάν χρησιμοποιείτε μια προπληρωμένη χρεωστική κάρτα (σε αντίθεση με αυτό που ήρθε με τον έλεγχο του λογαριασμού σας), μπορεί να έχετε  λιγότερη  προστασία από αυτές που περιγράφονται πιο πάνω – ώστε να είναι σίγουρος για την έρευνα των πολιτικών της κάρτας σας πριν το χρησιμοποιήσετε σε απευθείας σύνδεση.

Είναι Online Αλήθεια πιο επικίνδυνο;

Χρησιμοποιώντας μια χρεωστική κάρτα σε απευθείας σύνδεση δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εξαπατάται. Οι κλέφτες να κλέψουν τα στοιχεία της κάρτας σας από τα καταστήματα τούβλο-και-κονιάματος, ΑΤΜ, αντλίες βενζίνης, ή ακριβώς για οπουδήποτε. Μπορεί να το τραβήξει μακριά με τη βοήθεια μιας συσκευής skimming ή hacking στο σύστημα πληρωμών του εμπόρου εξ αποστάσεως.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, δεν θα πρέπει να φοβούνται αναγκαστικά διάτρησης σε αριθμό χρεωστικών καρτών on-line – αγορές είναι αρκετά ασφαλές για ασφαλή ιστοσελίδες. Αλλά αν έχετε την επιλογή, μια πιστωτική κάρτα είναι καλύτερη για τις καθημερινές δαπάνες (και σε απευθείας σύνδεση αγορές) – απλά φροντίστε να πληρώσει την κάρτα μακριά κάθε μήνα, ώστε να μην πληρώνουν τα χρηματοοικονομικά έξοδα. Ειδικά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον έμπορο ή δεν είστε ψώνια σε μια μεγάλη ιστοσελίδα, είναι επικίνδυνο να παρέχουν  κάθε  τύπο του αριθμού της κάρτας. Αν θέλετε να είστε απόλυτα ασφαλείς, να προσθέσετε  ένα άλλο  στρώμα ανάμεσα σε εσάς και τον έμπορο και να πληρώσετε με PayPal ή παρόμοιο (αλλά αξιόπιστο) υπηρεσία.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.